''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
Horla je napisao/la:
Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
Horla je napisao/la:
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 24.06.17 16:05
Rakija je napisao/la:
Ebatepatak, imaju capstana! Moram potegnut u trst pod hitno...
...ali nemaju dušmani "Commonwealth"! Vidi prazne police! Duša me boli!
I nešto za tebe druže Rakija! [You must be registered and logged in to see this link.]
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 28.12.17 11:41
Jučer sam im bio u posjeti. Više nego solidna ponuda, ali cijene su ubitačne... uzeo 3 capstana, RM pure latakia i 2 paketa 9mm balse (po 15 komada) i izašlo me 75 eura. na to sam dobio netšo gratis balse. nekoliko paketića po 4 komada.
Ali bar sad mogu milojka zamesit dok guštam u capstanu!
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 28.12.17 12:57
Stvarno su im cijene duhana "boli glava"! No, ako je gušt u pitanju, to nema cijene!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 28.12.17 13:04
Trst, Black ambrosia pouch od 50 grama je 8 eur. Cigara od 6 eur je tamo 2.5 eur. Cijene su mi bile sasvim OK.
Horla je napisao/la:
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 28.12.17 13:12
Sve pet, ali tri "Capstana", jedna čista latakija i nešto balze 75 € je ipak malo previše! Kod herr Dreiera bi bolje prošao. No Rakiji je Trst bliži, pa ako kalkuliramo cestarine i gorivo - OK....
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 28.12.17 15:15
Radi se o tome da kod njih aromatici imaju ok cijene. Kad dodjes do nekih ozbiljnijih duhana tipa dunhill, SG i slicni, cijena ide u nebo.
Vlasnik mi govori da im najvise idu aromatici jer su englezi pre skupi.
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 28.12.17 17:24
... modni mački
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 28.12.17 18:06
Eto....
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 19.06.18 20:02
Rakija je napisao/la:
Radi se o tome da kod njih aromatici imaju ok cijene. Kad dodjes do nekih ozbiljnijih duhana tipa dunhill, SG i slicni, cijena ide u nebo. 70 Vlasnik mi govori da im najvise idu aromatici jer su englezi pre skupi.
Eto, sa se nadovežem na Rakiju; bio sam danas u spomenutoj prodavaonici "Ritani" i izašao iz nje praznih ruku! Dobro, ne baš praznih, reda radi u ime starih dobrih dana, uzeo sam jednu kutiju "Toscanelli" cigarillosa (pola klasičnog Toskanca), to je nekih 3,5 eura i jednu kukuruzaru za osam eura da mi se nađe tu u Crikvenici, što također smatram da je previše. Cijena mog omiljenog SG Commonwealtha, 250 grama je 70 eura! Hej - 70 eura za 250 grama! Ma da je od zlata ne bih ga kupio po toj cijeni! To me zapravo prvo šokiralo. Basket lule, koje je Laki negdje prošle godine u ovo vrijeme veselo tržio, više ne drže - cijene počinju od 90 eura za nisku klasu lakiranih Savinellica (neke serije za koje nikad čuo nisam!), pa na gore, do 900 eura i više. Drugi duhani - recimo "Dunhill" 18 eura, Amphora - ajde-de, 8 eura 50 grama, ostalo sve skupo - preskupo.
Dakle, što smo se "Zandegiacomo", "Ritani" i ja družili zadnjih četrdeset godina, družili smo se, a sad pusa, ćao, bok! Bilo nekad, a sad adio! Dakle sva offline kupnja u susjedstvu se svela na nasljednice Herr Dreira. I to je to. Trst - apsolutno razočaranje, i u pogledu duhana, a naročito lula. Ipak sam ja svoju prvu ozbiljnu lulu, koja je i danas živa, kupio upravo u "Zandegiacomu" 1978. godine. No, bilo pa prošlo. Šteta. Ostale tabaccherie po Trstu uopće ni ne drže lule ili duhane, drže se cigareta, raznih điđa-miđa, bista Franje Josipa, Ducea, karata za briškulu i prodaje loto tiketa. I to je to.
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 19.06.18 20:29
Pričao sam s djedom koji drži pipeshop u firenzi i kaže da ih ubijaju porezi. Ne znam jel to još uvijek tako, ali u firenzi je vintage Syrian bio 9 eura dok sam tamo zivio prije otprilike 2 godine.
