No.80 Norway Pipe Cut[You must be registered and logged in to see this image.]Ime proizvođača: Newminster
Zemlja porijekla: Danska
Sastav: Virginia, Burley, Oriental
Jakost: 2/5
Oblik: trakice
Pakiranje: rinfuza
Mjesto kupnje: Smokingpipes
Za ljubitelje Virginie, ovo je strašno dobar duhan.
Virginia je baza; Burley ga taman malo pogorči i skine dio slatkoče, a Orijental je srce ove mješavine
Predivno rezan (vidi sliku) pretežno svijetli duhan, savršene vlažnosti... jako fino gori, kao najbolja cigara; ne grije i ne zagađuje lulu.
Sitna zamjerka je da se tu i tamo po koj komadić Virginie zalijepi za stijenke lule, pa tamper mora raditi malo, ali mala cijena za ovaj fini okus.
Inače duhan vuče na Škotske mješavine (ne MB Scottish, več prave Škotske mješavine) sa blagom skrivenom notom Skandinavskih aromatika.
Orijental odmah izroni i ostavlja feeling da šetate po Istambulskom bazaru začina na granici sa sekcijom tepiha iz Tabriza... mrvicu naginje i na Latakiju, ali puno nježnije i "kulturnije"... Burley taman izbalansira mješavinu da ne bude pre slatka, a Virginia je pretežno tu radi "mase".
U pozadini se jedva osjeti lagan miris vlažne zemlje koj se fenomenalno uklopi u cijelinu.
Recenziju pišem nakon treće lule danas, i mislim da je ovo jedna od boljih Virginia mješavina koje sam do sada podimio.
U principu je duhan prilično lagan, ali pun predivnih nježnih aroma koje su prisutne samo u isključivo prirodno sušenim duhanima na suncu.
...spominje se da u mješavini ima Meksičkog Burleya, ali na žalost, nebi znao to komentirati...
Ne osječam ni traga umjetnog u ovom duhanu.
Preporučam ljubiteljima Virginia i onima kojima su Danske mješavine pre "teške" i pre začinjene Cavendishom.
Još jedna karakteristika je da ovaj duhan "zove na još!"... podimio sam tri lule danas njega, i mogao bi barem još toliko bez da mi dosadi.
Pravi cijelodnevni duhan visoke kvalitete!
Ocjena: zasluženih 4.5/5 u svijetu Virginijiskih mješavina.
Hvala abudimiru na samplu!!!