| Morta pipes | |
|
+9savate MOVESHAKER imnik ssekir75 Damir Antiša dean bayro Davorin 13 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Morta pipes 06.11.09 18:44 | |
| Znači, prema boji, ona Kekina bakrena je negdje suvremenica Poncija Pilata, a moja negdje koncem posljednjeg ledenog doba Stvarno kad čovjek razmisli, koja su to vremenska razdoblja.... _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Morta pipes 06.11.09 19:01 | |
| Da i onda kaži da morta nema dušu | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Morta pipes 06.11.09 19:03 | |
| Ma, definitivno ima! Kad čovjek samo razmisli što se sve dogodilo od kad je hrast od kojeg je napravljena Kekina lula pao u riječno korito...Stvarno fascinantno! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Morta pipes 06.11.09 19:05 | |
| A po tvojoj su dinosaurusi pišali
Zadnja promjena: Keko; 07.11.09 0:36; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| |
| Naslov: Re: Morta pipes 06.11.09 19:09 | |
| Dinosaurusi teško, čak ne vjerujem da su u mezozoiku (trijas, jura, kreda), postojali hrastovi. Mamuti i neki divlji Donini prethodnici dlakavci - to već da! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Damir Peče me jezik
Broj postova : 431 Join date : 28.01.2008 Age : 53 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Frog morton, Night cap, 965, Early morning pipe, Balkan sobranie
| Naslov: Re: Morta pipes 06.11.09 21:01 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
| Naslov: Re: Morta pipes 07.11.09 9:05 | |
| dobra morta u dobrim rukama | |
|
| |
| Naslov: Re: Morta pipes 07.11.09 9:50 | |
| Šokre, nije zgodno da ti gospođa mama pod stare dane propuši! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Morta pipes 07.11.09 12:01 | |
| Ja sam sinoc bio u jednim svatovima, izmedju ostalih (ponio sam ukupno 6 lula) garava Davorinka je bila prava atrakcija. Problem je sto me ljudi pokusaju ismijavati i gledaju me kao mulca kad im kazem koliko staro drvo imaju cast drzati u rukama. Davorine, ajde molim te kad budes imao vremena postaj onaj certifikat da si to isprintam, pala je jedna oklada (simbolicna, nista vazno). Pusio sam prvo Mein Tabak 2, zatim Sillem's Green pa poslije svega, da se malo podsjetim, MB Original Choice. Okolina je bila odusevljena a znatizeljni pogledi su samo sijevali. |
|
| |
| Naslov: Re: Morta pipes 07.11.09 12:03 | |
| Ne uzbuđuj se grga, večina ljudi nas gleda kao čudake, bez obzira koliko je stara lula Certifikat stavljam
Zadnja promjena: Davorin; 07.11.09 12:10; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
| Naslov: Re: Morta pipes 07.11.09 12:10 | |
| Evo (jednog) od certifikata.... znače večina crnih lula koje su u opticaju kod meni dragih ljudi su rađene od ovoga trupca. Sušio se 5-6 godina, onda bio lijepo izrezan i dao nekoliko m3 dobrog drveta. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Morta pipes 07.11.09 12:11 | |
| Da, ali vecini ljudi isto tako nije jasno u cemu je tu fora. Napunio sam dvojici pored sebe po jednu lulu Zelenka, svidjelo im se ali ipak ostaju pri cigareti jer im je "jednostavnije". Strasno a jos je strasnije sto, ljubomornim pogledima me gledajuci, kuze da je feeling odlican. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Morta pipes 07.11.09 12:12 | |
| - Davorin je napisao/la:
- Evo (jednog) od certifikata.... znače večina crnih lula koje su u opticaju kod meni dragih ljudi su rađene od ovoga trupca. Sušio se 5-6 godina, onda bio lijepo izrezan i dao nekoliko m3 dobrog drveta.
