Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 02.12.16 11:49
Očito im je to najljepša zastava od svih koje su imali, pa je i dan danas u popularnoj kulturi simbol Juga, ali pošto su admini odsutni, tj grga se ukazuje s vremena, Antiša nešto slabije, jer je zima, da nas ne klepnu radi OT, slažem se s Markom... Sve smo to već prošli, i opet svi veselo dimimo...
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17532 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 02.12.16 16:24
kamarad igorrr je napisao/la:
Hm!!! A ja sam bio uvjeren da si ga ti pokrenuo
Nisam ja, svega mi! Pitaj Davorina, ako meni ne vjeruješ!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 02.12.16 17:40
bayro je napisao/la:
Istina! Samo, jadna im je mornarica bila! No to nikad nije bila državna zastava. Prva le ličila na austrijsku sa zvijezdicama u gornjem lijevom plavom polju, druge dvije su bile bijele sa ovom zastavom (samo kvadratnom) u gornjem lijevom polju, s time da je posljednja od 1864- - 1865. imala i crvenu vertikalnu liniju na desnom kraju. Naime, maturirao sam (a kasnije i diplomski pisao) upravo na temu Američkog građanskog rata.
jadna ili ne, to je bila zvanična zastava mornarice konfederacije 1863-65. kako se desilo da je ona ušla u široku upotrebu sa različitim značenjima je već drugo pitanje. kad sam je ja nosio na protestima 1996/7. imala je značenje "south will rise again". za one koji ne znaju, to su bili protesti širom srbije protiv izborne krađe tadašnje (slobine) vlasti, koji su inače krenuli iz niša (jug, jelte... ). neko je nosi kao simbol rasizma i segregacije, neko kao kontru američkoj državnoj politici, nekom se jednostavno sviđa... a što reko plakaćemo mi za njom. u njeno vreme se na tim teritorijama gajio i pušio odličan duvan, a vidi sad...
Broj postova : 17532 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 02.12.16 20:37
Da malo pojasnim, iako smo debelo "off topic" , osim u SAD, gdje ima značenje kakvo ima, a koje je i te kako podložno diskusiji, ta i takva zastava je u Evropi imala upravo ovo značenje koji si pomenuo. Pobuna protiv vlasti, establishmenta, itd, itd....
Uostalom Miloše, profesor si povijesti, znaš dobro o čemu pišem, ta je zastava zapravo nadrasla u simbolici svoju prvobitnu funkciju, a to je da se na bojištu razlikuje od zastave Unije!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 02.12.16 21:47
Ja moram nešto napomenuti... S obzirom da živimo danas, relevantno je što to predstavlja danas! Istina je sve što pišete ali ta istina je stara 150 godina... Svastika u prvotnom obliku nije nacistički znak ali je u njega evoluirala i danas simbol zla i fašizma. Tako je i sa ovom vašom zastavom, niti jedan afroamerikanac se neće složiti sa vama. Petokraka je na ovim prostorima prije 60 godina značila bratstvo i jedinstvo, danas je postala sjeme zla i razdora, iako američka zastava ima 51-52 petokrake pa nikom ništa. Da ne nabrajam dalje, primjera je bezbroj. Ono što je bilo- danas nije, ono što je danas- sutra neće biti...
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 02.12.16 23:00
Ima pedeset zvijezda. Za svaku državu po jedna. Današnji broj ima od 1959, kada je Havajima priznat status savezne države. Ali sada smo stvarno off topic, i ove je tema za klupsko mlatimudanje!
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 03.12.16 17:59
, ti si u to vreme kad je se ona nosala po evropi bio u toku pa znaš bolje od mene koji to znam "knjiški". u svakom slučaju se slažem da je bila i ostala simbol otpora establišmentu i mnogi rokeri i motoristi je nose upravo sa tim značenjem.
igore, ne slažem se nimalo oko petokrake. nije ona napravila zlo ovde, nego ljudi koji je nisu shvatali. ili da budem precizniji, gledali su na socijalizam i komunizam kapitalističkim očima. "što da vozim fiću kad mogu mercedesa". jednostavno, ljudska svest još nije na nivou koja je potrebna za shvatanje i prihvatanje besklasnog društva. ko je, na primer, u doba rimskog carstva mogao i da pomisli da će se svi ljudi rađati slobodni? da neće biti robova? bilo ih je malo i smatrani su budalama i otpadnicima od vere. tek se sa razvojem hrišćanstva počelo gledati na sve ljude kao bića, pa i za to je bilo potrebno skoro 2000 godina da se sprovede u delo na većini zemljine kugle. eto i u americi je tek u građanskom ratu ukinuto ropstvo. zar zaista misliš da bi oni, koji su u istorijskom smislu juče ukinuli ropstvo, mogli da preskoče razvoj svesti od 2000 godina i prihvate komunizam? biće i to, ali treba da protekne vreme. ne može se to preko kolena, kako su pokušali u sssr-u, pa i kod nas.
