Pitanje: ide li microcrystalline vosak, poput Renesansnog ili Halcyona II, na merice? Obično za svoje upotrebljavam pčelinji, ali čitam neki opis navedenih, i pišu da microcrystalline vosak može i na meerschaum! Vaše mišljenje?
Zadnja promjena: Slajs; 13.04.21 19:47; ukupno mijenjano 2 put/a.
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Osobno ne bih to pokušavao. Meršaum je preosjetljiv i predragocjen. Uvijek možeš namazati na malo gdje se ne vidi i probati. Ono što ja vidim kao potencijalni problem je da možda veže na sebe prašinu pa bi mogla pocrniti lula. Samo pčelinji vosak i šlus. Vidim da je taj vosak originalno napravljen za metalne predmete. Opet, ne bih preporučio.
Slajs likes this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Mislim i ja sam na tragu tvog razmišljanja zato nisam upotrebljavao za mericu, ali sam vidio da Halcyon II i za to koriste. No, ja za vrijes koristim renesansni i odličan mi je za sada!
Leo likes this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Ima negdje na forumu recept za mješavinu maslinovog ulja i pcelinjeg voska, ja sam stavio i kap ulja od naranče pa s tim mažem lule i onda mekom krpom šlajfanje.
Rale likes this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
mislim da sam negdje procitao da se na vrijesu puno brze potrosi nego carnauba?
Da, to sam ja pročitao u svojevrsnom usporednom testu! Premda ima veću točku tališta, lakše se skida, no mislim da to nije problem kad ga se može vrlo brzo i jednostavno nanijeti i lagano ispolirati krpom s mikrovlaknima. Također, Renesansni je vosak odličan i lako primjenjiv i za rustificirane lule, a za samo poliranje nije potrebno imati posebnu opremu. Moram priznati da sam oduševljen tim voskom i upotrebljavam ga i za neke kožne predmete kao i za zaštitu, primjerice srebra, jer sloj tog voska na srebru sprječava ili barem usporava oksidaciju.
Evo jedan primjer kako to izgleda nakon nanošenja tankog sloja:
Branislav, wranjo123, Marko1980, Sokreos, ilustrišimuš Batorić, Rale, Polerouter and Vortimejovrh like this post
Ivan Habdija Prva lula
Broj postova : 26 Join date : 24.03.2021 Age : 31 Lokacija : Zagreb
Po meni on je taman dovoljno ležeran i neuštogljen po pitanju smiješ/moraš/ne smiješ da se od njega može dobiti dobar dojam o temi bez prenapuhanih i pretjeranih kategoričkih must i musn't do-ova. Onako, djeluje mi kao jedan od nas.
Branislav, ilustrišimuš Batorić and v.milan like this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Evo rezultata, po jednom sam premazao ali preporučuju i do 3 puta. Namažem prstom svuda, ostavim da se osuši 2 min i krpom uglancam.
Lorenzo:
Savinelli:
bayro, Marko1980, Sokreos, Slajs, Polerouter, v.milan and Ivan Habdija like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
A ako @Slajs nije problem neka samo doda u naslovu teme i Paragon Wax da bude sve na jednom mestu.
Jesam! Bez obzira što sam temu započeo u kontekstu meerschauma, prirodno se širi njezin opseg. I da @Branislav čudi me da nisi uzeo Halcyon II koji je i za rutificirane lule, ovaj je više za glatke.
Marko1980 likes this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
za prvu ruku može proći, ali nije za ozbiljniju upotrebu, Stare lule treba prvo uglancati, polirati do visokog sjaja, tek se onda nanosi zaštita... usporedba... auto lakireru dovezete auto kojeg je načela hrđa... hoće li samo nanijeti sloj laka ili prvi pokitati, prebrusiti, polirati... pa tek onda lakirati
bayro and Branislav like this post
Slajs Oblak dima
Pa da! Ja renesansni vosak koristim da bih zaštitio lule i to je to! Gotovo sve koje imam su nove, tako da mi je to idealno rješenje koje mogu primijeniti bez potrebe za dodatnom opremom.
Marko1980 likes this post
Ivan Habdija Prva lula
Broj postova : 26 Join date : 24.03.2021 Age : 31 Lokacija : Zagreb