| Pipe retort | |
|
+8bayro bluetrain Suspiria Sarmageddon Keko G.S.Patton foksieloy Morf 12 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Pipe retort 03.07.16 15:31 | |
| Ok, definitivno ću morati isprobati ovo. | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Pipe retort 03.07.16 17:08 | |
| Svaka čast! Moram to isprobati! Očito je da funkcionira i to dobro! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Tomo1978 Hladan dim
Broj postova : 735 Join date : 25.09.2014 Age : 46 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McClelland legend, Frog Morton Cellar, Prince Albert, Sutliff Christmas spice
| Naslov: Re: Pipe retort 04.07.16 9:56 | |
| A ce nam zene bit sretne sa ovim po sudoperima i kupaonama 😁 | |
|
| |
Morf Peče me jezik
Broj postova : 308 Join date : 03.12.2015 Age : 35 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Da izbija iz cipela
| Naslov: Re: Pipe retort 04.07.16 16:06 | |
| Ma , ko da se njih pita... | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Pipe retort 07.07.16 17:02 | |
| Dakle sistem funkcionira, trebalo mi par dana da se sjetim kupiti 99% alkohol Gumenu cijev skratit koliko se može, cca 10 - 15 cm je ok, lulu položiti da se alkohol može ocijediti nadole, dakle usnik pod kutem nadole. Ne grijati alkohol jednoliko, zagrijati pa pustiti da se kondenzira i vrati ( obojeni ) natrag u retortu... Jedino... postupak je puno sporiji do soli i alkohola, ne u smislu da duže traje, nego s onim prvim se može od jednom napuniti i odraditi više lula... Preporučiti... da, uz ovu zadnju opasku. | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Pipe retort 08.07.16 13:07 | |
| - Davorin je napisao/la:
- Dakle sistem funkcionira, trebalo mi par dana da se sjetim kupiti 99% alkohol Gumenu cijev skratit koliko se može, cca 10 - 15 cm je ok, lulu položiti da se alkohol može ocijediti nadole, dakle usnik pod kutem nadole. Ne grijati alkohol jednoliko, zagrijati pa pustiti da se kondenzira i vrati ( obojeni ) natrag u retortu...
Jedino... postupak je puno sporiji do soli i alkohola, ne u smislu da duže traje, nego s onim prvim se može od jednom napuniti i odraditi više lula... Preporučiti... da, uz ovu zadnju opasku.
Koliko puta treba alkohol zagrijati, pa pustiti da se kondenzira i vrati u retortu? Mislim, znam da cim vise, to bolje, no svejedno...kolko bi bilo minimum / preporucljivo? | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Pipe retort 08.07.16 14:32 | |
| Vrlo zanimljivo! Morat ću isprobati kada se dokopam epruvete. I alkohola! | |
|
| |
| Naslov: Re: Pipe retort 08.07.16 16:59 | |
| - G.S.Patton je napisao/la:
- Davorin je napisao/la:
- Dakle sistem funkcionira, trebalo mi par dana da se sjetim kupiti 99% alkohol Gumenu cijev skratit koliko se može, cca 10 - 15 cm je ok, lulu položiti da se alkohol može ocijediti nadole, dakle usnik pod kutem nadole. Ne grijati alkohol jednoliko, zagrijati pa pustiti da se kondenzira i vrati ( obojeni ) natrag u retortu...
Jedino... postupak je puno sporiji do soli i alkohola, ne u smislu da duže traje, nego s onim prvim se može od jednom napuniti i odraditi više lula... Preporučiti... da, uz ovu zadnju opasku.
Koliko puta treba alkohol zagrijati, pa pustiti da se kondenzira i vrati u retortu? Mislim, znam da cim vise, to bolje, no svejedno...kolko bi bilo minimum / preporucljivo? Zavisi od stanja same lule, naravno da je potrebno lulu očistiti prije i skinuti cake... Poslije jedno 4- 5 ciklusa, cca 5-8 minuta, alkohol je prilično crn, tako da valjda i nema potrebe za dodatnim ponavljanjima. U stvarni, možda bi trebalo promjeniti alkohol i ponoviti još jednom, ali mislim da onda idemo u druge, kapeličarske, vode Poslije sušenja od jedno 24 sata, lula ima stvarno bolji ukus... | |
|
| |
| |
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| |
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Pipe retort 08.07.16 19:18 | |
- G.S.Patton je napisao/la:
- Davorin je napisao/la:
Koliko puta treba alkohol zagrijati, pa pustiti da se kondenzira i vrati u retortu? Mislim, znam da cim vise, to bolje, no svejedno...kolko bi bilo minimum / preporucljivo?