jesmo off, ali bar korisno trošimo vreme ako već ne forumski prostor
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 04.12.16 8:51
Sekirče, nisi me dobro shvatio... Simbol ne može napraviti ništa sam po sebi. Ljudi koji nose određene simbole rade gluposti ili korisne stvari. Simboli su vrlo znažne poruke koje šaljemo oko sebe. I svjesno i nesvjesno ih i šaljemo i primamo. Te poruke su kao gruda snijega koja može uzročiti lavinu, a i ne mora. Sa ostatkom tvog posta se u potpunosti slažem. Meni je, osobno, vrlo zanimljiva ideja da svaki čovjek može živjeti od svog posla u miru i slozi sa svima oko sebe. I živo mi se fućka kako se to društvo zove i kakve simbole nosi...
OT jesmo ali admina nema a do tada lulaši kolo vode!!
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 04.12.16 10:26
Normalno da simboli ne čine zlo, ali nema politike pod čijim okriljem nije činjeno zlo. To je tako. A od koje vjere su bili ti otpadnici u Rimskom carstvu?
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 04.12.16 10:31
...mislim da se ovdje previše zabrazdilo od Prodaje duhana za lule u Hrvatskoj... ..puf...puf..
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 04.12.16 10:54
Dogodi se... Budu to već dežurni pobrisali.
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 04.12.16 12:39
Leo je napisao/la:
nema politike pod čijim okriljem nije činjeno zlo.
Pravo zboriš, Leo! Ponekad zvučiš kao da imaš duplo više godina nego što ih imaš. U pozitivnom smislu
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 04.12.16 14:52
Kada vas se admini dohvate... ali ako to bude crnaguja, biti će belaja
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 04.12.16 17:36
ssekir75 Oblak dima
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 04.12.16 18:02
Leo je napisao/la:
Normalno da simboli ne čine zlo, ali nema politike pod čijim okriljem nije činjeno zlo. To je tako. A od koje vjere su bili ti otpadnici u Rimskom carstvu?
zvanične rimske, paganske. car je bog, a ti tu tvrdiš kako su svi ljudi jednaki... ne biva bato. ajde lepo u arenu da se boriš sa lavovima. goloruk
pobiće nas guja ko zečeve
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 04.12.16 18:04
Leo je mislio na kršćane/hrišćane kao otpadnike od židovske vjere, koje je tvoj prehodnik Kosta Nišlija legalizirao kao gay parove! Sve je stvar percepcije i vremenske distance, moj Sekirče!
ssekir75 Oblak dima
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 05.12.16 18:04
to je istina. zato i kažem da ne donosimo prerano zaključke o petokraki. još je aktuelna tu i tamo...
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 06.12.16 14:07
leonhardy je napisao/la:
...mislim da se ovdje previše zabrazdilo od Prodaje duhana za lule u Hrvatskoj... ..puf...puf..
Čuj, prodaja duhana za lule uskoro više neće biti legitimna tema. Neće ni postojati kao pojam kako je krenulo tako da ožežite s bilo čime.
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 06.12.16 14:34
Ljudi, nema straha! Imamo našeg sviJetskog putnika koji će drage volje proširiti djelatnosti i na švercanje duhana u Lijepu Našu!
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 06.12.16 15:43
..Max Bunker bi ti pozavidio.)
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 06.12.16 15:52
Pa ovo bi trebao biti ongoing ep u 12 spjevova.
leonhardy Oblak dima
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 06.12.16 15:54
Antiša je napisao/la:
leonhardy je napisao/la:
Čuj, prodaja duhana za lule uskoro više neće biti legitimna tema. Neće ni postojati kao pojam kako je krenulo tako da ožežite s bilo čime.
...to sam nekako i predvidio...zato mi ispod avatara stoji..dostupni...(dok ih jos ima..)
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 06.12.16 16:10
leonhardy je napisao/la:
Antiša je napisao/la:
leonhardy je napisao/la:
...to sam nekako i predvidio...zato mi ispod avatara stoji..dostupni...(dok ih jos ima..)
znaci ti i dalje mene ne razumijes
Yolo1234 Prva lula
Broj postova : 73 Join date : 26.07.2016 Age : 27 Lokacija : Samobor
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 07.12.16 14:42
U havana cigar shopu imaju par Ashton duhana ja sam kupio artisans blend 88 kn
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: Prodaja duhana za lule u Hrvatskoj 07.12.16 14:44
Yolo1234 je napisao/la:
U havana cigare shopu imaju par Ashton duhana ja sam kupio artisans blend 88 kn
Kupujte te Ashtone dok ih ima jer koliko sam shvatio, uvoznik propao. Ne znam ako se tko drugi ulovio uvoza Ashtona, ali čemu risirati