| Kupovina duhana online unutar EU | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
xxarothxx Prva lula
Broj postova : 3 Join date : 10.10.2018 Age : 35 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Kupovina duhana online unutar EU 10.10.18 15:46 | |
| Pozdrav!
Nedavno sam počeo pušiti lulu, te se polako uvodim u cijelu priču (poglavito "lurkajući" po forumu), no na jedno pitanje nisam uspio naći odgovor. Nešto sam čitao naše zakone i naišao na stavku koja kaže da je što se tiče duhana zabranjena prekogranična prodaja na daljinu.
Dakle, može li se kupovati duhan unutar EU, primjerice iz Danish Pipe shopa ili hu-tobacco? Ukoliko može, postoji li neka granica količine, i plaća li se kakav dodatni porez?
Ukoliko negdje već postoji pitanje, odnosno odgovor, ispričavam se, al jednostavno nisam našao.
Hvala! | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
| Naslov: Re: Kupovina duhana online unutar EU 10.10.18 15:56 | |
| možeš, ali ti se ne isplati radi cijena duhana. najbolji način kupovine je preko smoking pipesa iz bulka do 8 unci. većinom te ne carine, a ako koji put platiš carinu opet si u plusu u odnosu na druge shopove s obzirom da unca duhana košta između 2 i 4 dolara. | |
|
| |
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
| Naslov: Re: Kupovina duhana online unutar EU 10.10.18 17:20 | |
| Dobro si procitao, nadalje, direktiva EU također brani online prodaju duhana pa je tako u povijest otisao primjerice Lothar Wasko i njegov pipe-shop s kojeg smo rado narucivali. Međutim, HU kojeg spominjes i Danish jednostavno koriste web shop kao izlog a kupnja funkcionira na nacin da, posto im uplatis, posalju ti paket (DHL najcesece). E sad carini li se to - ne mogu ti sigurno reci a je li bi trebalo cariniti nije ni bitno. Takvi paketi su dosad stizali bez ikakvih problema. Skup je shipping, cini mi se 10ak eura i opcenito duhani su skuplji nego na spomenutom smokingpipes-u (o njemu i kako kupiti pa i iskustvima pise sve u temi) . P.S. i ako planiras lurkat ne kosta te nista da pozdravis ekipu, takav je obicaj za klub ti također sve pise, tamo ces najlakse dobiti sve inf a i duhane bome | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Kupovina duhana online unutar EU 10.10.18 17:33 | |
| xxarothxx, molim te, idi u za to predviđeni topic "upoznavanje i predstavljanje". Ne tražimo tvoju kompletnu dokumentiranu biografiju, nego napiši par riječi o sebi, kako je i red kad dolaziš u neko novo društvo. Ovo shvati prijateljski. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
xxarothxx Prva lula
Broj postova : 3 Join date : 10.10.2018 Age : 35 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Kupovina duhana online unutar EU 10.10.18 18:54 | |
| Svakako ću to napraviti. Kako sam spomenuo, do sad sam bez postova, no čitao sam po forumu, pa sam se malo zaboravio U svakom slučaju, hvala na odgovorima. | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17530 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Kupovina duhana online unutar EU 10.10.18 18:58 | |
| Sve pet. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kupovina duhana online unutar EU | |
| |
|
| |
| Kupovina duhana online unutar EU | |
|