Mac Baren: Navy Mixture[You must be registered and logged in to see this image.]Zemlja porijekla: Danska
Jakost: 2-3/5
Sastav: Virginia, Burley, Cavendish
Način rezanja: grubo rezane trakice
Raspoloživo pakiranje: Vrečica od 50 gr.
Mjesto kupnje: Njemačka
Ovaj sam duhan uzeo prvenstveno radi Navy Flake-a, jer ga pušim skoro isključivo strljanog i više mi je dojadilo prije svakog pušenja svaki flake razvaljivati.
Dakle uzeo sam ga misleči da je to Navy Flake, samo u obliku Mixture, več spreman za korištenje kao standardni duhan.
Kad sam otvorio vrečicu, vidio sam da to nema veze sa Flakeom i de se tu radi o sasvim drukčijoj mješavini...
Za razliku od Flake-a, di je Burley naglašen, ovdije dominira svijetla Virginia, popratno dodaje mrvicu gorčine i okusa Burley, a Cavendish (ono malo što ga ima) se skoro izgubi u Virginiji.
Nije sladak, bez obzira na Virginiju, a aroma je po prilično jaka... no, ne radi se o umjetnim aromama banana, papaja, pelina i slično, več je to intenzivna aroma Duhana! ... dali se radi o dodanoj umjetnoj aromi duhana, ili je to stvarno tako dobro pripremljeno lišče, to nebih znao reči.
Malo je jednostavnijeg okusa od Flake-a i puno jednostavniji od Scottisha, dok strukturom (rezanjem) podsječa na Modern Mixture Danish. (ima komadiča sprešanih duhana ali manji nego u Škotu)
Boja je izrazito svijetla i zlatna (žuče i zlatnije nego Virginia No1)
Ako se presuši, malo gricka za jezik, pa je ovaj duhan meni bolje pušiti mrvicu vlažnije (ali opet ne tolko vlažno kao kad se otvori vrečica).
Blaži je u ustima od Scottisha, ali nekako je "težeg" okusa ... zasiti više od Škota.
Nikotina ima taman i jako lijepo se dimi.
Meni se jako dopao ovaj duhan, bez obzira što nije ono što sam očekivao (smrvljeni flake)... definitivno ču ga još uzeti kad naleti, ali na žalost ga nisam vidio po našim trafikama.
Smjestio bi ga po sviđanju u rangu sa Škotom.
Ocjena 4/5