bayro, Branislav, Marko1980, Slajs, v.milan, Vortimejovrh and PerB like this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 21.04.21 17:52
Krasna lula...
Polerouter likes this post
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.04.21 9:43
HOTW, kafa
bayro, Marko1980 and PerB like this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.04.21 10:12
[You must be registered and logged in to see this link.]ov uzorak (hvala!) MB Amphora Burleya. Došao je presušen pa ne treba donositi konačan sud prije ovlaživanja, ali so far so good! Bolji od Amphora Kentuckyja, bar meni. Za razliku od MB Dark Twist Roll Cakea koji me totalno razočarao, nisam se uspio natjerati ni do druge četvrtine lule. S MB HH Pure Virginia je pak ispalo da sam trebao biti strpljiviji i pustiti je da se malo posuši. Dolazi dosta vlažna i to je kasnije imalo nekih negativnih posljedica, mada je prva polovina lule bila tip-top.
Polerouter likes this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.04.21 11:21
Marko1980 je napisao/la:
[You must be registered and logged in to see this link.]ov uzorak (hvala!) MB Amphora Burleya. Došao je presušen pa ne treba donositi konačan sud prije ovlaživanja, ali so far so good! Bolji od Amphora Kentuckyja, bar meni. Za razliku od MB Dark Twist Roll Cakea koji me totalno razočarao, nisam se uspio natjerati ni do druge četvrtine lule. S MB HH Pure Virginia je pak ispalo da sam trebao biti strpljiviji i pustiti je da se malo posuši. Dolazi dosta vlažna i to je kasnije imalo nekih negativnih posljedica, mada je prva polovina lule bila tip-top.
Samo što Amphora nije moja. Za HH Virginiu se skroz slažem, dosta je vlažna (što se ne primjeti dok se ne zapali) pa joj treba sušenje. Dok sam sa Dark Twistom imao sasvim drugačije iskustvo. Baš sam ga jučer pušio, i bio je blag, i svježeg okusa. Nije grizao, nije se mnogo grijao, ma milina. Moguće je da imam drugačiji dojam jer volim aromatike pa mi se ta blaža nota sviđa. Je l si ga mrvio ili si stvaio direktno? Ja sam par žetončića preklopio i nagurao tako u lulu. Malo se češće treba dopaliti ali navodno bi trebao biti bolji takav.
Zadnja promjena: v.milan; 22.04.21 11:46; ukupno mijenjano 1 put.
Marko1980 and Polerouter like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.04.21 11:38
McConnellov Oriental iz DMP (zapravo golden morte) i Earl Grey. Da je bolje, ne bi valjalo. Može se.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Branislav and Polerouter like this post
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.04.21 12:02
v.milan je napisao/la:
Marko1980 je napisao/la:
[You must be registered and logged in to see this link.]ov uzorak (hvala!) MB Amphora Burleya.
Samo što Amphora nije moja.
Uh, da, lapsus, hvala [You must be registered and logged in to see this link.]! Ili [You must be registered and logged in to see this link.]? Ma najbolje [You must be registered and logged in to see this link.], da budem siguran. :-)
Sokreos likes this post
Polerouter Peče me jezik
Broj postova : 466 Join date : 24.11.2020 Age : 50 Lokacija : Vrbovec
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.04.21 12:08
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.04.21 18:46
[You must be registered and logged in to see this link.] ma ne tribaš ni spominjat. Zadovoljstvo mi je
Marko1980 likes this post
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 22.04.21 22:00
Popodne je bio the Mallard Flake PLUS PERIQUE iz Peterson Kenmare 107, a sada Standard iz Bayrine meršaumice koju mi je velikodušno poklonio. Usput prakticiram i njegovu metodu pušenja na dah (breath smoking) i bome je dobro. Nije ju on izmislio ali je me on učio to. Što se tiče Mallarda jako sam oduševljen. Donekle podsjeća na Players Navy Flake od nekad. Tanke trakice u flejkovima, miris u limenci odličan. Stara škola virdžinija duhana, za cijeli dan. Od arome nema ništa. Čisti kvalitetni duhan. Nekima je sladak no meni nije bio. Jako fino 5/7.
Slajs, Polerouter, v.milan and PerB like this post
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 0:58
Zdimio i drugi flake MB HH Pure Virginije, ovaj put malo posušenu i bila je top-top. Sad nastavljam C&D Sansepolcro uz kavu i, naravno, još jednu dugu noć on-line samoedukacije.
