| Davorinova Proljetna Kolekcija | |
|
+8Nunki milo savate ssekir75 MOVESHAKER bayro imnik Davorin 12 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 15:49 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 16:07 | |
| opa...jako lijepo |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 16:59 | |
| Krasno. Prva mi je fenomenalna, a i ova druga je veoma interesantna, kranje je neobicna | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 18:09 | |
| Ova "mala" mi je prekrasna. A će se izbezumiti kad vidi ovu drugu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 18:45 | |
| OBJE SU PREDIVNE!!!!!!skromni prijedlog za drugu lulu: iako je bila inspirirana oblikom pramca broda, druga me oblikom neodoljivo podjeća na ptičicu, da, možda, napraviš cijelu seriju komercijalnog naziva "Morta Birdie" ?? | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 18:51 | |
| Misliš seriju "mrtva ptica"? Nije loše, nije... _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
MOVESHAKER Hladan dim
Broj postova : 750 Join date : 30.11.2009 Age : 52 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Clan, Vanilla Flake, Vanilla Cake, Vanilla Rolls, Vanila Rofls
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 19:01 | |
| - bayro je napisao/la:
- Misliš seriju "mrtva ptica"? Nije loše, nije...
OPS!! .... uopće mi nije palo na pamet da bi se moglo i tako prevesti .... lula me podsjeća na neku živahnu ptičicu dugog repa NIKAKO na mrtvu pticu ovako nešto samo u veselijim bojama: | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 19:43 | |
| shaker je u pravu, stvartno podseća na pticu. i predivna je. a ja ću za prvu da kažem da mi sa glava jako sviđa ali bi ubacio drugi usnik, duži, i koji se lagano sužava,a ne ovaj ko ''milorad'' muštikle. gubi na proporciji. | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 19:57 | |
| - ssekir75 je napisao/la:
- shaker je u pravu, stvartno podseća na pticu. i predivna je. a ja ću za prvu da kažem da mi sa glava jako sviđa ali bi ubacio drugi usnik, duži, i koji se lagano sužava,a ne ovaj ko ''milorad'' muštikle. gubi na proporciji.
Pa u tome i je stvar Milorade crni! Da je ovakva kratka - što bi Talijani rekli "brucianaso"! Sa duljim usnikom bila bi kao druge; ovako je nešto posebno! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 20:24 | |
| ono s pticama nije loša ideja... ionako sam razmišljao dati neka imena lulama. A bayro je u pravu u potpunosti, na kraju dvije takve već imam s dugim usnicima. Druga nije samo inspirairana brodom, to je najbolji aerodinamični oblik danas poznat. Ukratko je ideja da se "vjetar" skrene nagore od žarnice.... sutra ćete vidjeti još par komada iz te serije.... s nekim drugim idejama za zaštitu optimističkog pušaća... dodjeljivanje imena je dozvoljeno | |
|
| |
MOVESHAKER Hladan dim
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 21:44 | |
| - Davorin je napisao/la:
- ono s pticama nije loša ideja... ionako sam razmišljao dati neka imena lulama
konačno i od mene neke koristi | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 21:45 | |
| , ova tvrdnja o aerodinamičnosti druge nije tačna, ili, preciznije, nije potpuna. najaerodinamičniji oblik je kap, a ovo bi se moglo definisati kao ''najbolji oblik koji sprečava dejstvo vetra na žarnicu''. ovaj ''kljun'' ima ulogu da spreč vazdušno strujanje preko i skrene sa strane žarnice i time smanji vrtloženje koje inače nastaje kod kretanja tela kroz fluid. sto se tiče prve, moj lični doživljaj, nema veze sa kvalitetom izrade. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 22:14 | |
| Sto se tice idealnog aerodinamicnog oblika si u pravu ALI, ukoliko cemo bas ici u detalje oko aerodinamike, mislim da si "promasio ceo fudbal" jer onaj oblik "spojlera" moze, bas naprotiv, POSPJESITI dodatno vrtlozenje zraka direktno u zarnicu radi svog blago zakrivljenog oblika prema istoj. Zrak bi definitivno strujao preko zarnice da je do spoja sa istom stijenka lule, odnosno taj famozni spojler, podignut jos 4-5mm (obratno zakrivljen) ali mislim da bi to izgledalo malo previse neobicno. Kako to nema nikakve veze, jer se ovdje radi o iznimno lijepo i istovremeno neobicno napravljenoj luli (meni bi se osobno vise svidjela kad bi se usnik i prsten zamijenili za boje), mislim da je svaka dalja rasprava o tome bespredmetna, necemo valjda tjerati naseg cestitog da koristi zracne tunele prilikom izrade lula.
