Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
Naslov: Gumene navlake za usnik 27.12.11 22:09
Koristite li ovakve gumice.
Btw. imam par komada dimenzije 12 mm koje bi rado zamijenio za manju (9mm) Ako moderatori misle da ovo nije za "Tips and tricks" znaju kaj im je za delati,a ja se duboko izvinjavam.
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 27.12.11 22:37
sinus, gde si ovo nabavio? imam jednu savinelicu jos nevinu, progrickan joj je usnik. verovatno se neko dete igralo gusara. obzirom da ja nemam u blizini da mi napravi novi po meri, ovo bi mi pokrpilo situaciju itekako.
--muki-- Pipe maker / Moderator
Broj postova : 769 Join date : 16.06.2010 Age : 49 Lokacija : osijek, HR
Broj postova : 99 Join date : 07.05.2012 Age : 30 Lokacija : Zagreb
Naslov: Softy Bits 28.04.13 9:58
Vidio sam na internetu (pipesandcigars i slični) za kupiti a i vidio sam da postoje određene alternative. Ono što me zanima me kako i gdje vi nabavljate "softy bits" (ono mekano za usnik bi bio slobodan prijevod)? Žao mi je izgristi svoje nove lule a ponekad bi volio imati slobodne ruke
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 28.04.13 10:11
Ja sam ih kupio preko eBaya. Dođu neku siću desetak komada, no na kraju ih ne koristim, već sam ih podijelio.
Broj postova : 401 Join date : 16.04.2012 Age : 60 Lokacija : Zaprešić
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 28.04.13 12:15
Imaših ih na 4noggins i vjerojatno posvuda. Malo proguglaj.
Chofus Prva lula
Broj postova : 99 Join date : 07.05.2012 Age : 30 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 28.04.13 15:18
Capt. Horatio MacAllister je napisao/la:
Malo proguglaj.
Jesam samo me zanimalo imaju li stari lisci neku lokalnu alternativu, kud je svijet o'šo kad i komadiće gume iz Amerike moramo naručivati
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 28.04.13 20:28
Nabavio sam ih i ja prije nekog vremena, super su. Imam jednu DMP s jantarnim usnikom, pa mi nije bila bas ideja metnut crnu gumicu (bez prljavih misli i pokvarenih strast, molim! 😜), te sam razmisljao kupit silikonsku dudu za flasicu za bebe, odrezat ju i navuc na usnik. No, do realizacije ideje nije doslo.... Mozda ne bi bilo lose probat, Chofus...
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 29.04.13 14:07
Ja sam sve moje koje mi je velikosrčno poklonijo Muki pregrizao.J....... kad imam takve zube.
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 29.04.13 14:38
milo je napisao/la:
Ja sam sve moje koje mi je velikosrčno poklonijo Muki pregrizao.J....... kad imam takve zube.
Što onda radiš usnicima?
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 29.04.13 14:57
Gleda slike Grgine kuhinje i ogladni.
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 30.04.13 12:34
sada sve lule pušim iz ruke ,jer kad sam jih držio među zubima je posle nekoliko pušenja usnik bio vrlo oštečen.
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 30.04.13 13:08
milo je napisao/la:
sada sve lule pušim iz ruke ,jer kad sam jih držio među zubima je posle nekoliko pušenja usnik bio vrlo oštečen.
meni se čini da nije problem u zubima, nego da se bojiš da ti lula ne ispadne iz usta, pa, za sigurnost, muški zagrizeš usnik.
u teoriji ju samo jednostavno trebaš držat "na vagi" između gornjeg i donjeg reda zubi
(... masa glave lule će lulu vući dolje, donji zubi služe kao oslonac, a poluga koja tako nastaje tjera vrh usnika gura u gornji red zuba koji ne dozvoljava da ispadne ... bitno je ostaviti malo mjesta između gornje o donje čeljusti te ne lamatati glavom liievo-desno. Ako si prinuđen klimati glavom lijevo-desno nježno pritisni usnik jezikom uz gornji red zuba.)
