| Popravak lule od morte | |
|
+6Lakeman Leo oliohardi wranjo123 tonći62 Davorin 10 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Popravak lule od morte 07.01.19 23:28 | |
| Od jednog cijenjenog člana kluba, dobio zamolbu da mu sredim lulu od morte, koja baš nije u najboljem stanju. ( Ne nije moje proizvodnje ) [You must be registered and logged in to see this link.]ukratko, "iz čistog mira" pero je napuklo, poslije izvjesnog vremena korištenja. Kod skidanja "gumice" Dado gdje si? usnik je puknuo ? Razlog baš nije potpuno jasan. Dakle, definitivno izrada novog usnika, kad tamo. Malo sam bolje pogledao glavu lule i... [You must be registered and logged in to see this link.]Lula je uzdužno napukla, i to prilično duboke, negdje pri dnu žarnice. Nešto što se događa kada materijal već ima mikro pukotine, ili nije valjano osušen. Ono kada ja pišem da je samo 1 posto materijala morte, dovoljno dobro za lule. Površnim pregledom, kvaliteta materijala usnika je blago rečeno, nezadovoljavajuća. Nominalno trebao bi biti akril, ali vrlo lako puca i ljušti se ??? Morta je strojno obrađena, i to bi trebalo biti ok, na kraju je dodan prsten, koji bi trebao spriječiti pucanje vrata, što je za pohvalu, ali napukline na glavi, definitivno nije oprostivo. I još nešto. Ovakva crna, uniformna boja mi je jako sumnjiva, jednostavno predobro izgleda, tako da izgleda da je drvo crno lakirano Po strukturi jeste hrast, ali koje je stvarne boje... to je pitanje? ( moguće daj i je "običan " hrast) Da ne ispadne da pljujem po "konkurenciji" neću navesti proizvođača.... makar mislim da će većina prepoznati. Budem probao sanirati glavu lule ( makar bez garancija da neće i dalje pucati ) te napraviti novi usnik. Rezultate ćete uskoro vidjeti. | |
|
| |
tonći62 Prva lula
Broj postova : 98 Join date : 10.06.2017 Age : 61 Lokacija : Kaštel Štafilić Kaštela
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 07.01.19 23:50 | |
| Nije mi jasno kako ju je uspio ovako satrati, ovo mu je žena hitila sa balkona pa je bidna opalila po betonu | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 07.01.19 23:52 | |
| Šta je Talbert izašao iz zatvora? | |
|
| |
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 08.01.19 1:11 | |
| Tonci je najverovatnije u pravu | |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 08.01.19 9:02 | |
| Ja bih je poslao natrag proizvođaču, a uz to, ako ne bi bio za suradnju, bih malo pisao po internetima. | |
|
| |
Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 08.01.19 12:08 | |
| - Leo je napisao/la:
- Ja bih je poslao natrag proizvođaču, a uz to, ako ne bi bio za suradnju, bih malo pisao po internetima.
yeap _________________ [You must be registered and logged in to see this link.] // [You must be registered and logged in to see this link.] // [You must be registered and logged in to see this link.] - dadost je napisao/la:
- ''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
- Horla je napisao/la:
- Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
| |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 08.01.19 12:32 | |
| - Leo je napisao/la:
- Ja bih je poslao natrag proizvođaču, a uz to, ako ne bi bio za suradnju, bih malo pisao po internetima.
Apsolutno se slazem! | |
|
| |
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 08.01.19 12:55 | |
| Izasao je...😜. A koliko para toliko muzike 😜. Koliko sam shvatio, novija je, ali ipak koristena, tako da garancija je upitna...🤪 | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 08.01.19 14:27 | |
| - Davorin je napisao/la:
- Izasao je...😜. A koliko para toliko muzike 😜. Koliko sam shvatio, novija je, ali ipak koristena, tako da garancija je upitna...🤪
I tu se slazem...ne znam koliko ju je platio, ali vjerujem da je cijena bila "povoljna", a ako je bila jako povoljna, to je mogao bit znak za uzbunu... No, s druge strane, garancija, odnosno priznavanje garancije, mozda vise ne bi bila "po zakonu", no bio bi moralni cin "nesavjesnog" proizvodjaca... | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 08.01.19 16:31 | |
| Generale, to su oni tvoji klošari gdje si ti trenutačno. Oni bacaju na tržište ogromne količine loše morte, pa onda još krivotvore , pa morta malo-pomalo dolazi na loš glas, upravo zbog njih. Zato ja jedino našem Meštru vjerujem, kad su u pogledu lule od fosilnog hrasta, ma zapravo od bilo kojeg materijala. Znam kakav je perfekcionist i znam sa kakvim materijalom radi. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 08.01.19 23:12 | |
| Bayro,svaka ti je na mestu.A samo najdublji naklon. | |
|
| |
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 09.01.19 12:22 | |
| pa baš vam hvala | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 09.01.19 12:57 | |
| - bayro je napisao/la:
- Generale, to su oni tvoji klošari gdje si ti trenutačno. Oni bacaju na tržište ogromne količine loše morte, pa onda još krivotvore , pa morta malo-pomalo dolazi na loš glas, upravo zbog njih.
