Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: F & K - Black Bayou Mist 11.04.19 17:42
Tip: Englez sa latakijom
Sastav: Kentucky, ciparska Latakija, Orijentalci, Virginia i nešto malo Periquea, jedva primjetno
Rezanje: Trake
Pakiranje: Bulk
Država porijekla: Danska
Dakle, duhan mi je došao za osam dana, po ovom novom režimu, bez presjedanja, i iako je stigao vrlo brzo, ipak je bio malo suh, no na osnovu dvije popušene lule (ostatak je trenutno na tretmanu sa Kamarradovom keramikom da se malo ovlaži!), mogu, ovako kao stari lisac, reći da sam oduševljen ovom mješavinom. Duhan dolazi u dosta širokim trakicama, što doprinosi tome da duhan sporo gori i razvija sve svoje arome tek nakon prvih deset minuta pušenja, no zbog toga ćete se malo pomučiti dok ga ne pošteno ne zapalite, ali će vas zato kasnije nagraditi. U samom početku, prilikom pripaljivanja, osjeti se to nešto malo Periquea koji je u mješavini, ali jedva primjetno, ne ujeda ni za nos, samo mu daje jednu malo resku, ali finu notu. Nakon toga, razvija se jedan vrhunski opojni miris, gdje se ispod ciparske Latakije koja je ipak dominantna ali pametno dozirana, nazire a bogami i osjeti aroma sušenog voća - pretpostavljam da je to zasluga Virginije koje ima dosta u toj mješavini. I što ga se duže puši, to se taj duhan malo, pomalo sam po sebi usklađuje, tako da negdje pri trećini lule biva savršeno izblansiran između Virginije, Latakije, a sa strane, u pozadini plešu orijentalci i Perique koji daju tu jednu jedva primjetnu resku, ali definitivno finu notu - tek da dadu do znanja da su prisutni u mješavini. Inače aroma prilikom pušenja je fina, kremasta, kakva mora i biti, za ugodno cjelodnevno pušenje. Nikotinski je srednje jak, dakle i s te strane je pogodan za cjelodnevno pušenje. Sad ovu drugu porciju pušim kako i dolikuje, iz DMP jubilarke, i preporučam pušenje u širokoj žarnici jer tek u njoj razvije svu svoju pravu aromu i raskoš. I za nas siromašne Balkance; odnos cijene i kvalitete definitivno preteže na stranu kvalitete, za te pare - 11,50 dolara za četiri unce, nema šanse da ćete nabaviti bolju mješavinu.
No da ne bude baš sve bajno kako izgleda, duhan dolazi malo suh, tako da preporučam, nakon što zadovoljite svoje niske strasti - stavite ga u staklenku i malo ga navlažite, možda pola dana, dan, komadom crijepa ili čime ga već vlažite.
I da, na kraju, ali ne najmanje važno, duhan lijepo i ravnomjerno gori, na koncu ostane samo malo bijelog pepela na dnu žarnice.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Rale likes this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: F & K - Black Bayou Mist 11.04.19 18:24
slažem se, odličan duhan. i meni je stigao poprilicno suh. dosta latakije s aromom borovine, zemlje i nešto poput sušenih smokava, blago gorkasto-kiselkast. super medicina!
Beki Gasi mi se lula
Broj postova : 243 Join date : 01.04.2018 Age : 32 Lokacija : Beograd Omiljeni duhani : Captain Earls Ten Russians, PS Luxury Bullseye flake, Stanislaw Balkan Latakia
Naslov: Re: F & K - Black Bayou Mist 15.04.19 15:21
Zvuci skroz fino. Moracu da ga probam
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Re: F & K - Black Bayou Mist 15.04.19 15:52
Ide na listu zelja...
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
Naslov: Re: F & K - Black Bayou Mist 15.04.19 15:53
G.S.Patton je napisao/la:
Ide na listu zelja...
Kad ovo pročitaš, izgleda kao da duhan ide na listu kupusa, a zapravo ga stavljam na listu (popis) želja
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: F & K - Black Bayou Mist 15.04.19 16:25
Odličan je! A stvarno za nikakve novce! Preporučujem ga u svakom slučaju. Sa listom kupusa ili ne!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
Naslov: Re: F & K - Black Bayou Mist 16.04.19 1:05
Ja ga narucio danas,4oz.
bayro Pipe guru / Moderator
Naslov: Re: F & K - Black Bayou Mist 17.04.19 20:15
oliohardi je napisao/la:
Ja ga narucio danas,4oz.
I ja! Osam unci, obzirom na to koliko ga dimim, brzo će tih četiri unce otići! Predobar duhan!