| Diabetes i lula | |
|
+11kamarad igorrr gstaraz imnik samper Antiša Davorin Keko Capt. Horatio MacAllister foksieloy Marin Split milo 15 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Diabetes i lula 27.11.13 13:20 | |
| E baš imam sreče sa zdravljem. Zbog tumorčka na hipofizi(nije rak) moram da jedem kortiko steroidna zdravila ,a strani učinak je da možeš pokupiti diabetes. Tjedan dana ču uzimat pilule ,da vidimo ili ču trebat inzulin ali samo pilule. I ovdje počinje. Doktor upisuje karton pita me sve i svašta. Na kraju upita dal pušim,kažem da negdje 3 lule na tjedan i on upiše i zatvori karton. Ja ga pitam a zašto niste upitali unos alkohola? On kaže ,da te alineje nema u kartonu.
Sada imam pitanje za vas Ima li tko diabetes i puši lulu? Dali moram prestati ili smanjiti pušenje lula?
Hvala za odgovor | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: Re: Diabetes i lula 27.11.13 13:36 | |
| Milo moj drzi se! Bit ce to sve u redu!!!! Pa jesi li pita doktora sta misli o pusnju lule, mada svi oni sugeriraju da je pusenje opcenito stetno i da se ne konzumira, ali mislim da se ne trebas opterecivat sa tri lule sedmicno, em ne uvlacis u pluca em nema veze sa cigaretama. Bar se nadan da nebi trebalo nista utijecat. Tek toliko malo podrske ipak nisan doktor | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Diabetes i lula 27.11.13 13:39 | |
| Koliko znam, nikotin ne utječe previše na to, ali hej, nisam doktor.
Jedino što znam da postoje neka istraživanja da dijabetičari lakše postanu ovisni o cigaretama, izgleda da je povezano sa glukozom u krvi, i jačinom nikotinskog šusa. | |
|
| |
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
| Naslov: Re: Diabetes i lula 27.11.13 14:44 | |
| ne inhaliram lule,i nisam nikotinski ovisnik(pušim samo lul) Samo me zanima veza nikotin---diabetes(inzulin) | |
|
| |
Capt. Horatio MacAllister Peče me jezik
Broj postova : 401 Join date : 16.04.2012 Age : 60 Lokacija : Zaprešić
| Naslov: Re: Diabetes i lula 27.11.13 15:19 | |
| Milo, svaki će ti liječnik reći da se odmah ostaviš pušenja u tvom stanju. No, kome pušenje koristi? Odluka je na tebi. Sretno u svakom slučaju. | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: Diabetes i lula 27.11.13 15:50 | |
| - milo je napisao/la:
- ne inhaliram lule,i nisam nikotinski ovisnik(pušim samo lul)
Samo me zanima veza nikotin---diabetes(inzulin) Nema nikakve veze... | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Diabetes i lula 27.11.13 18:57 | |
| i ja mislim da nema nikakve veze... na kraju znali smo neke.... s slicnim problemima | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| |
| |
samper Prva lula
Broj postova : 42 Join date : 22.02.2013 Age : 55 Lokacija : Rovinj Omiljeni duhani : MB: Navy Flake, Scottish Mixture, Dark Twist Roll Cake; Robert Mc Connell Oriental + McClelland Drama Reserve 1:1, McClelland Classic Samsun
| Naslov: Re: Diabetes i lula 28.11.13 20:00 | |
| milo, takva stanja mogu biti rjesiva. pogledaj [You must be registered and logged in to see this link.] . Rijec je o bioterapijama i bez obzira na skeptike mogu biti nevjerojatno efikasne. Domancic radi u Sloveniji pa mozes lakse do njega-ako se ne varam tamo zivis. Zena mi se bavi bioterapijom po njegovoj metodi i ne govorim napamet niti namjeravam ovdje vrsiti reklamu. samo dajem dobronamjerni savjet a odluka je naravno tvoja. | |
|
| |
milo Oblak dima
| Naslov: Re: Diabetes i lula 29.11.13 7:59 | |
| Soprugina koleginica se bavi ovime: [You must be registered and logged in to see this link.]pa me nagovara neka idem. | |
|
| |
samper Prva lula
Broj postova : 42 Join date : 22.02.2013 Age : 55 Lokacija : Rovinj Omiljeni duhani : MB: Navy Flake, Scottish Mixture, Dark Twist Roll Cake; Robert Mc Connell Oriental + McClelland Drama Reserve 1:1, McClelland Classic Samsun
| Naslov: Re: Diabetes i lula 29.11.13 8:43 | |
| o toj terapiji ne znam nista, pa ne mogu komentirati, ali ako znas da je nekome pomoglo, samo naprijed. | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Diabetes i lula 29.11.13 12:14 | |
| NEma veze dijabet i lula. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Diabetes i lula 29.11.13 14:19 | |
| nikotin podiže razinu hemoglobina A1c do čak 40% no, u tvom slučaju sa 3 lule tjedno i ne uvlačenjem, taj postotak bi trebao biti minimalan, tako da bi se moglo reči da bi bio i za zanemariti.
