Eto.. osim standardnih, laksih popravaka - malo pobrusit, bajc, carnauba, poliranje, sol&alkohol, brusenje i poliranje usnika - sam se uhvatio jednog malo zahtjevnijeg pothvata (uz savjete nase sive eminencije
)
Naime, jeftinon sam upiknuo jednu dunhillicu, a razlog je i vise nego ocit iz prilozenih slika. Nakon sto sam ju donio na druzenje i nakon isto tako intenzivne "obdukcije" od strane
sam se primio posla...
Ovako je to izgledalo kad sam dobio...
[You must be registered and logged in to see this image.]E sad.. kao sto se vidi, drvo oko pukotine je bilo jako nabubrilo..
je identificirao problem: "ponosni" vlasnik je nastavio intenzivno dimiti "sanirajuci" pukotinu na nacin da je selotejp/izolirtraku ilikajtigajaznam zaljepio oko pukotine tako da se pukotina dobrano navukla vlage, katrana i inih nepodopstina
Nakon la-ga-nog brusenja lule (obzirom da zelim zadrzati oznake na luli, a prema procjeni radi se o dunhillovoj velicini 5, znaci poprilicna mrcina) lula se namakala u 96% alkoholu uz redovitu izmjenu alkohola koji je izvlacio sva "sranja"iz pukotine. Nakon dobrih 6-7 dana alkohol je ostao skoro pa cist...
Na tako natopljenu lulu sam stavio šelnu i stisnuo ju da taman usnik paše kako treba i da nema prelaza na usnik. Tako se lula sušila. Nakon skidanja šelne lula je ostala u zeljenom stanju. Sve skupa je izgledalo ovako:
[You must be registered and logged in to see this image.]Nakon toga je uslijedio daljnji insider-savjet sive eminencije... sa fenom doooobro zagrijati lulu tj. pukotinu i laaagano nanositi epoxy ljepilo koje puno bolje ulazi u cijelu pukotinu. Kad je ljepilo svuda prodrijelo (znaci izvana do unutrasnjosti pukotine) je opet bila šelna na dnevnom redu: Stisnula je lulu tako da je usnik opet tocno sjeo i da nije bilo nekih vecih prijelazaprema usniku
Nakon sto se tako susila 24h je uslijedilo skidanje šelne i brušenje ljepila koje istisnuto iz pukotine. Zatim je slijedilo bajcanje i poliranje.. rezultat je slijedeci:
[You must be registered and logged in to see this image.]Eto... to je to za sad... jedino sto preostaje je navuci neki decentni prsten... kada to bude odradeno mogu ponovo postaviti sliku koja, prema nesluzbenim informacijama
moze uslijediti u cca 10mj +-