Naslov: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 08.09.13 19:55
Čitao sam negdje da je Clan najpopularniji duhan na svijetu i da kad netko govori o luli misli na njegov miris. Kolko vidim baš i nije popularan među današnjom lulaškom populacijom, ima neki razlog?
Cool reklama
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 08.09.13 22:39
ima.....totalno je beveze... naravno da ima onih kojima se i takav sviđa. Nekada davano davno, kada nije bilo mogučnosti nabaviti drughih, osim Ekstra lulaša i Banatske ruže i meni je bio super... danas? Mislim da je jasno.
Rale likes this post
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 08.09.13 22:46
daleko mu lepa kuca...
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 10.09.13 12:37
Ovako, probao sam Clan i moram reći da mi se čak i svidio (da.. znam, sad sam vam upravo dao razlog da me ... al nek vam je ).
Evo u kratko o tom duhanu:
Napravljen je od škarta, iliti od ostataka duhana u tvornici (kako pakiranje kaže "naj manje 14 duhana ulazi u mješavinu". nakrcaj vrećice da se ne baci pa će bit dobro za lulaše). Arome gotovo nema. Nešto malo u tragovima, kada se baš potrudiš da je nađeš* (*nalaziš je na razne načine... uvlačenjem, ispuhivanjem na nos, ponovnim udisanjem ispuštenog dima na nos i slično... Ima tu daleko isusnijih u tom području koji će ti objasniti.)
E sad... kao pozitivna strana duhana, ima donekle ugodnu room notu. Gori ravnomjerno i ne pre toplo sve do dna lule. Ne grize za jezik i ne "slini". Prilično je neutralan po pitanju arome/okusa.
Bottom line je da nije najbolji duhan koji sam probao, ali je i daleko od najgoreg.
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 10.09.13 19:38
pa to je upravo on što sam i htio reći.... uz današnje odlične duhane i mogučnost nabave istih...
Gost Gost
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 29.10.13 21:36
Quit the tribe, join the clan.
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 30.10.13 9:26
Dobar...
PecaLula™ Gasi mi se lula
Broj postova : 165 Join date : 19.10.2012 Age : 37 Lokacija : Sremska Mitrovica, Srbija
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 07.11.13 1:57
Ja sam počeo svoj lulaški staž upravo sa Klanom i čudio se kako neko može da ga izbegava. A onda sam otkrio potpuno novi svet...
Međutim, planiram da uzmem jednu kesicu čisto da se nađe. Zlu ne trebalo.
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 07.11.13 15:11
PecaLula™ je napisao/la:
Ja sam počeo svoj lulaški staž upravo sa Klanom i čudio se kako neko može da ga izbegava. A onda sam otkrio potpuno novi svet...
Međutim, planiram da uzmem jednu kesicu čisto da se nađe. Zlu ne trebalo.
I ja ga volim imati sa strane. Nađe se dana kad mi baš paše.
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 07.11.13 20:46
Ja to nikad nisan proba, ali odvazija bi se jer ne znaci da ono sta svi ne vole da i ja treban ne volit Steta, ocito san se kasno sitija...
Naravno salin se Vijerovatno bi ovako izgleda da ga zapalin....
Gost Gost
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 07.11.13 21:51
Ne vjerujem da je tako loš duhan kako mnogi pričaju, nebi opstao tako dugo da je tako grozan, to je "klasik" koji se mora probati, ne možeš odma na neki skupi i profinjeni duhan.
Zadnja promjena: Grey Wizard; 07.11.13 22:06; ukupno mijenjano 3 put/a.
fićo Peče me jezik
Broj postova : 372 Join date : 29.07.2013 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Irish Flake, 4N BHT, MM965 ,Ashton Artisans blend,glen piper,McB Danac
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 07.11.13 21:52
Ma što sam u životu sve pušio..razne plave bestove,lordove,ronhille,filtere 160...clan je za to mila majka
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 07.11.13 22:47
Grey Wizard je napisao/la:
Ne vjerujem da je tako loš duhan kako mnogi pričaju, nebi opstao tako dugo da je tako grozan, to je "klasik" koji se mora probati, ne možeš odma na neki skupi i profinjeni duhan.
Problem i je upravo u tome, sta danas uistinu mozes pronac preko neta vrhunske mijesavine za relativno male novce, a ipak se nekako povodis za recenzijama, necu kupit nesto sta svi ocijenjuju kao grozno, jel da? To da nemas nikakav izbor onda ajde al ovako... Ne znan, ja da mi ga neko ponudi za provu, prova bi ga, al jednostavno ne zelin to kupovat, a i nisan neki fan aromatika inace. Jbg, sto ljudi sto cudi, provas, moza ti se i svidi
fra_Perica Oblak dima
Broj postova : 1553 Join date : 20.11.2011 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Tudji
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 07.11.13 23:05
Dobio ja Clan prošli tjedan. Stigao mi iz Beograda . Davno sam rekao ženi kad negdi ide da mi uzme koji duhan. I ona bila u Rumunjskoj i u povratku jedan dan u Beogradu i pitala u hotelu di ima neki duhan shop i poslali je u neki dućan i kako nije vidjela ništa što sam joj davno spominjao ona uzela sva tri duhana koje su imali. A ja budala zaboravio reći prije puta da ovaj put preskoči traženje. I tako ja postao bogatiji za Clan, Stanwell Melange i W.O Larsen Golden Dream. Probao sva 3. Clan je uvjerljivo najbezvezniji duhan koji sam ikad probao. Stanwell je jedva korak iznad, a Larsen onako osrednji.