ako ti odgovara "iz ruke" neka ti ne smeta moj opširni post
Suspiria Oblak dima
Broj postova : 1330 Join date : 13.03.2012 Age : 48 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Sutliff Balkan Luxury Blend 957, Dunhill 965, SG Perfection, SG Balkan Flake, HH Larry's Blend
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 30.04.13 13:39
MOVESHAKER je napisao/la:
milo je napisao/la:
...u teoriji ju samo jednostavno trebaš držat "na vagi" između gornjeg i donjeg reda zubi
Otprilike tako. U mom slučaju, ja lulu držim na vagi između gornjeg reda zubi i donje usne. Tragovi zuba mi ne ostaju, jer u biti i nema zagriza. Ako je još i lula dobrog balansa, užitak je veći.
Capt. Horatio MacAllister Peče me jezik
Broj postova : 401 Join date : 16.04.2012 Age : 60 Lokacija : Zaprešić
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 30.04.13 14:15
Sa full benticama nema tih problema.
Gost Gost
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 30.04.13 14:21
ja svakako imam problema sa drzanjem lule u ustima jer u tom slucaju nekontrolirano i previse slinim.
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 30.04.13 14:56
Ja nikad nisam uspio savladati pušenje bez ruku, uvjek zaslinim sve ko svinja, ko zadnja njubara.
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 30.04.13 15:09
grga je napisao/la:
ja svakako imam problema sa drzanjem lule u ustima jer u tom slucaju nekontrolirano i previse slinim.
foksieloy je napisao/la:
Ja nikad nisam uspio savladati pušenje bez ruku, uvjek zaslinim sve ko svinja, ko zadnja njubara.
dečki to se lako riješi:
ponekad sam prezločest - najte kaj zamerit (nhf)
Gost Gost
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 30.04.13 15:11
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 30.04.13 21:20
Gost Gost
Naslov: Zastita usnika od grebanja zubima 04.01.14 9:26
Zastita usnika od grebanja zubima
Ja sam od skoro poceo da uzivam u luli,tj ima neki dan . Vec sam naisao na prvi problem a to je da mi smetaju tragovi zuba na usniku a ja bas neki gorstak pa jako zagrizem lulu dok je drzim zubima ,elem resenje koje je meni palo na pamet a kasnije sam neke slicne opcije nasao i na stranom forumu je termobuzir tj termoizolaziona guma ili traka,mozda vec znate za ovo ali ja nigde nisam naisao tako da cu podeliti mozda nekom bude koristilo a meni je 2 min da ovo okacim.imao sam u radionici termobuzira tj tube fi14mm (mada mislim da bi fi 12 bilo idealno) te sam isekao parce stavio na usnik i nezno skupio upaljacem.Sad mi lezi ko med .A najbolja stvar je u tome sto se vrlo jednostavno moze skinuti ili zameniti po potrebi, a usnik ko nov .
Tu su i fotografije ali novim clanovima foruma je prvih 7 dana zabranjeno da kace linkove
pozdrav igor
foksieloy Oblak dima
Imam ih sad već bunt, na svakoj luli jedan, i zaliha.
Gost Gost
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 12.04.14 23:53
Gdje ima za kupiti ovakav šlauf? Jeftinija alternativa za navlake.
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
Naslov: Re: Gumene navlake za usnik 13.04.14 0:02
gdje god prodaju gumu, zračnice za bicikle i slično... nekad se zvao "Sava" taj lanac dučana.
alternativno, u pet shopovima pogledaj gumene cijevi za filtere, ili pitaš na nekom akvariskom forumu ako je komu ostao komadič cijevi, pošto se to po potrebi skračuje kad postavljaš filter
druga alternativa su ti garden centri di imaju brdo tih guma i cijevi