Broj postova : 219 Join date : 23.09.2016 Age : 46 Lokacija : Pisarovina Omiljeni duhani : Artisan's Blend
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 07.06.17 15:08
Čitajući predhodne postove, i ja bih se složio da je moj doživljaj tog duhana drugačiji. Recimo netko je naposao da mu se stalno gasi, a meni se ne gasi uopce, zatim da lijepo gori i ne grije lulu. Meni strašno zagrijava lulu (prvu polovicu pogotovo) itd. Tako da, slažem se da je vjerovatno drugačiji nego prije, ali opet, meni vrlo dobar. Taj okus meda sam doživio samo u jednom kratkom dimu, pa sam pomislio da mi se učinilo..
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 07.06.17 16:23
nije ti se činilo. Bio mi je u stalnoj rotaciji a onda ga nisam pušio okolo godinu dana. Pa mi donese kolega iz Graza dvije limenke i to nije više to. kolege kažu da se i vanilija koja se sade zove classic poslabšala. Kao da štede na aromi i kvaliteti duhana
Decio1977 likes this post
Vander Gasi mi se lula
Broj postova : 219 Join date : 23.09.2016 Age : 46 Lokacija : Pisarovina Omiljeni duhani : Artisan's Blend
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 07.06.17 18:54
Stvarno šteta.. No, dobro. Opet mi je bolji od pola duhana koje sam dosad pušio. Medju prvim duhanima koje sam probao bio je i MB Original Choice. Sad je prošlo dosta vremena, pa se slabo sječam, ali kao da mi se čini da ovaj Navy Flake sada, dosta sliči njemu.. Ili se varam?
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 07.06.17 19:09
Varaš se.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 07.06.17 19:44
Vander je napisao/la:
Čitajući predhodne postove, i ja bih se složio da je moj doživljaj tog duhana drugačiji. Recimo netko je naposao da mu se stalno gasi, a meni se ne gasi uopce, zatim da lijepo gori i ne grije lulu. Meni strašno zagrijava lulu (prvu polovicu pogotovo) itd. Tako da, slažem se da je vjerovatno drugačiji nego prije, ali opet, meni vrlo dobar. Taj okus meda sam doživio samo u jednom kratkom dimu, pa sam pomislio da mi se učinilo..
Moje iskustvo s Navy-ijem (ali i sa Scottishem) me naucilo da dobro pazim na vlaznost - naime, bas ovo kako si opisao me asocira na taj problem: ako duhan dugo stoji (ili se radi o nekoj staroj zalihi) i posusio se onda ce ti super gorjeti i nece grist recimo jer ces s minimalno muke odrzavat zar ALI meni se dogadjalo da tako osusen izgubi aromu i to u nekoliko slucajeva bas drasticno probaj ovlazit i mozda ces vise puta pripaljivati ali vratit ce mu se ono zbog cega je omiljen
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 07.06.17 20:11
Slažem se .... velika je razlika između suhog i ( normalnog ) duhana. Nažalost i dio arome ode, s presušivanjem vlaženje pomaže, ali ne 100%
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 07.06.17 21:36
Točno je Davorin napisao. Vlaženje pomaže definitivno, ali dio arome ipak odlazi.... Problem je što je kod nas Navy Flake pakiran u četvrtaste limenke koje ne ipak ne drže (hrvatski: dihtaju!) tako dobro kao klasične limenke. Prema tome nema smisla praviti zalihe. Meni je jedan od najmilijih duhaha SQL, ali je problem upravo u toj nesretnoj limenci, moram ga odmah pušiti, jer za pola godine ode u šturc!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Vander Gasi mi se lula
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 08.06.17 1:15
Da, lako moguće onda da sam baš naletio na neku tkoznaotkad limenku..
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 08.06.17 6:35
Vidiš, to isto može bit...tu di ja kupujem te konzervice, izgleda da stoje godinama...a kak ne dihtaju, vjerojatno se zluftalo...