Zavisi od stanja same lule, naravno da je potrebno lulu očistiti prije i skinuti cake... Poslije jedno 4- 5 ciklusa, cca 5-8 minuta, alkohol je prilično crn, tako da valjda i nema potrebe za dodatnim ponavljanjima. U stvarni, možda bi trebalo promjeniti alkohol i ponoviti još jednom, ali mislim da onda idemo u druge, kapeličarske, vode Poslije sušenja od jedno 24 sata, lula ima stvarno bolji ukus... , fala na iscrpnom objašnjenju! | |
|
| |
Keko Oblak dima
Broj postova : 1184 Join date : 30.01.2013 Age : 62 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965, EMP, St. James Flake, Navy Flake, lot of flake
| Naslov: Re: Pipe retort 08.07.16 21:07 | |
| Ja sam pomjenio alkicu i ponovio još jednom istu lulu...čas posla. | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Pipe retort 09.07.16 12:49 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Pipe retort 11.07.16 10:25 | |
| Nekako moj zakljucak. Efikasan metod, bez svake sumlje.... Ali.... Dugotrajan, kada solite lule, a to nije nesto sto je jako cesto, solite sve koje trebate od jednom. Objektivno, to je tu negdije po rezultatu cistenja, dobro ova metoda nesto bolje ocisti vrat... Jedino gdje vidim kao konkretnu primjenu, je kupnja stare lule, i njena kompletna sanitacija, na kraju ne mozete znati koju je eventalnu bolestinu imao bivsi vlasnik Dakle i jedna i druga metoda imaju svoje prednosti | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
| Naslov: Re: Pipe retort 16.12.16 10:30 | |
| Drustvo, spremam se u skorije vrijeme malo ocistit svoje lule. Kak je zavrsio ovaj eksperiment, ovo funkcionira ili mi ostaje Grgin gulas? | |
|
| |
| Naslov: Re: Pipe retort 16.12.16 10:36 | |
| Napisao sam, svoje misljenje, i iskustvo. Licno mislim da je sol i cisti alkohol, jednostavnija metoda, koja daje vrlo dobre rezultate.... | |
|
| |
Stole Prva lula
Broj postova : 93 Join date : 18.10.2016 Age : 39 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Pipe retort 16.12.16 10:53 | |
| Super je stvar, i bas cu je primeniti na nekim starim lulama koje je drugar nasledio od svog dede. Imam samo pitanje, da li se mora skidati cake pre ovoga ili se moze raditi retort sa cake-om?
| |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
| Naslov: Re: Pipe retort 16.12.16 11:13 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Pipe retort 16.12.16 11:16 | |
| naravno, sve motode čišćenja, osim s crnim barutom, su dobrodošle naravno da treba skinuti cake prije, ovim se samo uklanja gorki i opori ukus iz lula, nema mehaničkog čišćenja | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
| Naslov: Re: Pipe retort 16.12.16 11:26 | |
| | |
|
| |
Stole Prva lula
Broj postova : 93 Join date : 18.10.2016 Age : 39 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Pipe retort 16.12.16 11:38 | |
| Upravo, ja sam mislio na lule kojima nije potrebno skidati cake, vec samo ukloniti te neprijatne mirise.
Nego, da li ta metoda ciscenja zahteva skidanje cake0a. U smislu, nece raditi dobro ako se ne skine cake. | |
|
| |
| Naslov: Re: Pipe retort 16.12.16 11:53 | |
| Cake se nikada ne skida 100%, vec samo visak. Dobijao sam lule, od kojih je prvobitni promjer zarnice od 20 mm pao na 10-12 naravno da je trebalo ukloniti visak. Cake bi uvijek trebao biti cca 2-3 mm. Teoretski | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
| Naslov: Re: Pipe retort 16.12.16 12:26 | |
- Cake se nikada ne skida 100%, vec samo visak. Dobijao sam lule, od kojih je prvobitni promjer zarnice od 20 mm pao na 10-12 naravno da je trebalo ukloniti visak. Cake bi uvijek trebao biti cca 2-3 mm. Teoretski
Aha, na to si mislio...sad je puuuuno jasnije, hvala! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pipe retort | |
| |
|
| |
| Pipe retort | |
|