| moje lule | |
|
+26wranjo123 oliohardi dejan68ks Lakeman Karlo Capt. Horatio MacAllister kamarad igorrr gstaraz Rip Kirby PipeCro Desamp foksieloy LenkoSmrk --muki-- Leo gavran11 420blackadder sinus G.S.Patton MOVESHAKER savate ssekir75 Davorin imnik bayro milo 30 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: moje lule 02.04.10 23:00 | |
| PETERSON kinsale baskerville dry system -moja najskuplja lula ,a kod trečeg pušenja napuko lak.Vidi se kao tamna mrlja na bowl-u.To mi je druga Petersonka na kojoj mi je puko lak,prva bila je sant patricks day koju sam vratio Cyanu gdje kupujem lule ali ovu nisam htio vratit jer mi je oblik vrlo zgodan.Vrlo moraš biti pazljiv da je ne pregriješ jer se brzo grije i polako hladi.Možda je kriv system možda se je još nisam naviko.Možeš da upotrebiš filtar ali bez ja je pušim bez. SAVINELLI oscar dry 616 king size -king size bowl za dugo pušenje.Puši se vrlo dobro,brzo se rashladi ako se previše ugrije među pušenjem.Lula za početnike jer oprašta kiksove. OLDENKOTT atlantic 59 meerschaum massa -ovu lulu dao mi otac tako da ima kilometrine ali izgleda ko nova jer ima meerschaum u bowlu.Jedina lula u zbirci koja nije za filter.Ima mali bowl ali puši se dobro i vrlo dugo nikako da ugasi. Jer je krača lula moraš paziti da ne vučeš prejako zbog toungue bita. TOSCANA made in Albania -jeftina početniška lula koju sa ušmirglo i obojio crno.Ovo je moja druga Toscana(prvu sam kao totalni početnik pregorio)i obje se puše izvrstno . SAVINELLI oscar dry 707 king size -opet king size bowl i opet dao mi ju je otac.Meni moja najdraža lula ,nema nikakvih mana i oprašta.Jednom sam je zapalio sa brenerom i uništio ring.Ring sam onda ušmirglo ali nije više ukrugao.Vidjet čete na posljednoj fotki ALDO MORELLI 315 -posljedna lula koju sam nabavio.Vrlo lijepa i laka lula.Pušena je oko pet puta tako da nemam baš nešto da vam kažem Sve lule na broju.Četvrta sa ljeve je savinelli sa ušmirglanim ringom Oprostite mom Hrvatskom jeziku ali mislim da čete razumjeti | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: moje lule 02.04.10 23:23 | |
| Hrvatski ti je odličan, bolji njego moj slovenski! A lule su odlične. Ovu Oldenkotticu što ti ju je dao stari čuvaj kao suho zlato - to su odlične lule! Savinellicu 616 imam i ja i dijelim tvoje mišljenje - odlično se puši. A Petersonu se skida lak - pomiri se s tim, kao i s tim da Peterson ima loše usnike - rade ih još uvijek od vulkanita, pa brzo "apšisaju" i posive. Inače su Petersonke dobre lule i rado ih pušim - pravi "radni konji" ali imaju ove mane koje sam spomenuo, no to ne utječe na kvalitetu pušenja - briar im je odličan! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: moje lule 02.04.10 23:39 | |
| Lepa kolekcija, samo nastavi. Savinelica je dobra, lepo se puši, a isto mislim i za Toscanu. Imam jednu kupljenu pre nekih 7 godina u Ljubljani i odlično se puši. Dobar "radni konj" što bi rekao | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: moje lule 03.04.10 9:12 | |
| Sasvim pristojna kolekcija lula za jednogodišnjeg lulaša. Kao što napisa Bayro, kod Petersona je to česta boljka, Savinlelli sasvim dobra lula, Oldencot spada u bolje komade, a ne podcjenjuj Toscanu. Albanski proizvod od kvalitetnog vrijesa, ja sam kupio i podjelio par komada i nitko se ne žali.... Tamo gdje treba filter, a ne želiš ga koristiti, obavezno stavi adapter da spriječiš preveliku kondenzaciju... s balzom baš nemam nikakva iskustva, ali smatram da su ugljeni filteri ipak bolji, pobiru više kondenzata preko svoga papira - bugačice... | |
|
| |
| Naslov: Re: moje lule 03.04.10 9:14 | |
| PS... a i onaj Malt mi se sviđa na zadnjoj slici | |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: moje lule 03.04.10 19:45 | |
| Lule sa mojim bassovirom Malo zebrano gušta za Davorina | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: moje lule 04.04.10 10:04 | |
