Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Peterson lule 24.08.23 23:51
Dilen je napisao/la:
Ja sam danas dobio svoju prvu Petersonku..model Aran..to je i prva prava Briar lula koju imam,jer sam do danas pusio samo meerschaum lule i jednu "briar" lulu iz Trafike za 30 eur..I moram reci da sam zadovoljan..jedina mana joj je ta sto se nemoze ubacit filter u nju..ali na kraju krajeva sam sretan sto se moja kolekcija lula prosirila na 4..mislim da necu stati dok ne dodjem na 10 lula 😁
To ti samo misliš. Kladim se da će najkasnije do kraja ove godine tvoja kolekcija biti najmanje deset lula! Znam ja dobro kako to ide!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Vortimejovrh likes this post
Borut Peče me jezik
Broj postova : 350 Join date : 07.09.2023 Age : 52 Lokacija : pa tamo negdje daleko Omiljeni duhani : EMP, Nightcap, 965, Old Ironsides
Naslov: Re: Peterson lule 11.10.23 14:40
Treba mi jedna informacija od svih Peterson lulaša ....
Šta se kroz vreme dogodi sa onom širokom srebrnom rinkom. Dali izbljedi, iz glanc postaje mat, dali se to isto na neki način održava, da kroz vrijeme ostane ista?
To se puno puta pitam kada gledam lule od Petersona ili koje druge sa širokom metalnom rinkom bilo srebrne ili zlatne boje.
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Peterson lule 11.10.23 14:44
s vremenom dobije patinu, možeš ju glancat ili nosit zlataru ili ostavit tak kak je.
Borut likes this post
Saymoran Hladan dim
Broj postova : 860 Join date : 26.07.2023 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : EMP, Black Mallory, RMC The Original Oriental, Mac Baren Classic Roll Cake, TAK Moro Cake, C&D Haunted Bookshop cake, Gawith&Hoggarth American blend BC
Naslov: Re: Peterson lule 11.10.23 17:01
Malo sode bikarbone svakih 10 let 😉
Borut likes this post
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Peterson lule 11.10.23 17:52
ako govorimo o srebrnom prstenu, dobije vremenu patinu, dakle po volji.... u mojoj kolekciji, neke su sjajne a neke patinirane...
Evo da ilustriram
bayro, Sokreos, Slajs, v.milan, Nikša, Saymoran and Borut like this post
Borut Peče me jezik
Broj postova : 350 Join date : 07.09.2023 Age : 52 Lokacija : pa tamo negdje daleko Omiljeni duhani : EMP, Nightcap, 965, Old Ironsides
Naslov: Re: Peterson lule 11.10.23 19:57
Alo ako gledam ove dvije lule prsten jim je iz sasvim drugog materijala.
Naslov: Re: Peterson lule 11.10.23 22:16
Da srebro i staro srebro😂
Sokreos likes this post
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Peterson lule 11.10.23 23:14
Davorin je napisao/la:
Da srebro i staro srebro😂
Ne bi to nikad rekao, da je tako. To znači, da kad se kupuje recimo Peterson lulu sa ovakvim srebrnim prstenom to znači, da se ne zna šta če da bude sa prstenom na dugi rok. Može, da ostane glanc, može da dobije patinu, možemo ga sami glancat, da ostane isti i tako dalje.
Ok, hvala svima, samo da znam.
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Peterson lule 12.10.23 6:53
Ne može da ostane glanc, ako ga ti ne glancaš! Samo ovisi o srebru, neko oksidira ranije neko kasnije. No, ako je srebro, dobit će patinu prije ili kasnije. Meni je redovito bolji izgled s patinom jer se onda i zna da je srebro te daje poseban izgled luli.
Sokreos and Borut like this post
Sokreos Hladan dim
Broj postova : 978 Join date : 03.04.2019 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Naslov: Re: Peterson lule 12.10.23 12:22
Patiniraju i drugi metali, tako da patina nije neki dokaz da je to srebro. Svi nehrđajući metali patiniraju.
Naslov: Re: Peterson lule 12.10.23 13:17
Ovo je serija sa srebrnim prsteni a, u stvari samo takve i skupljam 😂 A, kao što napisah, netko voli s patinom, netko sjajni prsten.... Stvar izbora.
Sokreos likes this post
Sokreos Hladan dim
Broj postova : 978 Join date : 03.04.2019 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Naslov: Re: Peterson lule 12.10.23 13:28
Jasno mi je, mislio sam da Peterson ima sve srebrne prstene, na koncu srebro ima žig. Osvrnuo sam se na Slajsovu tvrdnju da je siguran u srebro zbog patine, što nije mjerodavno
ne, ima i obične metalne prstene... nije sve srebro... U pravu si, srebro, a pogotovo kod onih na otoku, mora imati hrpu žigova...
Sokreos likes this post
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Peterson lule 12.10.23 15:15
Davorin je napisao/la:
Ovo je serija sa srebrnim prsteni a, u stvari samo takve i skupljam 😂 A, kao što napisah, netko voli s patinom, netko sjajni prsten.... Stvar izbora.
Gledam i tvoje lule, predivne su.
I vidim puno jih ima isto metalne rinke. A šta se dogodi sa tvojim rinkama, imače patinu ili ostanu iste?
Ne pitam za druge nego za mene
Sokreos likes this post
Naslov: Re: Peterson lule 12.10.23 15:37
dobro pitanje... srebro je srebro.. dobije tokom vremena patinu, ali ne u količinama kakav je peterson... Nehrđajući čelik.... jasno je Bakar dobiva tokom vremena patinu, aluminij ne, mjed/mesing, je posebna vrsta estetskog mesinga, tako da on ostaje dugo sjajan... Ali, ono što uvijek pričam, i za članove kluba i foruma je gratis... Svakih par godina lula bi trebala dobiti servis, novi sloj zaštite, poliranje usnika, čišćenje... onda ispoliram i prstene... pa su uvijek sjajni...
bayro, Sokreos, Slajs, v.milan, Nikša and Borut like this post
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Peterson lule 12.10.23 15:46
Davorin je napisao/la:
dobro pitanje... srebro je srebro.. dobije tokom vremena patinu, ali ne u količinama kakav je peterson... Nehrđajući čelik.... jasno je Bakar dobiva tokom vremena patinu, aluminij ne, mjed/mesing, je posebna vrsta estetskog mesinga, tako da on ostaje dugo sjajan... Ali, ono što uvijek pričam, i za članove kluba i foruma je gratis... Svakih par godina lula bi trebala dobiti servis, novi sloj zaštite, poliranje usnika, čišćenje... onda ispoliram i prstene... pa su uvijek sjajni...
Puno hvala na toj info. Da znam da biram kad bude vreme pravo. Pisat ču ti tamo na privatno, da ne smetim tu.
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Peterson lule 26.03.24 21:43
Zadnje sam uzeo Peterson irish Seconds sa smokingpipes.eu, 106 je oblik, a heritage finish, u originalu Irish Made Army, dobro me služi zasad, jedino ona crna pasta je davala dulje vrijeme okus na spaljeni kabinet za noćnu posudu, koji je zapaljen skupa s napunjenom noćnom posudom i nekoliko premaza laka.