Broj postova : 14 Join date : 12.12.2020 Age : 22 Lokacija : Sveti Ivan Zelina Omiljeni duhani : Mac Baren Vanilla
Naslov: Što reći roditeljima? 12.12.20 16:44
Pozdrav,
Znam da je ovo malo osjetljiva tema, ali pitat ću svejedno da vidim što vi mislite. Imam 19 godina, i počeo sam pušiti lulu, jer uistinu uživam u okusu, i iskustvu. Moji roditelji ne znaju za to, no volio bi im reći. Njihovi stavovi prema duhanu su vrlo jaki, te ne vole cigarete niti išta toga tipa. Volio bi im objasniti kako pušim lulu iz istinskog užitka, te da niti nije toliko štetno, kao cigarete.
Hvala unaprijed, Lukas
Marko1980, ilustrišimuš Batorić and Slajs like this post
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 12.12.20 16:59
Vjerovatno ih nećeš razuvjeriti u njihovim uvjerenjima, možda će samo trebati vremena da se priviknu i prihvate to kao tvoju odluku.
LukasCha likes this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 12.12.20 18:10
Prema osobnom iskustvu, mislim da je to teško rješiv problem! Naime, tek kad ti kosa počne sjediti ili opadati ili jedno i drugo, onda bi možebitno ljudi oko tebe mogli prihvatiti pušenje lule! U suprotnom bi, pogotovo ako pušiš negdje vani, pušenje lule u tvojoj dobi (pa čak ponekad i kod mnogo starijih) mogli gledati kao egzibicionizam, hipsteranu ili majmuniranje u širem smislu te riječi.
ilustrišimuš Batorić and LukasCha like this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 12.12.20 18:17
Ja sam roditelj.. i roditelji sve na kraju prihvate...
a ako treba argumenata, da pušenje lule i nije ( jako ) štetno
dapače, pušenje lule ima i dodatni pozitivni efekt... upoznaš tone zanimljivih ljudi i družiš se s njima i direktno i online... nešto neprocjenjivo
Marko1980, Sokreos, Slajs, Rale, Polerouter and LukasCha like this post
LukasCha Prva lula
Broj postova : 14 Join date : 12.12.2020 Age : 22 Lokacija : Sveti Ivan Zelina Omiljeni duhani : Mac Baren Vanilla
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 12.12.20 18:20
Slajs je napisao/la:
Prema osobnom iskustvu, mislim da je to teško rješiv problem! Naime, tek kad ti kosa počne sjediti ili opadati ili jedno i drugo, onda bi možebitno ljudi oko tebe mogli prihvatiti pušenje lule! U suprotnom bi, pogotovo ako pušiš negdje vani, pušenje lule u tvojoj dobi (pa čak ponekad i kod mnogo starijih) mogli gledati kao egzibicionizam, hipsteranu ili majmuniranje u širem smislu te riječi.
Da svjestan sam kako bi to moglo izgledati, pogotovo za nekoga mojih godina, ali nažalost takve su predrasude.
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 12.12.20 18:53
U svakom slučaju, i kad vijest dođe do njih, kad se ohrabriš i procjeniš da je vrijeme, neka vijest čuju, ali dim nikako. S takvim stavovima, najviše čemu treba težiti je razumijevanju, ali nikako i da će tolerirati dim u kući. Možda nisam rekao ništa premudro. Ali ja pušim lulu, a ne toleriram dim u stanu, onda mozeš misliti kako bi bilo njima.
Inače, možda custom naljepnice o opasnostima pušenja lule našeg eminentnog člana pomognu razbiti led. [You must be registered and logged in to see this link.] pomoz' čoveku!
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 12.12.20 18:56
Inače, i moji su bili strogih stavova glede tetovaža kad sam bio tvojih godina. A vidi me sad. Još uvijek nemam ni jedne.
ilustrišimuš Batorić and Slajs like this post
LukasCha Prva lula
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 12.12.20 19:05
Marko1980 je napisao/la:
U svakom slučaju, i kad vijest dođe do njih, kad se ohrabriš i procjeniš da je vrijeme, neka vijest čuju, ali dim nikako. S takvim stavovima, najviše čemu treba težiti je razumijevanju, ali nikako i da će tolerirati dim u kući. Možda nisam rekao ništa premudro. Ali ja pušim lulu, a ne toleriram dim u stanu, onda mozeš misliti kako bi bilo njima.
Inače, možda custom naljepnice o opasnostima pušenja lule našeg eminentnog člana pomognu razbiti led. [You must be registered and logged in to see this link.] pomoz' čoveku!
Iskreno, da i živim sam nikako ne bih pušio u svom stanu. Ili pi imao posebnu sobu ili vani, tako da to sasvim razumijem!
Marko1980 likes this post
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 12.12.20 19:47
I ja sam roditelj, ali dečki su još mali. Mogu samo prihvatit koji crtani žele gledat. Ne obraćam ti se, dakle, kao roditelj, već sin čiji su roditelji dosta toga prihvatili. Bez obzira bila to danas lula, sutra tetovaža ili odabir karijere - prihvatili su... tvoji će prihvatiti, jer si osoba koju su oni odgojili i najbolje te poznaju. Nemoj im nabijat na nos i inatit se, već sjedni s njima i porazgovaraj. Siguran sam da će saslušati tvoju strast. Na kraju krajeva, možda ti se i ne svidi lula (ne znam kako je to uopće moguće, ali eto...). Lulu možeš odbaciti, ali zdravi i iskreni odnos s roditeljima nikad nemoj.
bayro, Marko1980, Sokreos and Polerouter like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 12.12.20 19:58
[You must be registered and logged in to see this link.] je stari i ugledni član naše male zajednice i njegovim riječima nemam što ni dodati niti oduzeti. Jednom ćeš morati "izaći iz ormara".