Branislav, Polerouter and PerB like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 8:54
Leo je napisao/la:
Popodne je bio the Mallard Flake PLUS PERIQUE iz Peterson Kenmare 107, a sada Standard iz Bayrine meršaumice koju mi je velikodušno poklonio. Usput prakticiram i njegovu metodu pušenja na dah (breath smoking) i bome je dobro. Nije ju on izmislio ali je me on učio to.
Eto, da sam i ja barem nekog nešto naučio, da ostane neki spomen na mene. Ja jutarnje duhove, poslije cjelonoćnog bindžanja pete sezone "Peaky Blinders", rastjerujem dobrim starim pouzdanim Huberovim English Balkanom iz DMP (treba li to uopće i spominjati) i Earl Greyem. Može se.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Branislav, Polerouter, Vortimejovrh and PerB like this post
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 13:18
Mallard Flake iz Peterson Aran 221 uz čaj od sladića, mente i sikavice. Sad se osjeti slatko. Ali je jako suptilno i onako, prirodno slatko. Baš sam zadovoljan ovim duhanom.
bayro, Branislav, Polerouter and PerB like this post
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 14:43
HU Aus dem Krater Plug uz kavu. Može se.
Polerouter and PerB like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 17:36
Velikodušni uzorak Dan Tobacco Holly's Discovery koji mi je dao [You must be registered and logged in to see this link.]. Hvala! Bit će ovo za nekoliko lula. Još jednan jači duhan. Latakia je dominantna dok je virginia meni u pozadini. Iako se fino dopunjuju ipak malo grublja mješavina. Dosta je fin, ali nije all day duhan.
Marko1980, Slajs, Polerouter and PerB like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 19:07
Neznam kak je to tebi jak duhan, ja sam nikotinski netoleranran pa mi je slab?
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 19:26
Ja sam ga baš jučer pušio i rekao bih da je riječ, u mom slučaju, o stabilnoj sredini, što je manje-više uobičajeno za većinu mješavina ili barem dobar dio onih koje pušim. Meni je okusom naporan, to je baš za ljubitelje Latakije, a takav ljubitelj ipak nisam! Mišljenja sam da je Old Ironsides skladnija mješavina i meni svakako uglađenija! Holly’s je baš za kronične fanove! 😁
v.milan Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 19:46
[You must be registered and logged in to see this link.] u pravu si, nikotinski je srednji, okusom je jači, to nisam naglasio. Latakia je jako izražena do samog kraja, što to mi se dosta sviđa. Da budem precizan, duhan jačeg latakijskog okusa a nikotinski srednji (lula bez filtera). Ali svakako dobar duhan kad se čovjek zaželi takvog okusa. Ipak virginiu nisam baš osjetio.
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 19:52
Škot + Cedevita!
P.S. @v.milan ako je tebi jak, onda ti je jak! Kaj te briga kaj je njemu slab, bolje za tebe! 😂
PerB likes this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 19:52
Peter Heinrich's Golden Sliced i kafa
Slajs, Polerouter and PerB like this post
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 20:18
Odisej, Lady Grey
bayro, Polerouter and PerB like this post
v.milan Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 20:23
Slajs je napisao/la:
ako je tebi jak, onda ti je jak! Kaj te briga kaj je njemu slab, bolje za tebe! 😂
Realno je wranjo u pravu. Nisam definirao šta mislim pod jak. Prije neki dan sam rusticu opisao kao jak duhan, a ovaj nije ni blizu. Tako da je primjedba na mjestu.
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 20:59
A za kraj G.L. Pease Penny Farthing i nista vise, kako je predobar duvan, odusevio me. Preporuka ko nije probao.
Marko1980, Slajs, Polerouter, v.milan and Vortimejovrh like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 23.04.21 22:01
Mene malo odbija sto nije ribbon nego shag da prebrzo gori i zagrijava lulu? Barem ja inace pod jak podrazumijevam nikotin, a za okus koristim izraz pun. Rustica je nikotinska ubojica, uzeo sam Marku flake i 3x se prepusio od jedne lule 😂 (moram malo nabiti broj rijeci da bih mogao aplicirati za forumsku lulu 🤪) Dimim ostatke sam's flakea uz caj od maticnjaka. Super medicina (duhan, ne maticnjak) 😀