[You must be registered and logged in to see this image.]Zemlja podrijetla: Njemačka
Proizvodi: KKC
Jačina 2/5
Sastav: Golden Virginia, BC, Perique i Dulbec (Turkish)
Pakiranje: Limenka 100g
Kupljeno u: Havana Shop, 155 kn
NAPOMENA: Ovo nije aromatik u pravom smislu riječi već bih to nazvao Oriental Aromatic Blend.
Dakle, uđem u Havana Shop i među silnim aromaticima naletim na B&G te ga u nedostatku bolje ideje (tj. Latakije) kupim.
Pri otvaranju limenke se osjeti oštar i kiseo miris sličan Accetu Balsamicu kojega nadopunjuju voćne note koje vrište "Perique!!!" Vlažnost je ok, no ja sam ga pustio da malo dođe k sebi. Prvoa lula koju sam popušio bila je crkvenjača i ostao sam poprilično oduševljen.
Puni se lako, ali je dosta neuredan zbog Turkisha koji se voli prosipati po stolu. Paljenje je jednostavno.
Pri vrhu lule se uglavnom osjete Orient i BC, a Perique, kojega ima baš dosta, daje dobru mjeru začinjenosti ovom blendu. Turkish je dosta primjetan i daje ovom blendu tu aromu koju mi svi orijentalisti tj. latakijaši/balkanci/englishevci volimo. Aromatičan je, ali nije klasični aromatik. Virginia se fino osjeti, ali nije dosadna. Kompleksan je, zanimljiv i misteriozan. Room note je veoma ugodan i pomalo podsjeća na vino i začine.
Koje god su vaše preference, garantiram da će ih ovaj duhan ispuniti. Nažalost nema Latakije, ali nije zlato sve što sije. Po meni trenutno najbolji duhan na domaćem tržištu.
Ocjena: 5