Broj postova : 11 Join date : 30.07.2020 Age : 48 Lokacija : Leposavic
Naslov: Koji duvan za pocetniku,a da nije aromatik 14.06.22 7:02
Pozdrav, Koji duvan naruciti za pocetnika u moru duvana,a da nije aromatik? Narucio sam Balkan Mixture,Peterson, sa smokingpipes,ali me interesuje Vase misljenje? Znam da koliko ima lulasa toliko ima i omiljenih duvana,ali eto,neka mislenja da se cuju nije lose. Da li poceti od Virdžinije,ili ovih engleskiih mesavina,ili Engleza bez latakije(valjda se tako kaze). Bio sam pusac 20 godina,a ne pusim vec 9 godina,i da ne bude zabune,ne vuce me nikotin,vec me vuce sve oko lule tj.vreme potrebno za pusenje,priprema ,dim lule itd.razumete me,zar ne? Ovo da sam bio pusac sam naveo da bi znali da znam sta je duvan u smislu ukusa i mirisa,mada cigarete i ovaj duvan izgleda nemaju blage veze. Eto,ja se raspricah ,a mozda sam i omasio poentu i jasnocu pitanja,ali pocetnik sam,te oprostite na neznanju. Pozzz
Nikša likes this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Koji duvan za pocetniku,a da nije aromatik 14.06.22 7:21
Nema tocnog odgovora, osim da trebaš probati sve tipove i vidjeti koji ti se najviše svidja
Branislav and Vortimejovrh like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Koji duvan za pocetniku,a da nije aromatik 14.06.22 7:31
Ima dosta recenzija na forumu i po internetu. Naravno, ako se jednoj osobi neki duhan sviđa ne znači da će i drugoj. Pošto si nov nema ti druge nego da probaš sve što možeš. Savjet je svakako da se za početak izbjegavaju neke egzotične mješavine (sa nenormalno visokim procentom perika ili latakije) i da se drži klasike. A kasnije naravno treba isprobati i egzotiku. Budi spreman da ti neki duhan neće leći na prvu. Najbolje takve ostaviti sa strane (u staklenci, da se ne osuše) pa za par mjeseci probati ponovo. Malo je nezgodno kad si sam pa ne možeš isprobavati na druženjima.
bayro, Branislav and Nikša like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Koji duvan za pocetniku,a da nije aromatik 14.06.22 10:54
ivanaksentijevic je napisao/la:
Koji duvan naruciti za pocetnika u moru duvana,a da nije aromatik?
Mislim da želiš konkretne primjere, a vidim da su lulaši počeli filozofirati...
1. Amphora Burley 2. Amphora Virginia 3. Ashton Consummate Gentleman 4. HU-tobacco OWB English Breakfast Pipe 5. Orlik Golden Sliced
bayro, v.milan, Nikša and Vortimejovrh like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Koji duvan za pocetniku,a da nije aromatik 14.06.22 11:58
Sve pet. Diskusija je odlična. Milanče ti je dao općenite savjete, a Slajs vrlo konkretne. I jedno i drugo valja. Što se tiče Slajsove liste, vrlo je OK. Zastupljeni su i duhani sa bazom Virginije i Englezi sa latakijom i orijentalcima, nešto ćeš sigurno među njima naći što će biti prema tvojem ukusu.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Nikša likes this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Koji duvan za pocetniku,a da nije aromatik 14.06.22 12:01
Iz mog iskustva kao pocetnik bilo je potrebno 3-4 limenke dok nisam dobio "aha!" momenat, englezi se lakse savladavaju na pocetku nego virdzinije (moj slucaj) ali svakako probaj sta god, nemoj da te ovo odbije, mozda skontas umetnost pusenja lule brze nego ja
bayro, Nikša and Vortimejovrh like this post
Igor ZG Prva lula
Broj postova : 37 Join date : 12.04.2020 Age : 44 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Koji duvan za pocetniku,a da nije aromatik 19.06.22 22:48
Evo ja kao početnik mogu reći da je meni od svega tri duhana koje sam prve kupio i koje trenutno trošim, a to su: Mac Baren - Mixture Scottish blend Mac Baren - Original Choice Peterson - My Mixture 965 najbolje lego Peterson MM965 tako da predlažem njega. Naravno da je sve stvar ukusa...
Sponsored content
Naslov: Re: Koji duvan za pocetniku,a da nije aromatik