Zadnja promjena: grga; 27.03.10 22:21; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 22:15 | |
| Sekirče možda se ne vidi najbolje ali lula ima oblik kapi + kljun, naravno koliko je moguće da još uvijek bude funkcionalna | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 22:20 | |
| ne bi grga bilo neobično... pričekaj do sutra, ali samo si djelomično si u pravu. Ovaj spojler na luli trebao bi izazvati vrtloženje zraka, a kod vrtloženje, U ovom slučaju, bi trebala i pasti brzina strujanja, tako da bi dio iznad žarnice bio ( teoretski narvno ) manje izložen vjetru..... Naravno to sve vrijedi za idealan odnos prema strujanju, tj da je glava direktno krenuta prema vjetru itd.... naravno što je nonsens... pa neće netko držati lulu strogo u sredini usta, ne micati se i pratiti tok vjetra Ovo je odgovor na jednu Dunhillovu seriju, ali otom potom... oblik mi se sviđa a to je najvažnije | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 22:28 | |
| Narocito je stvar u tome da lula tog oblika gotovo nikad u ustima (a niti jedna druga) ne stoji vodoravno, naime, zarnica je uvijek "izlozena" nekom nailazecem vjetru/zraku prilikom opustenog drzanja u zubima. Svejedno, onaj tko ti je ubacio "bubu u uho" vezano za windshield lule vozi kabriolet koji ima vjerojatno najmanje vrtlozenja zraka unutar kabine prilikom voznje sa spustenim krovom, cak i kod brzina preko 150km/h. Znam, jer sam vozio i novi Mercedes SL i novi Mercedes CLK i jos par kabrioleta nizih klasa. Primjerice, Mazda MX-5 je tesko smece sto se toga tice, voziti puno preko 100km/h sa spustenim krovom vec prelazi u mazohizam. Kod SL-a je stvar dijametralno drukcija, cak i kod brzine 180km/h osjetis samo lagani povjetarac na vrhu frizurice.
Zadnja promjena: grga; 27.03.10 23:19; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 22:58 | |
| budeš toga, koji mi je ubacio bubu, upoznao kada dođemo za tri tjedna i da, treba mu za jednu od pila koje si nabrojao | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 27.03.10 23:16 | |
| |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 28.03.10 3:58 | |
| lula jeste predivna tu se vise nema sta komentarisati, a sto se "fudbala" tice nisam promasio ni milimetar. naime, da ne crtam sad jer me mrzi, prilikom udara vazduha u "napadnu povrsinu"(govorimo o idealnim uslovima, drzanja pod horizontalu)vazduh se razdvaja na sve strane i opstrujava telo, u ovom slucaju lulu. kako se odozgo nalazi kljun to ce zakonom manjeg otpora debela vecina cestica vazduha opstrujati lulu sa strane, a samo mali broj "najtvrdoglavijih" ce preci odozgo. vrtlozenja ce biti, ali ce ono biti uzrokovano sa strane i samim tim daleko manje nego da je opstrujavanje bilo odozgo. napravismo od ovoga kvantnu fiziku, ali eto, cisto da imamo o cemu pametnom razgovarati i daleko od toga se lula ispituje u aerotunelu, bas nema pametnijeg posla | |
|
| |
savate Peče me jezik
Broj postova : 486 Join date : 14.12.2009 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 28.03.10 9:54 | |
| - bayro je napisao/la:
- . A će se izbezumiti kad vidi ovu drugu!
kako si pogodio!!! Davorine jeli to "the one" ili je to samo varijacija na temu!!! Prkrasna je,... samo taj gay usnik!? Malo mi je.... ali opet, ...... malos am neodlučan!? Prva je zakon, palmin prsten,... samo mi je ljepša ona duža!!! | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 28.03.10 10:18 | |
| to je jedna of the one, a zašto gay usnik, pa jantar je bio prvi materijal za skupe lule, naravno ovo je verzija, ali pričekaj da vidiš uživo.... mislim kobinacija zlatna morta, jantar s malim crnim ringom je, po meni, sasvim ok.... ( a ima i filter ) Peterson je sada izbacio jednu seriju s takvim usnicima.... istina moji su ljepši | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 28.03.10 10:48 | |
| Ajgore, sorry, ali je usnik odličan i dobro paše na luli. Kako bi Šokre rekao "podigne lulu" i uopće nisi gay s takvom lulom. Zamisli kad se modni mačak odvali! Biti ćete najbolji prjatelji! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 28.03.10 15:23 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova Proljetna Kolekcija 28.03.10 15:24 | |
| | |