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Matko and Marko1980 like this post
LukasCha Prva lula
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 12.12.20 20:10
Matko je napisao/la:
I ja sam roditelj, ali dečki su još mali. Mogu samo prihvatit koji crtani žele gledat. Ne obraćam ti se, dakle, kao roditelj, već sin čiji su roditelji dosta toga prihvatili. Bez obzira bila to danas lula, sutra tetovaža ili odabir karijere - prihvatili su... tvoji će prihvatiti, jer si osoba koju su oni odgojili i najbolje te poznaju. Nemoj im nabijat na nos i inatit se, već sjedni s njima i porazgovaraj. Siguran sam da će saslušati tvoju strast. Na kraju krajeva, možda ti se i ne svidi lula (ne znam kako je to uopće moguće, ali eto...). Lulu možeš odbaciti, ali zdravi i iskreni odnos s roditeljima nikad nemoj.
Hvala na ovako lijepo strukturiranom odgovoru! Definitivno ću lijepo sijesti s njima i objasniti im!
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 13.12.20 10:55
Sve je već dobro rečeno. Ako imaš dobar i iskren odnos reci im. Bit će jake reakcije vjerojatno, ali neće te zbog toga izbaciti iz kuće. Ja sam svojima odmah rekao i nije bilo problema, osim što me stalno odgovaraju od toga. A danas i ja njima prigovaram bijeli malboro. Tak to ide. Reci im ako ne želiš čuvati tajne i poslušaj što imaju za reći. Na kraju. Pušiti možeš i vani i kasnije.
Marko1980 likes this post
Majka Hladan dim
Broj postova : 834 Join date : 18.08.2015 Age : 38 Lokacija : Edinburgh, UK Omiljeni duhani : JFH - Ruins of Isengard
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 13.12.20 12:01
Netko je gore vec rekao, da se roditelji na sve naviknu, prije ili kasnije. Moji su recimo, bili kontra motora, do te granice da je to bilo za lijecenje. Koliko su god oni bili kontra, toliko sam ja cili zivot htio i mastao o tome (ne racunam Tomose i skutere) Kako ja nikog za dozvolu ne pitam, iako sam bio "pod njihovim krovom", radio sam, crncio, i dovezao doma prvi, veliki motor, ni manje ni vise 1000 ccm. 😁 Mater je tri dana plakala, naricala i imala ispade, stari je gundjao sebi u bradu i tako... Mater je prestala plakati, ali je nastavila neko vrijeme prigovarati i popovati... Kad su uvidili da sam normalan, odgovoran, da se vozim kad odradim i obavim sve sta se mora. Da se brinem o motoru, opremi, da san normalan u glavi, prestali su. Nacelno, s materom sam napravio nepisani sporazum da joj se javim s pumpe kad tankam. Ni to nisam morao, ali znajuci da ona mirnije spava i meni je bilo lakse. Eto, kao sto rekoh, roditelji sve prihvate, dok god primarne stvari u zivotu klapaju, dok si normalan i odgovoran, ove sekundarne padaju u drugi plan.
Marko1980, Sokreos, MK017, Polerouter and LukasCha like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 13.12.20 15:44
[You must be registered and logged in to see this link.], ovo definitivno ima smisla. Pogotovo posljednja rečenica, ako su esencijalne stvari OK, ovo je imponderabilno.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Majka and Sokreos like this post
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: Što reći roditeljima? 16.12.20 19:55
Majka je napisao/la:
Netko je gore vec rekao, da se roditelji na sve naviknu, prije ili kasnije. Moji su recimo, bili kontra motora, do te granice da je to bilo za lijecenje. Koliko su god oni bili kontra, toliko sam ja cili zivot htio i mastao o tome (ne racunam Tomose i skutere) Kako ja nikog za dozvolu ne pitam, iako sam bio "pod njihovim krovom", radio sam, crncio, i dovezao doma prvi, veliki motor, ni manje ni vise 1000 ccm. 😁 Mater je tri dana plakala, naricala i imala ispade, stari je gundjao sebi u bradu i tako... Mater je prestala plakati, ali je nastavila neko vrijeme prigovarati i popovati... Kad su uvidili da sam normalan, odgovoran, da se vozim kad odradim i obavim sve sta se mora. Da se brinem o motoru, opremi, da san normalan u glavi, prestali su. Nacelno, s materom sam napravio nepisani sporazum da joj se javim s pumpe kad tankam. Ni to nisam morao, ali znajuci da ona mirnije spava i meni je bilo lakse. Eto, kao sto rekoh, roditelji sve prihvate, dok god primarne stvari u zivotu klapaju, dok si normalan i odgovoran, ove sekundarne padaju u drugi plan.
e blago tebi, meni ćale i dan danas gunđa što vozim motor, idem na pecawe i u lov, a ne upražwavam budalaštine s loptom. doduše, ne buni se kad motorom obavim wegove poslove za tri puta kraće vreme nego da idem kolima, kad donesem doma ili ili dve torbe smuđa.
Branislav, Majka, Marko1980, ilustrišimuš Batorić, MK017 and LukasCha like this post