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 19.06.18 21:12
Italija je postala preskupa... kao kod bayre, prve ozbiljne lule su bile iz Trsta... ali sada.. prepuštamo zaboravu. Dok funkcionira Smokingpipes, držim se njega.
Rakija Oblak dima
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 19.06.18 21:32
bayro je napisao/la:
Rakija je napisao/la:
Radi se o tome da kod njih aromatici imaju ok cijene. Kad dodjes do nekih ozbiljnijih duhana tipa dunhill, SG i slicni, cijena ide u nebo. 70 Vlasnik mi govori da im najvise idu aromatici jer su englezi pre skupi.
Eto, sa se nadovežem na Rakiju; bio sam danas u spomenutoj prodavaonici "Ritani" i izašao iz nje praznih ruku! Dobro, ne baš praznih, reda radi u ime starih dobrih dana, uzeo sam jednu kutiju "Toscanelli" cigarillosa (pola klasičnog Toskanca), to je nekih 3,5 eura i jednu kukuruzaru za osam eura da mi se nađe tu u Crikvenici, što također smatram da je previše. Cijena mog omiljenog SG Commonwealtha, 250 grama je 70 eura! Hej - 70 eura za 250 grama! Ma da je od zlata ne bih ga kupio po toj cijeni! To me zapravo prvo šokiralo. Basket lule, koje je Laki negdje prošle godine u ovo vrijeme veselo tržio, više ne drže - cijene počinju od 90 eura za nisku klasu lakiranih Savinellica (neke serije za koje nikad čuo nisam!), pa na gore, do 900 eura i više. Drugi duhani - recimo "Dunhill" 18 eura, Amphora - ajde-de, 8 eura 50 grama, ostalo sve skupo - preskupo.
Dakle, što smo se "Zandegiacomo", "Ritani" i ja družili zadnjih četrdeset godina, družili smo se, a sad pusa, ćao, bok! Bilo nekad, a sad adio! Dakle sva offline kupnja u susjedstvu se svela na nasljednice Herr Dreira. I to je to. Trst - apsolutno razočaranje, i u pogledu duhana, a naročito lula. Ipak sam ja svoju prvu ozbiljnu lulu, koja je i danas živa, kupio upravo u "Zandegiacomu" 1978. godine. No, bilo pa prošlo. Šteta. Ostale tabaccherie po Trstu uopće ni ne drže lule ili duhane, drže se cigareta, raznih điđa-miđa, bista Franje Josipa, Ducea, karata za briškulu i prodaje loto tiketa. I to je to.
Jos si dobio dobru cijenu. Zadnji put kad Sam pitao za SG u italiji, 50g je bilo 24-25 eura, sto izadje na 95 odnosno 100 eura za 250g.
Fireman likes this post
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 20.06.18 23:33
Ovo je stvarno preskupo....!..pokoja amphora,cellini i to je to za naš đep...iskreno nisam bio u Trstu ima bar dvije godine...nije mi vise meka. Petnaestak ili dvadeset god.unatrag..bio sam i dvaput mjesečno..no tad nisam bio u ovom hobiju.. I sto kaze [You must be registered and logged in to see this link.]...čao,cmok...arrivederci...
Zmajevic Gasi mi se lula
Broj postova : 170 Join date : 28.02.2018 Age : 50 Lokacija : Beograd Omiljeni duhani : Scottish Bland, Navy Flake, University Flake
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 21.06.18 14:30
Uvjek je dimljenje bilo luksuznost, ali danas nas je toliko malo da moraju da napucaju cene, siguran sam da je i njima žao, čikica iz Firence mi je pre mesec danas pričao kako se on seća kada je počea da radi tkoliko im je ljudi dolazilo, a danas za lule, retko tko. SP jeste najpraktičniji ali čar kada udjete u tabakeriju je nemerljiv... Žao mi je vremena koje polako odlazi.
Naslov: Re: Gdje kupiti u Trstu? 22.06.18 9:47
Da se razumijemo; ima tamo vrhunskih duhana, no cijena je, kako napisah - boli glava. Prednost je što smo u EU, pa nas bar nitko ništa ne pita na granici, maltene te i ne pogleda (talijansko-slovenska granica više ne postoji, a hrvatsko slovenska je isto samo pro forma), ok, bar smo tu masažu izbjegli. No, u susjedstvu nam je jedino ostao Graz, a čujem da je i u Madžarskoj loša situacija. A i lule - one koje vrijede - iznad 300 eura cjenovni razred. Sve ispod toga - tuga i (precijenjeni) jad!