[You must be registered and logged in to see this image.]A classical English mixture done in the "old style" of many of the fine tobaccos that have now disappeared from the market place. Choice Orientals and generous quantities of premium Cyprian Latakia keynote this rich, full bodied blend. A well balanced, robust and eminently satisfying smoke.[/i]
Zemlja porijekla: Velika Britanija, zapravo Kanalski otoci
Jakost: srednja
Sastav: Latakia, Oriental
Način rezanja: trakice
Raspoloživo pakiranje: limenka 2oz, vrećica 8oz
Recenzija:
Definitivno se potvrdila stara istina da po ljeti i ljetnoj žezi (a ovdje je kanikola od kad sam došao) najbolje "legnu" latakijski duhani (svi No. 2. i ostali aromatici se odmaraju do jeseni).
Prije odlaska na more Keko me obdario jednom limenkom ove krasote koja je kod njega odležala najmanje dvije godine i sada je štedljivo pušim, kao "prvu jutarnju" i "za pred spavanje", dok u međuvremenu pušim 965-icu. English Mixture čuvam za kasnije!
No dosta o mojim ljetnim navikama - ajmo mi na recenziju. Duhan proizvodi Esoterica sa Kanalskih otoka koja je izbacila hrpu odličnih duhana - sjetite se samo "Stoneheavena", "Penzića" ili "Dunbara".
Ovo je pravi, klasični Englez kakvih je danas sve manje i manje, no receptura gospodina Germaina i sinova je fantastična! Slatka svijetla virginija, nešto malo Kentuckya i naravno latakije (na limenci piše ciparska, ali ne bih se kladio da nije u pitanju sirijska!)i to negdje 20, 25 posto, ne više ali "taman". Duhan je rezan sitnije nego recimo 965-ica, no od pripaljivanja pa do zadnjeg dima zadržava istu aromu, slatke virginije i latakije. Kentucky je tu da čitavoj stvari dade jedan malo "spicy" okus, no daleko od toga da će vas ova mješavina ugristi za jezik, iako je sitno rezana i sadržava Kentucky.
Dakle onaj tko želi uživati u pravom, klasičnom dosta laganom a opet aromom bogatom Englezu - neće se prevariti naruči li koju limenku ove krasote, pa taman riskirao i da carinu plati!