... bilo je par studija o tome koje sam svojevremeno pročitao, ali standardno su zataškana sa strane duhanske industrije, kao u ostalom i sve studije te vrste.
uglavnom, veza nikotin-dijabetes postoji, ali u tvom slučaju, mislim da se ne trebaš brinuti.
Za studiju koju sam spomenuo, probaj prokopati na n etu... bilo je negdije na pdf-u jedno 6-7 stranica o tome, pa baci oko ako nađeš. | |
|
| |
milo Oblak dima
| Naslov: Re: Diabetes i lula 30.11.13 8:23 | |
| | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Diabetes i lula 30.11.13 20:01 | |
| Milo, tri lule koje popušiš tjedno ne mogu naškoditi niti zlatnoj ribici! Ako odlučiš pušiti 3 lule dnevno onda se zamisli što i kako dalje. Naše tijelo je nevjerojatan stroj koji može razgraditi nevjerojatne količine stranih materijala... Više ti može naštetiti misao da radiš nešto loše za sebe. Nadam se da ti sve ovo neće biti potrebno i da ćeš se dobro snaći u novoj situaciji. | |
|
| |
fićo Peče me jezik
Broj postova : 372 Join date : 29.07.2013 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Irish Flake, 4N BHT, MM965 ,Ashton Artisans blend,glen piper,McB Danac
| Naslov: Re: Diabetes i lula 30.11.13 20:19 | |
| - kamarad igorrr je napisao/la:
Više ti može naštetiti misao da radiš nešto loše za sebe. Igor..Ovo si dobro rekao...Drži se Milo! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Diabetes i lula 30.11.13 21:16 | |
| Ustvari Milo, u ovoj statiji kaze da nikotin povecava rezistentnost na insulin, i da je ustvari rizik da dobijes diabetes tip 2 veci kad prestanes sa pusenjem. [You must be registered and logged in to see this link.] |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Diabetes i lula 01.12.13 0:44 | |
| | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Diabetes i lula 03.12.13 19:17 | |
| Milo, samo hrabro | |
|
| |
sinus Oblak dima
Broj postova : 1570 Join date : 20.10.2010 Age : 62 Lokacija : G point Omiljeni duhani : U vječitoj potrazi za istim
| Naslov: Re: Diabetes i lula 03.12.13 20:13 | |
| Neznam ništa o vezi nikotin -dijabetes,ali po riječima članova tebi prijeti veča opasnost prestaneš li pušiti lulu.Stoga ovaj prosjek 3/tjedno povečaj na barem 5/tjedno .Šalim se naravno. Želim ti da što prije prevladaš zdravstvene tegobe i nastaviš uživati u luli!! Drži se Milo!! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Diabetes i lula | |
| |
|
| |
| Diabetes i lula | |
|