Beki Gasi mi se lula
Broj postova : 243 Join date : 01.04.2018 Age : 32 Lokacija : Beograd Omiljeni duhani : Captain Earls Ten Russians, PS Luxury Bullseye flake, Stanislaw Balkan Latakia
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 29.10.18 23:49
Upravo pusim ovaj duvan i odusevljen sam kao prvi put kad sam ga probao . Sladak miris iz limenke , malo i presladak kao sirup , ali opija razmrvio sam flejk iako preferiram fold metodu i mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen . Lako se pali , izuzetno sporo i podjednako gori i sto je najlepse daje hladan dim pun ukusa . Definitivno cu se truditi da ovaj imam uvek uza sebe
vpetrovic Prva lula
Broj postova : 53 Join date : 20.07.2020 Age : 56 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 21.08.20 14:41
Upravo svježa informacija za ovaj duhan. Dobavljaču su ukinuli ovu vrstu zbog premale količine u potrošnji, tako da u HR nebu dobavljiv.
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 21.08.20 19:26
Da nema ga već duže vrijeme... Kod nas se, koliko je meni poznato, mogu kupiti samo dva flakea: MC-ov Flake iz serije Heritage i Latakia Flake.
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 22.08.20 15:54
Eto, reče Bayro, plakat ćete vi za MacBarenom.
bayro likes this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 22.08.20 16:10
Nikad!!! 😂
bayro likes this post
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 22.08.20 18:17
U slijedećoj rundi od Dade Slavonca ide sto grama Stocktona!
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 23.08.20 9:50
Ja sam se kleo što sam imao još punu limenku 100 gr Navyja s aerodroma. Sad baš paše. Stockton koljemo u klubu.
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 23.08.20 10:03
Leo je napisao/la:
Ja sam se kleo što sam imao još punu limenku 100 gr Navyja s aerodroma. Sad baš paše. Stockton koljemo u klubu.
Naravno!
Marko1980 likes this post
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 12.06.23 8:45
Ovako: Ajde ti lijepo prvo pročitaj pravila foruma, predstavi se kojom riječi - ne tražimo tvoju autobiografiju, ne ovako s neba, pa u rebra otvarati stare postove, pa onda lijepo, polako, kao u svakom novom društvu u koje dođeš, red je da se predstaviš.
Inače Sarmageddona nema nažalost na forumu već više od četiri godine.
SanjinRI, Nikša and Vortimejovrh like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 12.06.23 19:13
Hahaha, ovo je ziher neki AI/android!
Branislav, v.milan, Nikša and Vortimejovrh like this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 987 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 13.06.23 20:54
Da se malo nadovežem na temu...popušio sam sve skupa dvije limenke Navy Flakea i od toga su me se dva ili tri flakea relativno dojmili. Ne znam još koji je točno faktor utjecao na sve to jer sam ih pušio iz svih lula koje imam na sve moguće načine...Možda je i taj duhan danas drugačiji nego što je bio prije ali to ćete bolje znati Vi koji ste ga pušili prije cca 2020.godine. Pročitao sam o NFu i bogove i vragove pa i hvalospjeve u bespućima interneta ali ja i taj duhan se jednostavno nismo našli jer mi nema ništa super zanimljivo u njemu...Onako, pripalio bih ga ali bi mi bilo svejedno jer mi je nekako "trutav"...puno zuji, a slabo meda daje. 🤔
Slajs and Vortimejovrh like this post
Slajs Oblak dima
Naslov: Re: Mac Baren: Navy Flake 14.06.23 7:01
Vjerujem... MacBarren je ušao u neki "štedni" mod rada. Naime, većina topinga na duhanima koje sam probao od njih su izmijenjeni, odnosno rekao bih osjetno oslabljeni. Doduše, mislim da Svetog Brunu nisu baš dirali, ali trebao bih ga ponovno probati.