Zato ja jedino našem Meštru vjerujem, kad su u pogledu lule od fosilnog hrasta, ma zapravo od bilo kojeg materijala. Znam kakav je perfekcionist i znam sa kakvim materijalom radi. Da, to sam si i mislio! Ruku na srce, ima i dobrih lula tu (primjerice GG), ali ove od morte (ili "morte") to definitvon nisu. No, kako bezakonje vlada u svim sferama tu, ne cudi me da i tu ljudi pokusavaju zaraditi "ispod zita". Uglavnom, ljudi, ne kupujte mortu, osim kod provjerenog proizvodjaca (citaj ) | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 09.01.19 15:16 | |
| Naravno! Meštar je samo jedan! A GG su sasvim OK lule, sve što ih imam i što si mi ih ti poklonio su odlične! Samo što se majstor ne pravi važan i koristi dobar (vjerojatno albanski) vrijes! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 09.01.19 15:31 | |
| - bayro je napisao/la:
- Naravno! Meštar je samo jedan!
A GG su sasvim OK lule, sve što ih imam i što si mi ih ti poklonio su odlične! Samo što se majstor ne pravi važan i koristi dobar (vjerojatno albanski) vrijes! Da, GG su cisto ok. A razlika je izmedju majstora i "majstora", kako u ovom, tako i u svim drugim zanatima | |
|
| |
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 09.01.19 16:21 | |
| Naravno! Ali sada smo debelo _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
| |
| |
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 11.01.19 17:01 | |
| [You must be registered and logged in to see this link.]evo gotova, ugradio artistic usnik, da baš ne bude posve obična. Samo, mislim da će i dalje pucati ili progoriti na mjestu pucanja. jednostavno vrlo loš materijal. Probao sam "ferzenkati" zadnji dio vrata, tako se olakšava stavljanje usnika, ali se materijal počeo drobiti. Previše porozna morta. Ubuduće, ne servisiram lule takvih proizvođača, mogu svoji par sati i bolje iskoristi Nažalost, to i je problem. svi su se bacili na mortu. Popularan materijal, ali nemaju osnovna znanja o vrsti i kvaliteti, te odabiru dobrog i lošeg. I tako će, kao što je bayro napisao, morta doći na loš glas.. u stvari već i je... Na redovnoj bazi primam mailove, zašto im je lula napukla ili progorila Da ilustriram. Ovo je sa FB, od mog "prijatelja" inače na koristim FB, samo katkada nešto pročitam, na pišem i ne primam poruke na taj način. Po mojoj procijeni, baš su šup... jer ne smiješ prikazati ženske bradavice, a neki debili mogu liječiti ljude. Što može biti letalno, bradavice baš i ne. Da ne kažem koliko raznih lopova nudi svoje usluge, što tamo ekipa, bez problema ignorira.. ali dobro odoh u drugom smjeru. [You must be registered and logged in to see this link.]Dakle komad morte sa zacrtanim komadima koje treba izrezati i obraditi. kod krajnje desne lule se JASNO vidi mekani god. Takav god nastane ako ta godina nije bila za drvo, požar ili nametnici su oštetili drvo, pa se ono samo obnavlja. Takav god je IZRAZITO mekan i porozan, a kada ide kroz žarnicu... valjda je jasno. Kod mene se takve daske ( dakle ne komadi ) miču u stranu. Nisu za lule... Inače navedene lule nisu baš jeftine, od navedenog gospodina... Bolje je imati nekoliko kvalitetnih lula, nego nekoliko desetaka svega i svačega Dakle lula te čeka u Nedjelju... | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 11.01.19 17:51 | |
| Vrhunski napravljeno! Hvala puno. Samo u svoju obranu, ovo mi je druga ili treća lula u životu kad nisam znao ništa o lulama | |
|
| |
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 11.01.19 17:54 | |
| Odlicno, i popravak i informacije | |
|
| |
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 11.01.19 18:18 | |
| Mimmo inače nije loš majstor. Ali ovdje se baš vidi greška u strukturi drveta. No treba imati u vidu da je Mimmo Provenzano Talijan, već će naći nekog naivca da mu uvalja tu lulu. Tu ne mislim na tebe Wranjo, naravno! Zato samo DMP i gotovo! Per me - basta! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
| |
| |
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 11.01.19 20:21 | |
| Sada jedno ozbiljno pitanje za našeg Meštra: Davorine, znamo se od kada si počeo raditi sa mortom, a i ranije, ima tome već više od deset godina. Ako sam nešto naučio o morti, naučio sam od tebe. Dakle, otišao na stranicu Mimma Provenzana, budući nam je zajednički "prijatelj" na facebooku i našao njegovu objavu koji si ti u ovom topicu prenio, sa onom groznom greškom u strukturi materijala. Mimmo piše da se radi o "bijeloj morti". Kakva je to "bijela morta", za nju nikad nisam čuo. Je li to neki Mimmov štos ili sam spavao na satu?
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 11.01.19 20:47 | |
| Edit: malo sam ga "potpalio" na facebooku, zanima me što će odgovoriti! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Popravak lule od morte 11.01.19 21:50 | |
| Ma ono sto ja ( i vecina ) zove zlatna morta, drvo staro 1000-1500 godina. Nesto cega ima u velikim kolicinama... meni prilicno nezanimljivo | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Popravak lule od morte | |
| |
|
| |
| Popravak lule od morte | |
|