Superiska, puno hvala! |
|
| |
| Naslov: Re: Morta pipes 07.11.09 12:39 | |
| - grga je napisao/la:
- Da, ali vecini ljudi isto tako nije jasno u cemu je tu fora. Napunio sam dvojici pored sebe po jednu lulu Zelenka, svidjelo im se ali ipak ostaju pri cigareti jer im je "jednostavnije".
Strasno a jos je strasnije sto, ljubomornim pogledima me gledajuci, kuze da je feeling odlican. Grgure o tome smo odavno raspravljali. Živimo u "instant civilizaciji", sve nešto ubrzano, svi bi odmah sve, pa naravno da je jednostavnije svoju dozicu nikotinske sreće uzeti preko cigarete nego se natezati sa lulom, nositi ju, nositi duhan, prtljati sa tamperom, puniti, kasnije čistiti... Nema (i neće naći) vremena za ove naše "rituale", svi misle da je to nešto grozno komplicirano, a što bi rekli naši istočni susjedi zapravo je - "prosto kao pasulj". Kutija cigareta je svakom dostupna, još uvijek relativno jeftina i to je to. Nema se vremena... E zato i postoji ovaj forum, da barem privuče one koji se interesiraju, i da nešto pročitaju suvislo o tome, a da one koji već puše na lulu nauči nečem novom. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Morta pipes 08.11.09 2:10 | |
| a sto je najbolje u svemu, malopre sam listao clanstvo i primetio da je najveci broj clanova oko 30 godina, sa tendencijom pada godista! ne nam o cemu se radi ali je dobro po nas i nase adovoljstvo! | |
|
| |
| Naslov: Re: Morta pipes 08.11.09 10:48 | |
| Pa to i je jedna od intencija ovog foruma, još od samih početaka. Da mlađe ljude, ako već puše, neka puše pametnije i kvalitetnije i da pušenje lule postane u neku ruku način života. Dakle, da se nađe malo vremena za sebe, jer toga se uvijek može naći ako se želi i tada doista uživati u tom trenutku. A da ne budemo off-topic, kad sa puši u lulama od morte - zadovoljstvo je dvostruko; iako naravno niti lule od vrijesa ili meerschauma ne treba zaboraviti. Na koncu svi mi u svojim kolekcijama imamo većinu lula od vrijesa! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Morta pipes 08.11.09 14:40 | |
| e pa na moju veliku zalost mortu nisam NIKADA NI VIDEO uzivo,a da ne pricam o tome kako je nisam probao. no bice dana za megdana (ili sto rece jedan klinac kad je prvi put video harleya: cu budem i ja mator! ) | |
|
| |
| Naslov: Re: Morta pipes 08.11.09 14:57 | |
| Doleti do Zagreba, pa ćeš je vidjeti! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Morta pipes 08.11.09 15:47 | |
| | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Morta pipes 08.11.09 16:40 | |
| "To my knowledge, Austrian pipemaker Joseph Prammer and myself are the only pipemakers in the world who create morta pipes, though I have heard that Peterson used Irish morta many decades ago." | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Morta pipes 08.11.09 16:42 | |
| Morat će malo obnoviti svoj "knowledge" |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: Morta pipes 08.11.09 17:01 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Morta pipes 08.11.09 17:05 | |
| - abudimir je napisao/la:
- "To my knowledge, Austrian pipemaker Joseph Prammer and myself are the only pipemakers in the world who create morta pipes, though I have heard that Peterson used Irish morta many decades ago."
Za Austrijanca ne znam ali ovaj hvalisavac mora jos puno graha pojesti da sa onim svojim preskupim privjescima dostigne naseg . |
|
| |
| Naslov: Re: Morta pipes 08.11.09 17:55 | |
| Svaka čas gospodinu Talbertu, ali ovo su stvarno luličci. Mogu se i on i Prammer sakriti pred našim Papa Štrumfom! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Morta pipes | |
| |
|
| |
| Morta pipes | |
|