Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Početak: prva lula, prvo pušenje 26.09.20 12:38
Lule su odlične, sve ČSSR i DDR lule od albanskog vrijesa, o kojima smo pisali. Vjerojatno je do duhana, ali i do tebe, dok ne savladaš ove početničke nevolje. Uostalom, neke savjete imaš ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.], ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.] i ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.]
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Branislav likes this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Početak: prva lula, prvo pušenje 26.09.20 13:15
Lepe lulice, ovakvu prvu imam i ja, Old River cini mi se.
Bez brige, polako i sve ce doci na svoje mesto. Moj savet je da prosusis duvan dobro ali da ne bude previse suv, pod prstima mora da bude malkice elastican, lulu puni manje nego sto mislis da treba, pusi sporije nego sto mislis da treba i ako se ugasi nije frka upalices ponovo.Ako postane vruca da je na obrazu ne mozes drzati 3-4 sec ostavi je da se ohladi.
Imas brdo saveta na forumu i netu ali "trial and error" je najbolji ucitelj.
Neko je na forumu napisao da se covek nauci posle nekih 250gr duvana, mozda je Bayro ali tako je otprilike.
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: Početak: prva lula, prvo pušenje 26.09.20 13:35
Fine lulice, baš onako jedan ortogonalni set :-) za isprobavati.
Kao što su već drugi napisali, eventualno za dodati da neki duhani opeku i najiskusnije pa ako imaš peh da si počeo baš s nekim rijetkim takvim, uzalud vam trud svirači.
EDIT: Sad vidim da si otvorio Original Choice. Vapjda prvi duhan dobrog dijela nas. Nije ozloglašen da peče no matter what, ali nije ni početniku za mozak na pašu, što je zapravo dobro.
Mačak Prva lula
Broj postova : 6 Join date : 22.09.2020 Age : 52 Lokacija : Vinkovci
Naslov: Re: Početak: prva lula, prvo pušenje 26.09.20 13:56
Sad mi je oma lakše kad mi moje lipotice i početnice pohvali netko od iskusnijih lulaša. Hvala na dobronamjernim savjetima. Posebno bih pohvalio blog gospon Bayre ne samo da je edukativan nego je usto i duhovit što mi je posebno simpatično.