This full-bodied English mixture is carefully crafted for the experienced pipe smoker. Virginia and Turkish tobaccos harmonize with Syrian latakia and a touch of perique to create a taste that is resoundingly rich, spicy and satisfying.
Danas sam se začudio da nemamo recenziju ovog finog duhana na forumu. Duhan se danas proizvodi u Danskoj, iako je Ashton bila ugledna engleska firma. Po jačini je solidan, 3 od 5 rekao bih. Po sastavu: crni kavendiš, orijental, latakija, perik i virdžinija. Miješavina je rezanaca i flekica duhana. Pakiran je u limenke od pedeset grama i ima ga za kupiti u Zagrebu u Frankopanskoj.
Za ovaj sam duhan pomalo sentimentalno vezan. To je druga latakija, poslije Balkan Latakije (Stanislaw) koju sam probao i koja me oduševila. Kupio sam je prvi puta u Londonu u St. James streetu. Ta limenka je bila vrlo vlažna i miris sirijske latakije se širio van limenke. Duhan je solidna latakija, dosta intenzivan ali ima i slatkih nota. Jedni kažu da je najviše latakije, drugi orijentala, meni se čini savršeni blend svega navedenog. Ovisno o dobu dana, može biti jutarnji, a može biti i zadnji večernji, kada je malo suši po okusu. Kada je bila nestašica Nightcapa, mnogi su ovaj duhan koristili kao supstitut. Ne bih išao toliko daleko da tvrdim da su slični, ali su po kvaliteti i tipu al pari definitivno. Neće baciti na guzicu od nikotina, ali je ipak zahtjevan i kompleksan i preporučam ga pušiti oprezno jer ako zabrzate može peći. Također, perik se osjeti isto tako peckavo i više u okusu nego aromi. Ja sam potpuno pristran i trenutno ga pušim, raspon okusa zbilja je od suhe Balkan latakije, preko finoće Nightcapa do povremenog gusta Frog Mortona. Ako se nađete u nestašici latakije, pravac kiosk i kupite ovaj duhan.
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 23.10.17 23:01
Naši dućani ga još uvjek drže?
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 23.10.17 23:03
Da, 95 kuna.
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 23.10.17 23:32
Bilo ga je kod Goge prije par mjeseci. Leži mi jedna limenka već nekoliko mjeseci, ali nakon tvoje recenzije ide brzo na otvaranje.
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 24.10.17 12:26
Imaju i njega i Consommate Gentleman. Isto 95 novaca. Je bezobrazno skup, ali kome se neda cekati i cvikati od carine, placati u eurima ili dolarima...uostalom, svaka roba nadje kupca, a cinjenica je da on najbrze i ode!
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 24.10.17 15:29
Skup? Ovaj prvi kojeg sam kupio je koštao 11 funti.
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 24.10.17 15:43
foksieloy je napisao/la:
Naši dućani ga još uvjek drže?
Da. Goga, odnosno "Havana shop" u Frankopanskoj. Upravo im stiglo! Imaju ih dosta, obe vrste, pa tko voli... Ja sam, labilan kakav jesam, kupio dvije limenke, da se nađe - ne traže jesti! I možda ću u subotu još jednu ubosti! Meni su svi Ashtonovi duhani odlični, fini, kremasti...
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 24.10.17 16:35
ja sam dobio ovaj duhan pre nekoliko godina bez latakije
SašaZg Hladan dim
Broj postova : 838 Join date : 14.01.2016 Age : 48 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 24.10.17 19:29
Hvala na dobroj recenziji. Dođe mi da ga odem tražiti.
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 24.10.17 20:05
Odi! Nećeš požaliti! Dobra su oba koja Goga ima! Za svaku preporuku!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 24.10.17 20:27
Ja se samo sjecam vremena kad je u nas bio jeftiniji nego u amera...
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 24.10.17 21:34
Ovo je jedna od meni drazih latakija i uvek se nadje negde na zalisi.
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 24.10.17 22:05
Zato sada i ja pomalo radim neku sitnu zalihu, časni Imniče! Neka se nađe, dok je dostupan u Hrvatskoj!
zlays Prva lula
Broj postova : 52 Join date : 05.01.2013 Age : 57 Lokacija : Sarajevo Omiljeni duhani : There is a lot of them
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 24.10.17 23:51
Je da , skup je 95 kn , i svaki put kada sam u Zagrebu kažem neću ga kupiti . A istina je da svaki mjesec kupim . Ili jedan ili drugi , Artisan's Blend mi ima malo više latakije bar se meni čini . Ali oba duhana su odlična.
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 26.10.17 20:55
Znaci, jos jedan labilan! Odmah mi je lakse! :blush:
Leo Oblak dima
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 27.10.17 14:39
Svakako ima više latakije od Gentlemana.
zlays Prva lula
Broj postova : 52 Join date : 05.01.2013 Age : 57 Lokacija : Sarajevo Omiljeni duhani : There is a lot of them
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 04.11.17 3:13
Da izgleda da mi nema pomoći
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 04.11.17 10:13
I ja sam pomalo sentimentalan glede ovog duhana, dobar duhan a i slika na limenci me uvijek razveseli!😎
Sokreos likes this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Ashton Artisan's Blend 02.11.18 21:14
nakon 2 godine otvorio sam limenku i ostao paf. dimom dominira sirijska latakija, a orijentali i perique se izmjenjuju s virginijom što daje okus sirijske latakije koja je istovremeno i slatkasta i gorkasta. definitivno ću morati u nabavku još pokoje limenke.