Broj postova : 751 Join date : 08.02.2021 Age : 52 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 30.08.23 19:53
Iz Kiela. Dein-tabak.de
Polerouter Peèe me jezik
Broj postova : 466 Join date : 24.11.2020 Age : 50 Lokacija : Vrbovec
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 30.08.23 19:58
Saymoran je napisao/la:
Polerouter je napisao/la:
Vortimejovrh je napisao/la:
Jel netko pokušavao u zadnje vrijeme naruèiti duhan iz Kiela?
Poèetkom mjeseca. Sve je bilo ok.
Iz Kiela u Hrv ili je sto drugo posrijedi? 🖤
Upravo tako, TAK (dein-tabak) još šalje. Malo je drugaèija procedura u odnosu na druge duæane ali opisana je veæ tu na forumu.
Vortimejovrh likes this post
Saymoran Hladan dim
Broj postova : 860 Join date : 26.07.2023 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : EMP, Black Mallory, RMC The Original Oriental, Mac Baren Classic Roll Cake, TAK Moro Cake, C&D Haunted Bookshop cake, Gawith&Hoggarth American blend BC
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 30.08.23 20:44
Ok, sljedeci mjesec kad se moj izmuèeni šatoflin malo oporavi, molit æu za pomoæ, ako zapnem 🥳
Polerouter and Vortimejovrh like this post
Saymoran Hladan dim
Broj postova : 860 Join date : 26.07.2023 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : EMP, Black Mallory, RMC The Original Oriental, Mac Baren Classic Roll Cake, TAK Moro Cake, C&D Haunted Bookshop cake, Gawith&Hoggarth American blend BC
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 04.09.23 9:48
Ok, što sam stariji to sam smotaniji, pa se neæu libiti postaviti pitanja, tko pita ne skita i to
1. Otišao sam se registrirati na Dein tabak, pa tamo nudi samo Sloveniju, što sam skužio iz foruma da tako treba biti - ali ne kužim gdje bih trebao napisati Kroatien u zagradi - jer se sve popunjava iz padajuæih izbornika? To treba dopisati pod adresa - npr city? Zagreb, Croatia, Country: Slovenia?
2. company data - treba li tu nešto napisati/navesti, tj da li dostavu olakšava ako je naslovljeno na pravnu osobu?
3. Plaæanje se radi na raèun? S IBANA na IBAN?
4. Ima li neko ogranièenje, npr je li bolje naruèiti pola kile svega i svaèega ili moramo malo po malo jerbo se to tako radi?
5. Vidim neke njegove duhane koje bih vrlo vrlo vrlo rado probao - i svakako æu naruèiti. Tu ide isto pitanje - je li nepriostojno/neprimjereno naruèiti dvije kile - i je li tko probao veæ neki njegov blend?
Eto, za sad toliko
Polerouter Peèe me jezik
Broj postova : 466 Join date : 24.11.2020 Age : 50 Lokacija : Vrbovec
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 04.09.23 9:58
1. Ja sam nakon prezimena upisao (Kroatien), te prilikom narudžbe još u napomenu napišem Versand nach Kroatien 2. ništa to 3. da, kada završiš narudžbu na mail ti doðu podaci za uplatu 4. nema ogranièenja, moje narudžbe su obièno oko 200€ no možeš ti naruèiti i za 2000 5. vidi 4
Slajs, v.milan, Vortimejovrh, PurgerVž and Saymoran like this post
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 04.09.23 10:15
ajme koliko dobrih vijesti
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 04.09.23 12:47
[You must be registered and logged in to see this link.] - sve ti je veæ potanko i toèno odgovoreno od strane mojih cijenjenih prethodnika, pa æu se ogranièiti samo na pitanje broj 5.
Probao sam dosta TAK-ovih blendova, meni je osobno najdraži Herbert Motzek 2.0, pa Latakia Revival, Latakia Cake i Kieler Forde.
Moro Cake mi nije legao, ali to je stvar osobnog ukusa.
Valja imati na umu da je Motzek mikroblender, zato su mu cijene prihvatljive - 16 eura za sto grama, no dolaze u vreæicama, zato treba imati spremljene limenke (svi ih imamo i previše!) da se duhan ne osuši, ako misliš naruèivati dvije kile.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
v.milan, Vortimejovrh and Saymoran like this post
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 04.09.23 13:12
Hvala
bayro likes this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 04.09.23 17:53
bayro je napisao/la:
Moro Cake mi nije legao, ali to je stvar osobnog ukusa.
