Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Peterson lule 01.07.08 18:26
To bi trebalo Fubija pitati...On tamo pohodi! Vratija nam se Fubi, pa možda ima kakve informacije!
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Peterson lule 01.07.08 18:32
Imaš pravo, Fuby kakva su iskustva??? istina posalo sam im mail prije 2 dana ali bez odgovora. Tipična verzija CRO Smokingpipesa,
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: Peterson lule 24.09.19 11:01
Prilično lijepo, i zapanjujući jeftino... samo mali hint... nije pravi cumberland, to je metakril boje cumberlanda
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Peterson lule 24.09.19 12:08
Prekrasne su mi Waterfordice ali ipak poznavajuci Peterson kvalitetu zadnjih godina, mislim da ne bih.
Naslov: Re: Peterson lule 24.09.19 13:23
Bojim se da si u pravu Leo... nekako svi tvrde da im je kvaliteta, poslije preuzimanja od strane Amera, jako pala.
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Peterson lule 24.09.19 15:54
Bas lepa ova waterford
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Peterson lule 24.09.19 15:59
Znam da se priča da im je kvaliteta pala, ali ja sam ipak stari nostalgičar i volim Petersonke, radni su to konji! Lijepe su mi sve ove Petersonke i nisu skupe!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Naslov: Re: Peterson lule 04.12.19 22:05
malo o povjesti i Petersonovim lulama od morte... i
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Peterson lule 06.12.19 19:41
Kako su to u kalupima ''štampali'' predmete od morte?
Naslov: Re: Peterson lule 06.12.19 19:43
ma.. sada rade neke suvenire, ne lule... kad netko piše a nije baš znalac... a lijepo sam mu objasnio
Leo Oblak dima
Naslov: Re: Peterson lule 06.12.19 19:46
Ali znaš da svatko pročita isto, ali razumije što može...
Dražen Prva lula
Broj postova : 5 Join date : 26.02.2019 Age : 60 Lokacija : Daruvar Omiljeni duhani : Mac Baren Classic
Naslov: Re: Peterson lule 02.10.21 10:29
Pozdrav, poštovani ljubitelji lule,ovo je moja skromna kolekcija Petersonki,koje obožavam.😀
bayro, ssekir75, Branislav, babaq, Marko1980, Sokreos, Popeye and like this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 987 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Peterson lule 31.07.23 8:19
Molio bih lijepo svepušačko pučanstvo za informaciju i dobrodošle savjete. Naime, već dugo mjerkam Peterson lule po bespućima interneta jer mi je želja udomiti jednu..Konkretno, od svih odmjeravanih u oko me jako bode (u pozitivnom smislu) Petersonov rustikareni Lovat, no stvar je u tome što je ta lula po nešto sniženoj cijeni jer je iz serije "Irish seconds"...zanima me ima li netko iskustva sa tim lulama i da li su one u tom rangu samo zbog estetskih nedostataka ili ima još nešto na što bi trebalo više obratiti pozornost?
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Peterson lule 31.07.23 10:03
Ni ove » normalne« više nisu nešto, a kamoli ove sekundarne. Lovat za koji pitaš je egzotičan oblik za Peterson, tako da je, po meni, i to neki nedostatak u kontekstu koji navodiš. Bolje uštedi pa kupi jednu poštenu lulu: po meni je bolje imati jednu poštenu nego pet ispodprosječnih; dakako tu mislim na proizvodnju i općenito rang lule, performanse su stvar iskustva i mnoštva drugih čimbenika.
v.milan and PurgerVž like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Peterson lule 31.07.23 10:17
Slažem se sa Slajsom. Plus ovdje se radi o luli za koju piše da ima nedostatak, samim tim ne vjerujem da bi ti uvažili bilo kakvu žalbu ukoliko ne budeš zadovoljan. Ja bih preskočio.
