| Uradi sam: Humidor | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
--muki-- Pipe maker / Moderator
Broj postova : 769 Join date : 16.06.2010 Age : 49 Lokacija : osijek, HR
| Naslov: Uradi sam: Humidor 06.05.11 22:45 | |
| neki dan mi stiglo nesto malo duhana u limenkama - cini mi se da je malo suh - pogotovo pri vrhu limenke ... bilo kako bilo odlucio sam, zbog sumnje u suhocu duhana a i zbog smanjivanja isusivanja dok ga ne popusim, izraditi male ovlazivace za limenke... ideja je dosla iz ideje koju moj otac koristi za ovlazivanje klavira (samo za ovu potrebu u smanjenom obliku) - u malu plasticnu kutijicu ugurati vrlo kompaktno usitnjeni novinski papir... kutijicu zatvoriti i potopiti u vodu dok pije... ocijediti, obrisati i postaviti u kutijicu sa duhanom - princip je jasan... kutijicu sam kupio/dobio u ljekarni (kutijica za 10gr) i izbusio sa svrdlom promjera 3,5mm po obodu - ne na dnu ili poklopcu (tako da se rupe ne diraju sa duhanom kada bude postavljen u kutijicu)... posao od cca 20minuta ... kada se papir osusi u kutijica, ponovo se ovlazivac potopi u vodu i sve moze krenuti iz pocetka ... mozda nekome bude koristilo | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 06.05.11 22:48 | |
| pametno smisljeno, nema sta... s tim sto ja ne bi stavljaovinski papir, nije bass cist... | |
|
| |
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 06.05.11 22:57 | |
| ma ne dira se duhana a pazio sam da rezem samo rub koji ne sadrzi boje... tako da nema frke :P :P ... ali pametna opaska - zaboravio sam to napomenuti vezano uz rezanje... :P hvala...
| |
|
| |
Darko Peče me jezik
Broj postova : 497 Join date : 17.04.2011 Age : 52 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 06.05.11 23:02 | |
| Neko vrijeme koristim sličnu metodu! Izvadim duhan u veću posudu sa poklopcem, recimo u onu od dostave klope od kineza... stavim na razmrvljeni rahli duhan komad najlona i na najlon vlažan papir, najlon spriječi dodir duhana sa papirom. Ako želite aromatizirani duhan, samo uzmete aromatizirani papir (wc, maramice), recimo breskva, proljetno cvijeće, mentol..... | |
|
| |
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 06.05.11 23:29 | |
| - Darko je napisao/la:
- Neko vrijeme koristim sličnu metodu!
Ako želite aromatizirani duhan, samo uzmete aromatizirani papir (wc, maramice), recimo breskva, proljetno cvijeće, mentol..... auuuuu - pa gdje si bio do sada prava ideja :P :P heheheheh... ......... ova mala igracka je zgodna da odrzava vlagu u limenci - ja ne pusim mnogo (lulica dnevno u prosjeku) i cesto mi se dogodi da mi se duhan isusi prije nego ga ispusim - ova igracka mislim da ce to sprijeciti... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 06.05.11 23:35 | |
| Kad ga jednom dovedes na zeljeni nivo vlaznosti ostat ce prilicno dugo takav. McClellandove limenke imaju jako dobre ako cak ne i najbolje poklopce, dihtaju odlicno. |
|
| |
Darko Peče me jezik
Broj postova : 497 Join date : 17.04.2011 Age : 52 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 06.05.11 23:36 | |
| - Citat :
- McClellandove limenke imaju jako dobre ako cak ne i najbolje poklopce, dihtaju odlicno.
Da! Petesonove osuše duhan. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 06.05.11 23:38 | |
| - Darko je napisao/la:
Da! Petesonove osuše duhan. Daleko najlosije su Samuel Gawithove, kao i sve ostale koje su cetvrtastog oblika. |
|
| |
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 06.05.11 23:42 | |
| - grga je napisao/la:
- Kad ga jednom dovedes na zeljeni nivo vlaznosti ostat ce prilicno dugo takav.
McClellandove limenke imaju jako dobre ako cak ne i najbolje poklopce, dihtaju odlicno. .... eto ga na sad - hmmm.. oba jesu McC-a..... a meni se cini da su presuhi... budem ja malo digao vlaznost pa cu vidjeti... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 06.05.11 23:46 | |
| Fora je odlicna ali cu ti ja kad se sljedeci put vidimo dati nesto pa ce biti SAVRSENA. Samo me moras podsjetiti kad dodjes do mene. |
|
| |
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 06.05.11 23:48 | |
| milina... hvala pajdo | |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 06.05.11 23:52 | |
| | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 07.05.11 0:46 | |
| Ma zašto komplicirati? Crijep je najbolji! | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 07.05.11 9:15 | |
| Bravo Leone! Opet kapeličarenje! Zašto bušiti, puniti neka čuda papirom za guzicu brisati, kad je dokazano najbolji crijep. Uzmite komadić opeke koji je tako i tako porozan, ovlažite ga i to je to! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 07.05.11 9:34 | |
| Ako mogu trositi odredjena sredstva na lule i relativno skupe duhane onda ne moram trpati kojekakvo kamenje i otpad sa gradilista u limenke.
Ovako nesto, osim sto lijepo i decentno izgleda, takodjer vise nego dobro sluzi svrsi. |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 07.05.11 9:35 | |
| | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 07.05.11 9:39 | |
| Nisam pisao o nikakvom kamenju i otpadu sa gradilišta, nego o opeci, a "pottery" je jedna od najstarijih vještina koje ljudska civilizacija poznaje! Leone ima mali okrugli valjčić opeke koji i više nego dobro služi svrsi, i sam si svojevremeno postao humidrole od opeke.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 07.05.11 9:43 | |
| Naravno, a to sto sam ja postao nije "crijep ili komadic opeke" nego gotov proizvod (od tog materijala, istina) koji na nesto lici.
Najjaca stvar su oni mali (valjda aluminijski), ti si mi davnih dana poklonio dva, nenametljivi a sljakaju super. |
|
| |
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 07.05.11 9:45 | |
| Istina. I uvijek kad sam u Austriji zaboravim ih uzeti kod herr Dreiera, a koštaju par centi! A što ćeš moj Grgure, star čovjek, pa zaboravan, a u mom kraju kažu "stari vuk, pasja sprdačina"! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 07.05.11 10:08 | |
| Hahahaha! |
|
| |
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor 07.05.11 21:17 | |
| ispuna ne mora biti papir - mogu biti i komadici ciglice ili slicno u istoj kutijici, svejedno sto - meni se svidja kako ovo izgleda i cinjenica da je vlazna ispuna odjeljena od duhana a opet stvar sljaka... jednako tako moze se koristiti ona masa sto cvjecari koriste za ovlazivanje cvijeca (zelene je cesto boje) ... ovu bih masu ipak volio umotati u neku krpicu da se masa ne rasipa kroz rupice u duhan (sa vremenom)... osobno mi se ovo rjesenje vise svidja nego cigla/crijep u duhanu bilo to kapelicarenje ili ne.... no to je moj ukus - postao sam iz razloga sto bi mozda moglo biti i nekome drugome interesantno za koristenje ili unapredjivanje.. ... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Uradi sam: Humidor | |
| |
|
| |
| Uradi sam: Humidor | |
|