A mislim stvarno... Prvo otvoriš Svjeæicu prije vremena i sad još i ova izjava!
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 06.09.23 13:23
Slajs je napisao/la:
Pa kad nije! Još sam i napisao da je to stvar osobnog ukusa! A Svjeæica je odlièna - nije više onako tvrdo sprešana da možeš ubiti malo dijete s onom kockom, nego fini crumble cake, a lijepo sam objasnio da više nemam vremena èekati godinu dana. Može me sutra šlag strefiti, pa da vi guštate! E pa neæe moæi!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Slajs likes this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1390 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 06.09.23 16:18
bayro je napisao/la:
Slajs je napisao/la:
Pa kad nije! Još sam i napisao da je to stvar osobnog ukusa! A Svjeæica je odlièna - nije više onako tvrdo sprešana da možeš ubiti malo dijete s onom kockom, nego fini crumble cake, a lijepo sam objasnio da više nemam vremena èekati godinu dana. Može me sutra šlag strefiti, pa da vi guštate! E pa neæe moæi!
Podržavam Bayro (Ne da ti je potrebno 🤣) Carpe Diem, nitko od nas ne zna što sutra nosi. Ja sam evo završio na bolovanju iznenada, tako samo ti dimi, a mi relativno mlaði æemo se morati sami izboriti za naše zlatne rezerve 😁 Ali iz inata svima nama, samo ti doživi stotu. Pa kad te bude pitalo na TV èemu duguješ dugovjeènost, reci luli da ih izbaciš iz gaæa. 😉
bayro, wranjo123, Sokreos, Polerouter, Vortimejovrh, GrⒶna and Saymoran like this post
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 12:48
U teoriji und praksi, ak se posiljka i dogega dovde, ostaje ruski rulet s carinom?
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 12:50
Saymoran je napisao/la:
U teoriji und praksi, ak se posiljka i dogega dovde, ostaje ruski rulet s carinom?
Ne. Èim je iz Njemaèke, niti ne gledaju. Zadrži se na carini desetak sekundi.
v.milan and Saymoran like this post
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 13:08
Hm, tu je stiglo u utorak i tam èami…. Nadam se zbog traljavosti 😅
Vortimejovrh Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 13:29
Otkuda?
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 13:30
Kiel
Vortimejovrh Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 13:35
Tromost pošte, bude
Saymoran likes this post
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 15:28
Saymoran je napisao/la:
Hm, tu je stiglo u utorak i tam èami…. Nadam se zbog traljavosti 😅
Imaš li tracking number? Pogledaj u povijesti praæenja je li prešlo carinu ili nije. Vjerujem da je samo poštanska poslovièna traljavost u pitanju. Baš carinici znaju što je akronim TAK.
Ovo ti je najbolja aplikacija za praæenje pošiljaka: [You must be registered and logged in to see this link.]
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 16:32
Imam dvije iz Njemacke, jedna je s lulama druga uz TAK. Ova s lulama je poslana kasnije, insad pise da su mi probali danas dostavit što je jebena laž
Za TAK stoji da je u utorak upucena na unutrasnji promet na 10003 i da je pošiljka prispjela u utorak ujutro na 10003 i od tad nema updatea.
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 16:59
Sa poštom nikad ne znaš. Obièno sve ide glatko dok je pošiljka u rukama DHLa i sliènih. Èim doðe u ruke pošte onda se kasni pa piše jedno a stvarnost je drugaèija... Saèekaj dan sva pa ih pozovi ako ne bude ništa.
Saymoran likes this post
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 17:01
Ma lako za lule al ne znam kolko bih galamio za lišæe
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 17:14
10003 je poštanski broj Carine.....
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 19:08
Znam
Saymoran Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 19:46
Drama je gotova 😂😂🙄😋😋😋 Oboje stiglo u isti tren, masaža je imala happy end
bayro, Polerouter, v.milan, Nikša and Vortimejovrh like this post
Vortimejovrh Hladan dim
Naslov: Re: Drugovi iz Münchena i Kiela 14.09.23 20:07