| Produžetak usnika | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Produžetak usnika 24.07.14 15:52 | |
| Produžetak usnika (disakracija Sesine lule) Imam jednu lulu na kojoj mi usnik nikako nije pasao (pre kratak), pa sam se odlučio to srediti dok ne naleti prilika za napraviti jedan "normalan" usnik od Cumberlanda. Cilj je bio riješiti problem a pri tom ne uništiti lulu, tako da se u svakom trenutku lula može dovesti u prvobitno stanje; pa evo u slikama kako sam to napravio. Lula u originalnom izdanju: Drvo za produžetak: Metalni tenon: Šmirglanje: Gotovi djelovi: Proba pušenja... osjeti se metal u dimu, pa sam zamjenio metalni tenon sa plastičnim Osim tenona, dodao sam jedan plastični prsten jer mi je nekako čudno izgledao prelaz sa vrata na usnik. Na žalost nisam našao komad plastike iste nijanse kao original, al nema veze, ionako je to samo privremeno. Djelovi: Sve spojeno: Po potrebi sve po starom: Na žalost, sada je linija di je usnik savinut izgubila na svojoj eleganciji kada gledam lulu sa produžetkom, ali je zato konfor pušenja odličan... dim je hladniji, a ruka odmorenija. Razmišljao sam o ponovnom savijanju usnika, ali to bi nepovratno upropastilo dizajn kakvog je Sesa zamislio, pa sam odustao od toga.
Zadnja promjena: gstaraz; 24.07.14 19:50; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Produžetak usnika 24.07.14 18:53 | |
| Jako fora.
Koje je to drvo? Da li plastični tenon ide kroz cijelu duljinu drva (do mjesta gdje usnik dolazi)? | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Produžetak usnika 24.07.14 19:10 | |
| Hahahaha... Odlično... Na momente sam se sjetio starog dobrog A je to! crtića!!! Ako stvar radi onda nema greške! | |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: Produžetak usnika 24.07.14 19:12 | |
| Odlično! A i točka je zgodan detalj. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Produžetak usnika 24.07.14 19:44 | |
| drvo je bukva ja mislim (dio stare razvaljene stolice), a tenon je unutarnji dio jedne kemijske olovke. Tenon se spaja sa starim tenonom unutar drva, tako da dim i vlaga ne dolaze u doticaj sa drvom. "dot" je tamo jer vrat lule nije savršeno cilindričan, pa kod sastavljanja nakon čiščenja bude lakše potrefit položaj produžetka bez previše okretanja. Lula se odlično puši sa tim produžetkom; puno hladniji dim; ali ipak bi to lijepše izgledalo iz jednog komada Cumberlanda | |
|
| |
fatjoe Peče me jezik
Broj postova : 492 Join date : 30.11.2011 Age : 44 Lokacija : Rijeka
| Naslov: Re: Produžetak usnika 24.07.14 20:55 | |
| | |
|
| |
Rip Kirby Peče me jezik
Broj postova : 348 Join date : 28.06.2012 Age : 56 Lokacija : Opatija
| Naslov: Re: Produžetak usnika 24.07.14 23:46 | |
| - gstaraz je napisao/la:
- drvo je bukva ja mislim (dio stare razvaljene stolice), a tenon je unutarnji dio jedne kemijske olovke.
Tenon se spaja sa starim tenonom unutar drva, tako da dim i vlaga ne dolaze u doticaj sa drvom. "dot" je tamo jer vrat lule nije savršeno cilindričan, pa kod sastavljanja nakon čiščenja bude lakše potrefit položaj produžetka bez previše okretanja.
Lula se odlično puši sa tim produžetkom; puno hladniji dim; ali ipak bi to lijepše izgledalo iz jednog komada Cumberlanda Čime da napravim srebrni ili zlatni a može i bijeli dot? I kako? Mislim, imam ideju ali me zanima kako to drugi rade..? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Produžetak usnika 25.07.14 1:05 | |
| predobro, bravo majstore! |
|
| |
gstaraz Hladan dim
| Naslov: Re: Produžetak usnika 25.07.14 1:18 | |
| - Rip Kirby je napisao/la:
Čime da napravim srebrni ili zlatni a može i bijeli dot? I kako? Mislim, imam ideju ali me zanima kako to drugi rade..? ja sam ga napravio tako da sam izbušio rupu od 2mm i zabio u nju komadić oraha prethodno umočenog u ljepilo... odrezao višak koj je virio i ošmirglao. isto tako bi ja napravio sa messingom, bakrom, cinkom, ili bilo kojim drugim materijalom koj mi se čini prikladnim. npr. zabiš bakrenu žicu promjera 2 mm, umočenu u ljepilo, u rupu od 2 mm. isto vrijedi i za plastiku. imam ti messinganih čavliča za modelarstvo ako ti treba za "zlatni" dot od oko 2mm, da ne tražiš okolo, pa me sjeti da ti donesem kad se vidimo na luli. | |
|
| |
Rip Kirby Peče me jezik
Broj postova : 348 Join date : 28.06.2012 Age : 56 Lokacija : Opatija
| Naslov: Re: Produžetak usnika 25.07.14 7:21 | |
| - gstaraz je napisao/la:
- Rip Kirby je napisao/la:
Čime da napravim srebrni ili zlatni a može i bijeli dot? I kako? Mislim, imam ideju ali me zanima kako to drugi rade..? ja sam ga napravio tako da sam izbušio rupu od 2mm i zabio u nju komadić oraha prethodno umočenog u ljepilo... odrezao višak koj je virio i ošmirglao.
isto tako bi ja napravio sa messingom, bakrom, cinkom, ili bilo kojim drugim materijalom koj mi se čini prikladnim. npr. zabiš bakrenu žicu promjera 2 mm, umočenu u ljepilo, u rupu od 2 mm. isto vrijedi i za plastiku.
imam ti messinganih čavliča za modelarstvo ako ti treba za "zlatni" dot od oko 2mm, da ne tražiš okolo, pa me sjeti da ti donesem kad se vidimo na luli. Joooj čavlići, imam ih i ja negdje no dugooo ih nisam koristio, ja stalno mislim samo na žicu... | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
| Naslov: Re: Produžetak usnika 25.07.14 9:37 | |
| za bijeli dot možeš koristiti plastiku od higijenskih štapića za uši, a neki od tih štapića (oni jeftiniji) su ustvari male cijevčice, pa možeš u sredinu ubost komad bakrene žice, pa imaš uokvireni dot Na gitarama kao fret markere sa strane sam par puta koristio sredinu od drvenih olovki u boji, pa biraš boju koju želiš... to u slučaju da misliš lakirati... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Produžetak usnika | |
| |
|
| |
| Produžetak usnika | |
|