Clan je najsitnije rezan duhan od svih koje sam ikad vidio za lulu. Podsjeća me na filter 160 po bezličnosti. Jedino pozitivno je što jednoliko gori do dna lule i ne grije previše što iznenađuje s obzirom kako je sitno rezan.
Rakija Oblak dima
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 08.11.13 13:35
pmatic2 je napisao/la:
Clan je najsitnije rezan duhan od svih koje sam ikad vidio za lulu.
exclusive i brookfield su rezani još sitnije.
@Grey Wizard: Ja sam ga pred par mjeseci vidio u Tisku. Inače sam ga kupio u Duty Free Shopu na slovenskoj granivi. cjena 5.80 eura, kod nas oko 50 kn.
@Marinko: Ako si u điru za PKPL, uacio sam ga unutra u ovom krugu. Nema ga puno, ali sumnjam da će ga itko osim Lodir-a probat
Vjerojatno ću ga nabavit još (kojom drugom prilikom), pa šaljm sample zainteresiranima. Btw. tu u Italiji mu j cjena iznad 7 eura!
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 08.11.13 14:47
Grey Wizard je napisao/la:
Više se ne prodaje u Hrvatskoj, a nisam ga nikad probao ... ima netko da oće prodati?
Imaš ga u Gajevoj pa uživaj...
Marin Split Hladan dim
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 08.11.13 14:57
Hvala, proba bi ga zasto ne, al na zalost i ovaj put moran preskocit PKPL jer iden na brod za par dana. Da san se nekin slucajen tek vratija vrlo rado bi ucestvova.
Max Corvus Gasi mi se lula
Broj postova : 106 Join date : 01.04.2014 Age : 34 Lokacija : Zagrebačko Podzemlje Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Sillems Black, SG Balkan Flake
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 27.06.14 19:04
Meni je clan ok, stric mi ga preporučio. Imam feeling da dosta starijih lulaša voli clan, mi mlađi smo više izbirljivi xD Meni je recimo McBarren Orignial Choice odvratan (za motanje je fin), pa sam ga malo ubacio u Clan i super je jer se nekako poklapaju i daje Clanu malo bolju aromu čokoladno-whiskeyastu. Kupio sam ga prvenstveno jer nisam imao duhana, a bio je tisak blizu faxa.
Rale likes this post
Gost Gost
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 01.08.14 0:59
pmatic2 je napisao/la:
Dobio ja Clan prošli tjedan. Stigao mi iz Beograda . Davno sam rekao ženi kad negdi ide da mi uzme koji duhan. I ona bila u Rumunjskoj i u povratku jedan dan u Beogradu i pitala u hotelu di ima neki duhan shop i poslali je u neki dućan i kako nije vidjela ništa što sam joj davno spominjao ona uzela sva tri duhana koje su imali. A ja budala zaboravio reći prije puta da ovaj put preskoči traženje. I tako ja postao bogatiji za Clan, Stanwell Melange i W.O Larsen Golden Dream. Probao sva 3. Clan je uvjerljivo najbezvezniji duhan koji sam ikad probao. Stanwell je jedva korak iznad, a Larsen onako osrednji.
Clan je najsitnije rezan duhan od svih koje sam ikad vidio za lulu. Podsjeća me na filter 160 po bezličnosti. Jedino pozitivno je što jednoliko gori do dna lule i ne grije previše što iznenađuje s obzirom kako je sitno rezan.
Potpuno se slazem sa Vama, nov sam u svetu lule i duvana i isto sam pre neki dan kupio u BG CLAN i W.O Larsen Golden Dream prethodno sam probao W.O Larsen sweeth aromatic koji je bolji nego ovaj Golden Dream.... Sto se tice Clana imam osecaj da pusim neki duvan sa pijace ima barem neku jacinu i kakav takav karakter u odnosu na recimo Melange koji je tek grozan i bezkarakteran:( .... jos jedna zamerka na CLAN je sto od njega kasljem i gusi ....tako da cu ga u buduce zaobilaziti u sirokom luku....
Karlo Gasi mi se lula
Broj postova : 268 Join date : 22.10.2013 Age : 56 Lokacija : Zadar Omiljeni duhani : Tražim se
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 01.08.14 8:51
Dobro: Sa cijenom od 40 kuna za 50 grama, uvjerljivo je najjeftiniji duhan za lulu u Hrvatskoj. Meni uopće nije tako loš kao što se priča, pušio sam i znatno lošije.
Loše: Za ne puno više novca može se kupiti i dosta bolji duhan. Mislim da ga Tisak prodaje po 49 kuna, a već za te novce može se kupiti nešto bolje.
Što se tiče onoga: "najpopularniji duhan na svijetu", ustvari je: "prije 50 godina bio jedan od najpopularnijih duhana u zapadnoj Europi".
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 01.08.14 13:10
Beše nekad, ne ponovilo se.
Gost Gost
Naslov: Re: Clan - najpopularniji duhan na svijetu? 23.09.14 10:32