| Izrada lula "how its made" | |
|
+5gavran11 bayro Marin Split Davorin T.McR. 9 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
T.McR. Gasi mi se lula
Broj postova : 196 Join date : 02.12.2011 Age : 61 Lokacija : osijek Omiljeni duhani : MB OC , Grga mix. , Frankenstein ,Pet.Delux , i sve sto je na stolu ponudjeno
| Naslov: Izrada lula "how its made" 04.02.12 22:03 | |
| pozdrav klapi i uz svo duzno postovanje prema cijenjenom kolegi iz prethodnog topic-a. stranica je malo zbrkana prvih par sekundi ali zanimljivo za pogledati !!! How It's Made: Smoking Pipes [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 11:15 | |
| Baš interesantno, nažalost definicija da je Hand made, baš i ne stoji..... | |
|
| |
T.McR. Gasi mi se lula
Broj postova : 196 Join date : 02.12.2011 Age : 61 Lokacija : osijek Omiljeni duhani : MB OC , Grga mix. , Frankenstein ,Pet.Delux , i sve sto je na stolu ponudjeno
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 11:55 | |
| pozdrav postovani kolega ovo sam gledao na tv-u i onda mi je palo na pamet da podijelim i sa kolegama na grupi. nista zlonamjerno. jedino sto me zaintrigiralo u tom kratkom filmicu je par sitnica kao sto su, nigdje nije vidljiv radnik koji radi i to pretpostavljam iz razloga sto se taj tokarski stroj nalazi u nekakvoj "kineskoj" supi a taj jadni sljaker ima nekakvu normu i mora ih izraditi tko zna koliko komada u svom radnom vremenu za saku rize a da i papir trpi svasta vidljivo je i pri samom kraju kad pipe trpaju u ukrasnu kutiju na kojoj je veoma vidljivo ime jednog od renomiranih proizvodjaca vezanih uz duhansku industriju. ma bezvrijedno je o tome i polemizirati kad znamo da kinezi danas stancaju ama bas sve a najmanji im je problem odstancati zvucno ime neke poznate tvrtke pocevsi od adidasa,nike-a itd,itd a tko zna,mozda se jednog dana na trzistu pojave i BMW ili OPEL pipe | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 12:12 | |
| a što bi bilo zlonamjerno ? samo potvrđuje ono što uvijek govorim, da neki brandovi imaju cijenu samo radi imena. Ručno rađena lula, dakle bez tokarilice, zahtjeva nekoliko sati ozbiljnog rada, strojno izrađena, čak i strojno fino brušena, treba pola sata.... to sve govori. dakle ista tehnologija kojom se služi Peterson ( proizvodnja do 150.000 komada godišnje ) i neki drugi serijski proizvođaći lula. Baš nikakvog razloga da ima takvu cijenu na tržištu. Inače, a to znam pouzdano, jer mi je to potvrdio moj dealer materijala za usnike , Dunhilll se je radio kod Stanwella, a sada negdije u Italiji. Na sreću ipak baš nije Kina ali svakako serijska proizvodnja je vrlo jeftina.... Dunhill, još uvijek kod nekih neupučenih pipesmokera, se smatra etalonom kvalitete, jer "peče" lule - tehnologija koja je napuštena 60-ih godina. | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 13:23 | |
| Interesantan filmic, ali di je tu hand made Nema do naseg Davorina | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 13:49 | |
| ne pretjeruj jedino što sam "domaći" a ne neki Peder Johannsonn pa je barem lakše kontaktirati.... | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 14:05 | |
| Ne pretjerujen, oni su samo razvikaniji od vas! Netreba te bit pre skromni, puno njih se moze sakrit iza vas pogotovo sa onim NE-lula oblicima | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 14:06 | |
| Potpisujem! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
gavran11 Gasi mi se lula
Broj postova : 240 Join date : 15.12.2010 Age : 51 Lokacija : ljubljana
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 14:12 | |
| Interesantan filmić...a ove "dunhillice" su hand made, kao što je i onaj umak sa reklame na početku filma | |
|
| |
LenkoSmrk Hladan dim
Broj postova : 727 Join date : 12.12.2011 Age : 50 Lokacija : Slovenija-Prlekija
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 14:14 | |
| Ne može da se usporođuje "industrija" i rad nekoga, tko uloži sebe u produkt. | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 14:16 | |
| Da prestanemo biti fini; Dunhillice su kurac od ovce! Dajem uvijek tri Dunhilla za jednu - bilo koju Davorinovu lulu!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 14:31 | |
| da budemo precizniji - dunhillice posle II svetskog rata | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 14:43 | |
| Definitivno, ne moze se usporedjivati strojna i rucna izrada, jer je ovo drugo cista umjetnost. A kao sto kaze Marin, a sjecam se i da je prije nekog vremena netko to rekao i na forumu (Bayro, mislim ili je on citirao nekog pipemakera...), "napravi ti meni pravu lulu, a ne nekakve NE-lula oblike, pa bumo vidli jesi ili nisi... | |
|
| |
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 16:24 | |
| Upravo tako generale. Jučer smo malo u klubu divanili i o tome. Ako baš pratimo neku definiciju primjenjene umjetnosti, Prvo i osnovno je VAŽNO da predmet bude dobro uporaban, tj funkcionalan, a onda je dodatak njegove estetike. Prema tome ljepota je koji put i u minimalizmu. A da smo pokojnog Picassa zamolili da nam dizajnira stolicu, vjerovatno bi na sjedalici bila tri šiljka, jer bi se to njemu sviđalo Ukratko Dunhillice jesu jednostavne i u tome obliku lijepe, ali svakako to nije opravdanje za upravo nenormalnu cijenu. Članovi kluba znaju za jednu moju šalu - kopiju Dunhilla | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" 05.02.12 19:53 | |
| Nikada ne može biti isto ručni rad i mašinski (rad na tokarskom stroju). I ako uvek na ručnom radu postoji neka stina asimetrije, ipak je to odray ljudske ruke i malo umetničko delo. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Izrada lula "how its made" | |
| |
|
| |
| Izrada lula "how its made" | |
|