Lijepa lulica sa mershaum umetkom, kupio sam ju za 7$, naravno još toliko sam dao za poštarinu... dosta izgorena glava i sažvakan usnik, ali to se da sredit..
Ovako je izgledala na oglasniku:
Uzeo sam ju samo zbog lijepih šara i dobrog premaza carnaube te visokog sjaja, no ispalo je da je to bilo od blica, kad mi je došla u ruke bila je u gorem stanju nego na slikama, dobre slike...
Usnik sav sažvakan, dobro da nije probušen jer to ne bi znao kako popravit..
A prljavštine iznutra, jooj ljudi pola kutije čistača sa alkoholom sam potrošio dok sam očstio usnik i vrat. Išao je najprije tretman sa soli i glava nije imala puno "smeđe" soli jer žarnica nema dodira sa drvom no zato je vrat bio prepun "smole", ali baš smole, strašno.. Žarnica gotovo začepljena cakeom i čađom ni mali prst nije mogo unutra pa je ovaj put trebao el. alat i mogu reć da je vrlo uspješno obavio posao skidanja cakea..
Osjećao sam se ko dimnjačar..
Tama lijepo očistio žarnicu do mershaum umetka kad idi vrag opet ne spava, ustanovljen puknuti komad umetka, dok sam alkoholom čistio unutrašnjost umetka ispala još 2-3 komada.. Najprije sam ih mislio superzalijepiti ali saam kanije odustao od nemoguće misije jer nisu dobro nalijegali i odlučio izvadit "izbrusit" umetak..
Improvizirana radiona na kuhinjskom stolu:
Grubo brušenje usnika i pažljivo uklanjanje otisaka zubiju..
Improvizirano nanošenje carnaube, nije ispalo ni blizu onom pravom sa stolnom polirkom, krpama, smeđom i bijelom pastom... no ipak zaštita je, dok ne nabavimo pravu polirku, usput jel netko zna gdje sa onim krpama, a paste, ima li toga kod nas ili moram izvana??
I, ovako to izgleda na kraju, izvađen umetak, očišćena i pobrušena paljevina po glavi i zrihtan usnik..
E sad samo da se ne bude pregrijavala previše zbog tankih stijenki, javit ću nakon što ju isprobam, no uvijek će bit "za lijepo vidit" negdje izložena!!