PurgerVž likes this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 987 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Peterson lule 31.07.23 10:54
Tako sam si nekak i mislio, 15-20€ više pa je relativno sigurnije no dobro je znati..Hvala dečki! 🍻
Vortimejovrh likes this post
bayro Pipe guru / Moderator
Naslov: Re: Peterson lule 31.07.23 12:23
Ovako; što se tiče ove konkretne lule, slažem se sa svojim prethodnicima. To je grubo rustikarena lula, no to definitivno ne znači da se iz nje ne puši dobro. Bitno je da nema u sebi neku sistemsku grešku ili neku pukotinu, a to ne možeš znati dok ne ne primiš u ruku ili je ne počneš pušiti, a onda je kasno. A sad, što se samog Petersona tiče, to su dobre lule, pravi radni konji. Imam ih nekoliko, serije Aran, Killarney i tri Pipe of the year, i sjajne su, tako da se ne mogu složiti sa tvrdnjom da "nisu više nešto". Jedina im je falinga taj nesretni vulkanit kojeg očito imaju u neograničenim zalihama, pa usnici znaju navući onu gadnu patinu, no i tome se lako stane na kraj. Petersonke su dobre i pouzdane lule, jer da tome nije tako, ne bi postojale u neprekinutom trajanju od 1865. i uvijek bih između neke talijanke i Petersona izabrao Petersonku.
No dobro - činjenica je da su sve moje Petersonke starije od 15 godina - zadnja je kupljena u Pragu 2007. tako da ne znam kakve su nove od kada su ih Ameri kupili. No siguran sam da one iz skupljih serija, kao Home edition definitivno nisu loše.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Sokreos, Polerouter, Nikša, PurgerVž and Saymoran like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Peterson lule 23.08.23 15:56
internet je prepun rasprava gdje ljudi razocarani stavljaju peterson lule svih cjenovnih razreda koje imaju razne probleme od krivog busenja, do toga da se topi boja ili da skupe serije imaju krpani vrijes ili da vrijes pukne odmah. imao sam dosta petersonki iz raznih razdoblja i sve sam ih rijesio, cak i onu iz 1930ih nedavno jer je bila previsoko izbusena i nista spektakularno. ovogodisnja godisnjakinja petersonova s normalnim grainom je kostala mislim 840$ za sto mozes kupit 5 il ceppo lula od kojih je svak bolja 3x u svakom smislu od petersona ili jednu baldo baldi. posjedujem dosta talijanskih lula i to su mi nakon davorinovih najbolje lule. ako nemas ili ne zelis dat lovu za neku dobru lulu i dalje su puno bolje rustikarene savinelice ili stanwell nego peterson s kojim je uvijek rulet.
bayro, Branislav, v.milan, Nikša and PurgerVž like this post
Dilen Prva lula
Broj postova : 32 Join date : 24.07.2023 Age : 39 Lokacija : Slovenija
Naslov: Re: Peterson lule 24.08.23 18:28
Ja sam danas dobio svoju prvu Petersonku..model Aran..to je i prva prava Briar lula koju imam,jer sam do danas pusio samo meerschaum lule i jednu "briar" lulu iz Trafike za 30 eur..I moram reci da sam zadovoljan..jedina mana joj je ta sto se nemoze ubacit filter u nju..ali na kraju krajeva sam sretan sto se moja kolekcija lula prosirila na 4..mislim da necu stati dok ne dodjem na 10 lula 😁
bayro, v.milan, PurgerVž and Saymoran like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Peterson lule 24.08.23 19:15
Čestitam! Slobodno stavi koju sliku.
PurgerVž Hladan dim
Naslov: Re: Peterson lule 24.08.23 19:24
Dilen je napisao/la:
Ja sam danas dobio svoju prvu Petersonku..model Aran..to je i prva prava Briar lula koju imam,jer sam do danas pusio samo meerschaum lule i jednu "briar" lulu iz Trafike za 30 eur..I moram reci da sam zadovoljan..jedina mana joj je ta sto se nemoze ubacit filter u nju..ali na kraju krajeva sam sretan sto se moja kolekcija lula prosirila na 4..mislim da necu stati dok ne dodjem na 10 lula 😁
Samo 10???!!! 🤔😂
Nikša and Vortimejovrh like this post
v.milan Oblak dima
Naslov: Re: Peterson lule 24.08.23 19:56
PurgerVž je napisao/la:
Samo 10???!!! 🤔😂
Ma bolje čovjek nek duhane skuplja dok može. Bit će lula. A i lakše će se nabavljati od duhana.
Branislav, Nikša, Vortimejovrh and PurgerVž like this post
PurgerVž Hladan dim
Naslov: Re: Peterson lule 24.08.23 21:38
v.milan je napisao/la:
PurgerVž je napisao/la:
Samo 10???!!! 🤔😂
Ma bolje čovjek nek duhane skuplja dok može. Bit će lula. A i lakše će se nabavljati od duhana.
Ma to je u pozitivnom smislu bilo naravno..Znam kako je meni bilo u početku iako ni danas nije puno drugačije.. 😆