| Lepa kolekcija, samo napred |
|
| |
| |
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: moje lule 06.04.10 11:58 | |
| hm, lula imam dovoljno, ali mi se ono na cemu su jaako svidja | |
|
| |
milo Oblak dima
| Naslov: Re: moje lule 10.04.10 21:40 | |
| Dao mi danas stari još dvije lule Gornja lula je SAVINELLI MELITA 623 Spodnja je ALBERTSON PERFECT made in holland | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: moje lule 10.04.10 21:46 | |
| Ova Savinelica mi se sviđa. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: moje lule 10.04.10 21:49 | |
| Meni je ljepsa ova donja ali, samo malo rada i strpljenja, mozes ih dovesti u malim jedinicama vremena do stanja da izgledaju kao "ispod cekica", ne doslovno, naravno. |
|
| |
milo Oblak dima
| Naslov: Re: moje lule 10.04.10 21:57 | |
| Moj stari radio sa lulama ko svinja sa mehom. Pušio i pušio tamo vamo očistio a kad ih je zasmradio bacio ih u ormar i kupio novu. Gornji luli več sam očistio alkoholom da je izginuo onaj kiseli okus.Očistio ringove koliko išlo.Usnike sa kalodontom i četkom oribao i namazao bebinom uljem(moram da ih ušmirglam) Ima donja lula vrlo interesantan zaključak usnika
Zadnja promjena: milo; 10.04.10 22:05; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
| Naslov: Re: moje lule 10.04.10 22:05 | |
| samo naprijed, obnova lula nije nikakakav problem, a rezultati su obično vrlo dobri... | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: moje lule 12.04.10 16:05 | |
| | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: moje lule 13.04.10 7:52 | |
| Odlične lule. Dobro ih očisti - tretman solju i alkoholom obavezan - vidjeti ćeš kako će sol za pet minuta postati tamnosmeđa, baci van to željezno govno iz usnika i guštaj. Kako je napisao Davorin, obično te reparature dobro ispadnu. (uvijek se sjetim Antišine "Adsorbe")! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
milo Oblak dima
| Naslov: Re: moje lule 13.04.10 9:46 | |
| Obje sam lule očistio ,usnike obrusio da su postali crni i lule te usnike namazao sa lanenim uljem.Savinellici vratila se boja, sada nije više tako svetla i mat.
Zapalio sam ovu Albertsonku sa metalom i stalno mi se gasila,grijala ko luda, morao sam je hladiti nekoliko puta.Dali je kriv onaj metalni uložak? Jer ovakvih problema nisam imao ni kad sam zapalio prvu lulu. | |
|
| |
| Naslov: Re: moje lule 13.04.10 11:26 | |
| Naravno da je! Stvara kondenzat, grije lulu, ne koristi ničemu! Baci to govno van iz lule - ne treba ti! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: moje lule 13.04.10 13:53 | |
| | |
|
| |
milo Oblak dima
| Naslov: Re: moje lule 16.04.10 15:59 | |
| evo bio danas u Cyanu i za 40€ dobio Stanwell Danske club i limenku dunhill MM plus dvije kutije šibica za cigare.Cupijo sam je jer trebam laku bent lulu za šetnju .da ne dobijem krč u čeljust. A što se tiče uspomene za rođenje trečeg malog bit če ova lula ,ako če je imat- vauen barontini 57€.Ljepa lula samo težka,nemoj da ti padne na nogu,zato je nisam kupio danas. | |
|
| |
| Naslov: Re: moje lule 16.04.10 16:16 | |
| Stanwellica je odlična - imam takvu i jako sam zadovoljan, a Vauen...je poznata njemačka firma, ali mi nikad nisu legle, kako si i napisao teške su - prave švapske panzer lule i nikad mi nisu legle. No o ukusima se ne raspravlja! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: moje lule 16.04.10 23:12 | |
| | |
|
| |
milo Oblak dima
| Naslov: Re: moje lule 07.05.10 19:04 | |
| Danas mi žena kupila Big Benicu freestyle 220B. Veseo sam ko dijete u trgovini sa slatkišima. | |
|
| |
| Naslov: Re: moje lule 07.05.10 19:09 | |
| E to ja zovem lulom! Čestitke gospođi suprugi na dobrom ukusu i izboru! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: moje lule 07.05.10 21:23 | |
| odlicna!!! zna tvoja zena sta je dobro | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: moje lule | |
| |
|
| |
| moje lule | |
|