| Rotacija | |
|
+6Sarmageddon gstaraz fićo Keko Antiša Leo 10 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Rotacija 01.02.14 17:06 | |
| Mene zbunjuje kako bi trebala izgledati rotacija lula. Kažu neki da imaju sedam lula i da im je to za tjedan dana, znači li to onda da tu jednu lulu deru cijeli dan pa ju onda puste odmarati tjedan dana? I kako to funkcionira; jer ako se puši više duhana vjerujem loše. Ja u 99 posto slučajeva pustim lulu da se zrači jedan dan ili duže, rijetko kad palim jednu dvaput. Imam jednu petersonku debelu rezerviranu za takva serijska pušenja i njoj ništa nije. Vaša uvažena mišljenja molim. | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Rotacija 01.02.14 17:30 | |
| Mortu pušim i nekoliko puta zaredom svaki dan i ne osjetim ništa loše u okusu duhana. Ostale pipe odmaraju se dva do tri dana nakon pušenja pa čak i dulje. Imam dosta lula. | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: Rotacija 01.02.14 17:34 | |
| Daj Leo molim te!! Ti si već stari lulaš bez obzira na mladost....I znam da imaš više od 7 lula. Pušiš i rotiraš kak ti paše... Ja ih imam poprilično, i neke se zrače po godinu dana, a neke "jašem" i dva puta dnevno,,npr. zadnjoj DMP pokerici ne dam mira (Igor se u klubu čudio kako je vrijes u tako kratkom vremenu potamnio) Nema tu pravila!! Ili ima? Ako ih ima, postavljaš ih sam...Treba uživati u pušenju lule bez pravila i filozofiranja barem dok ne zatrudniš ili sl. | |
|
| |
fićo Peče me jezik
Broj postova : 372 Join date : 29.07.2013 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Irish Flake, 4N BHT, MM965 ,Ashton Artisans blend,glen piper,McB Danac
| Naslov: Re: Rotacija 01.02.14 17:44 | |
| To ti je kao i sa ženama...svoju riješiš jedanput pa se par dana odmara, a "neku drugu" možeš i više put za redom | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| |
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Rotacija 01.02.14 17:53 | |
| ja u principu lulu ne pusim dok je vlazno dno zarnice (to bude oko 24 sata). Posto nemam puno lula (8 kom.), a puno pusim, ako mi sve budu vlazne, napunim meershaumicu koju mogu cijeli dan dimiti bez problema... (sreca da ju imam) | |
|
| |
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Rotacija 01.02.14 18:48 | |
| Evo ja imam 7 lula i rotiram ih tako da svaku lulu pusim otprilike.u isto doba dana.. npr ujutro uz kavicu rjesim jednu malu, s malom zarnicom koja kibtraje cca 20-25 min a ne npr savinellicu ks koju dimim sat vremena... Elem, ta mala mi je svako jutro prva.. znaci do sutra ujutro mi je proslo tih 24 sata... U ovo doba sad +- sat vremena mi je vauenica na redu a navecer kad klinci spavaju, kad je dan lagano gotov ide caj, savinellica, gustanje... Od kad sam se prebacio na lule puuuuno manje t-a gledam.. | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Rotacija 01.02.14 19:11 | |
| - fićo je napisao/la:
- To ti je kao i sa ženama...svoju riješiš jedanput pa se par dana odmara, a "neku drugu" možeš i više put za redom
Ova ti je na mestu... Mislim da je Keko sve rekao što se rotacija lula tiče. Neke se mogu dimiti više puta dnevno (obično kada sam dežurni pa imam besanu noć a poneo npr. samo tri lule sa sobom) ili kada sam na odmoru pa ponesem samo 6 lula koliko mi staje u torbicu. Ima lula koje ne pušim po pola godine do godinu dana. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Rotacija 01.02.14 22:32 | |
| Sve stoji, teorija je jedno a praksa drugo.... isto tako, popodne proveo u radionici, i zapalio jednu lulu tri puta... i ništa joj ( a ni meni ) nije bilo.... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Rotacija 02.02.14 11:22 | |
| mora se mijenjati decki, niti mis ne ide uvijek u istu rupu! |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Rotacija 02.02.14 19:26 | |
| Ja trenutno imam 19 lula u rotaciji, od toga par kuruznjača, jedna glinena i jedna meerica koje ne treba odmarati.
Sa mojim tempom pušenja, svaka je dobro debelo odmorena dokad se dođe do nje.
Kada nekud idem pa uzmem samo par, pazim da je jedna kuruznjača za slučaj da je zrak vlažan ili nešto što bi moglo smetati tome da se posuše na vrijeme. | |
|
| |
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Rotacija 03.02.14 21:14 | |
| Znaci mortice se ne moraju odmarat ko ni meerice?? To bi bio.veliki plus, pogotovo ak se ide par dana na neki put da se ne.vuce cijela.kolekcija.. | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Rotacija 03.02.14 21:19 | |
| - Sarmageddon je napisao/la:
- Znaci mortice se ne moraju odmarat ko ni meerice?? To bi bio.veliki plus, pogotovo ak se ide par dana na neki put da se ne.vuce cijela.kolekcija..
Pa, svaku lulu možeš nekad popušiti 3x dnevno ali ne svaki dan... Meerice, Morte i kermike možeš i malo žešće očepiti, neće im ništa biti... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Rotacija | |
| |
|
| |
| Rotacija | |
|