| Dunhill: London Mixture | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Dunhill: London Mixture 29.08.10 21:13 | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Sreća da će se ovaj duhan opet pojaviti, pa nije da stalno pišem o nekim duhanima kojih više nema. Radi se o klasičnoj engleskoj mješavini sazrele ("matured") virginije, orijentalnih duhana i naravno - latakije. Moram priznati da mi na "prvu loptu" nije legao, vjerojatno sam ga podsvjesno uspoređivao sa "My Mixture 965" i sa "Margateom", ali to je kao da uspoređujete kruške i jabuke, dok mi je kasnije otvorio svoju pravu kvalitetu. Ovaj duhan je baš prava, ozbiljna, engleska mješavina, bez ikakvih dodatnih aroma i kao takvu je treba tretirati. To je virginija, nešto malo orijenalaca kojih bi za moj ukus moglo biti i manje jer duhanu daju jednu nepotrebnu "spicy" aromu i naravno - latakia. No nije jak kao recimo "Royal Yacht", nego srednje jačine, ono što bi Keko rekao "taman"! Duhan je "čvrst", ne mijenja aromu od početka do kraja, spreman je za pušenje čim se limenka otvori, gori ravnomjerno i poslije njega u luli staje samo malo bijelog pepela. Pravi je večernji duhan i duhan koji ćete rado zapaliti poslije obilne večere. Ova mješavina nema nikakvih "skrivenih aduta u rukavu", kao recimo 965-ica, koja pušenjem razvija okus lješnjaka i jednu slatkastu aromu. Toga kod ovog duhana nema. On je upravo ono što na limenci i piše. Dakle da zaključim, to je duhan za ozbiljne i iskusne pušače lule, koji znaju procijeniti što je dobar duhan, iako bi mogao naći poklonike i među "mlađom" populacijom. No, moj je dojam da je to "ozbiljan duhan za ozbiljne ljude", bez namjere da nekog uvrijedim. Kad se ukaže na tržištu, a to bi trebalo biti do konca ove godine, preporučam da uzmete barem jednu limenku, pa da ga procijenite sami. S ovim duhanom nećete pogriješiti, to je sigurno - što na umu - to na drumu! | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Dunhill: London Mixture 30.08.10 0:27 | |
| hm... nemam nikakav razlog da ti ne verujem, a i deluje ozbiljno ovako na oko. cak mislim da bi mi bolje legao od 965 jer nema cavendisha (nekako mi ne ide kombinacija cavendish+latakia). ako se kojim slucajem pojavi ovde kod nas ili ja idem negde sa strane rado cu pazariti bar jednu konzervu. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Dunhill: London Mixture 30.08.10 8:41 | |
| Moram priznati da nisam nikada probao... vjerovatno će mi dobro sjesti kada dođe do toga.... | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Dunhill: London Mixture 30.08.10 8:54 | |
| Leći će ti sigurno dobro! Što ga dulje vrijeme pušim, to mi je bolji! A do toga će doći, barem tako tvrdi Iwan Ries, ako ne u prvom, onda u drugom "ešalonu", a to je negdje koncem ove godine! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Dunhill: London Mixture 30.08.10 14:59 | |
| pa večina su mi Dunhillovih duhana dobri, tj spadaju u gornju kategoriju dobrih, tako da ne sumljam da će i ovaj se tamo naći.... opis puno obečaje.... | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Dunhill: London Mixture 30.08.10 17:04 | |
| Po opisu obećavajući je to duhan. MMmmmmmmmm da se proba... | |
|
| |
| Naslov: Re: Dunhill: London Mixture 30.08.10 20:58 | |
| No duhan je sve bolji i bolji što ga više dimim. Prava engleska krasota! Jedva čekam da se pojave na redovnom tržištu!
| |
|
| |
Darko Peče me jezik
Broj postova : 497 Join date : 17.04.2011 Age : 52 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Dunhill: London Mixture 07.09.11 0:29 | |
| Evo probao sam London Mixture, izvrsna mješavina! Pušim ga i najrađe bi progutao dim. Uzeo sam za usporedbu Standard Mixture Mellow, Standard Mixture i London Mixture, sve troje je ok, ali London Mixture bi od to troje stavio na vrh, a Standard Mixture na dno. Mellow bi možda stavio van ove usporedbe jer je slastan na drugačiji način. | |
|
| |
| Naslov: Re: Dunhill: London Mixture 07.09.11 8:17 | |
| Kažem ja: to je "ozbiljan duhan za ozbiljne ljude". I stvarno je vrh vrhova. Ovdje na moru samo tužno gledam praznu limenku od prošle godine! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Dunhill: London Mixture | |
| |
|
| |
| Dunhill: London Mixture | |
|