|
| Vauen Zeppelin | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Vauen Zeppelin 03.05.16 20:55 | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Zemlja porijekla: Njemačka Jakost: 2/5 Sastav: Cavendish, Kentucky, Latakia (syrian) , Virginia (Carolina Bright, Old-Belt-Virginia) Način rezanja: trakice Raspoloživo pakiranje: limenka 50g Mild pipe tobacco with some herbal notes. Smokes smooth and cool, with a spicy aroma and a masculine scent.Ok, ovaj sam duhan kupio pod pretpostavkom da ću dobiti nešto sasvim drugačije pa sam po otvaranju limenke i prvim dimovima bio prilično razočaran... Latakiu, zbog koje sam i naručio duhan, nisam ni namirisao ni osjetio pri pušenju, prilično aromatiziran nekom neodređenom aromom, pomalo grize jezik... sve u svemu pomislio sam da je ovo običan aromatik, "prost ko pasulj", jednodimenzionalan i jedan od onih koji se puši zato da bi ugodno mirisao okolini, a o ovome "muževan" iz opisa proizvođača da ni ne pričam... da, danas muškarci depiliraju prsa i to se smatra muževnim, pa možda nije čudno što "parfem" od duhana zovu muževnim... Možda i maternica postane muževni organ u skorije vrijeme. Međutim, danas kada sam napunio lulu i dao mu drugu šansu slijedilo je jedno malo iznenađenje. Ta neka biljna aroma koja djeluje neodređeno, poprimila je ipak nekakav oblik i postala malo više, u manjku boljeg izraza, zaokružena. Vrlo zgodna štoviše i negdje na polovici lule sam shvatio da je to "zaokruživanje" zaparavo napravila latakija! Napokon sam osjetio ono zbog čega sam duhan i kupio, a što je najbolje, savršeno upotpunjava doživljaj ovog duhana i daje mu jednu sasvim novu dimenziju. Pokazao se kao duhan koji bi mogao poslužiti kao uvod u latakiju za one koji su se držali aromatika kao pijan plota, a i kao vrlo zanimljiv blend za iskusnije lisce koji vole rasčlanjivati arome i okuse u duhanu. Pušio sam ga uz kavu, ali mi je okus sugerirao da bi se savršeno uklopio uz neki roibos čaj ili još bolje Earl Grey. Zaključak:Vrlo zanimljiv duhan koji ne sjeda na prvo pušenje (možda meni nije jer sam očekivao nešto sasvim drugačije) i definitivno ne za one koji aromatike obilaze u širokom luku. Ugodan za pušača i za okolinu, nikotinski slab, solidno gori bez sušenja, neće vam zagaditi usta kao neki jači aromatici a ni ugristi pre jako ako ste malo nestrpljiviji pušač, čak ni ne slini pre više. Sve u svemu, solidan aromatik. Preporuka? Da! Da li ću ga kupiti opet? Vjerojatno ne. Disclaimer: Ovu recenziju sam pisao temeljem istraživanja učinjenog na uzorku od 2 lule i zadržavam pravo na promjenu mišljenja. Nuspojave mogu uključivati i nisu ograničene na: impotenciju, ćelavljenje, pivski trbuh, repriziranje turskih sapunica i zulufe. EDIT: Duhan mi je svakim pušenjem bolji. Taman sladak i možda malo pre aromatičan ali daleko od nepodnošljivog. Moja zamjerka po pitanju latakije (pre malo iste) možda i ne stoji. Da je latakija izraženija (čitaj: da je ima više) ovaj duhan ne bi bio ovako izbalansiran. Štoviše, možda bi i upropastila cjeli doživljaj. (prostor za pljuvanje i vrijeđanje autora zbog heretičke izjave da bi sirijska latakija išta mogla upropastiti slijedi: ____________________________________________________________________ i crko dabogda!)
Zadnja promjena: Rakija; 09.05.16 15:06; ukupno mijenjano 6 put/a. | |
| | | bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Vauen Zeppelin 03.05.16 21:14 | |
| Djeluje zanimljivo. Bar za probati, pa onda donijeti neki sud. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
| | | Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Vauen Zeppelin 09.05.16 15:01 | |
| Mali update: Duhan mi je svakim pušenjem bolji. Taman sladak i možda malo pre aromatičan ali daleko od nepodnošljivog. Moja zamjerka po pitanju latakije (pre malo iste) možda i ne stoji. Da je latakija izraženija (čitaj: da je ima više) ovaj duhan ne bi bio ovako izbalansiran. Štoviše, možda bi i upropastila cjeli doživljaj. (prostor za pljuvanje i vrijeđanje autora zbog heretičke izjave da bi sirijska latakija išta mogla upropastiti slijedi: _______________________________________________________________________ i crko dabogda!) | |
| | | foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Vauen Zeppelin 09.05.16 15:14 | |
| Kakve to točno biljne note ima?
I dodatno, da li bi prije preporučio ovaj ili plumcake kao aromatsku latakiju? | |
| | | Rakija Oblak dima
| Naslov: Re: Vauen Zeppelin 09.05.16 15:25 | |
| - foksieloy je napisao/la:
- Kakve to točno biljne note ima?
I dodatno, da li bi prije preporučio ovaj ili plumcake kao aromatsku latakiju? Plumcake Sam probao jednom, davnih davnina I nisam bio zadovoljan. Ne mogu se sjetiti njegovog okusa DA bi dao usporedbu. Biljne note, pomalo neodredjene... Moment osjetis cvijetnu aromu, moment kamilicu, moment vaniliju... Ima svega, Ali izgleda u izjednacenim kolicinama jer ni jedna ne odskace. | |
| | | bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Vauen Zeppelin 09.05.16 16:21 | |
| - Rakija je napisao/la:
- Mali update: Duhan mi je svakim pušenjem bolji. Taman sladak i možda malo pre aromatičan ali daleko od nepodnošljivog. Moja zamjerka po pitanju latakije (pre malo iste) možda i ne stoji. Da je latakija izraženija (čitaj: da je ima više) ovaj duhan ne bi bio ovako izbalansiran. Štoviše, možda bi i upropastila cjeli doživljaj.
(prostor za pljuvanje i vrijeđanje autora zbog heretičke izjave da bi sirijska latakija išta mogla upropastiti slijedi: _______________________________________________________________________ i crko dabogda!)
Dakle, Tomova i moja škola - ako nije dovoljno izbalansiran - popapri ga latakijom! Slažem se! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
| | | Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| | | | Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: Vauen Zeppelin 24.05.16 21:06 | |
| Probao danas. Vrhunski duhan i zanimljiv. Tesko ga je svrstat cak i u aromatike koliko je suptilan. Preporuka! Hvala Rakija | |
| | | picipl Hladan dim
Broj postova : 679 Join date : 27.03.2013 Age : 64 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Vauen Zeppelin 03.08.16 14:34 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Vauen Zeppelin | |
| |
| | | | Vauen Zeppelin | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Top posting users this month | |
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Dim Lule on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Dim Lule on your social bookmarking website |
|
studeni 2024 | pon | uto | sri | čet | pet | sub | ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|