Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Zemlja porijekla: Engleska Sastav: black cavendish, virginija, perique Jakost: 3/5 Oblik: razlomljeni flake, grubo rezan Pakiranje: limenka 50g / 100g Mjesto kupnje: Havana Shop Zagreb
Dakle, maznuo sam Fubaru jučer ovu ambroziju za pisanje recenzije i ostao vrlo ugodno iznenađen. Ovo više nije degustacija, već guštanje. Radi se o tipičnom (u pozitivnom smislu) aromatiku, kojeg proizvodi ugledna i poznata firma Robert Mc Connell. Kada se limenka otvori, osjeti se miris svježeg voća, zelene jabuke i meda, pa sam pomislio u prvi čas "uh, još jedan aromatizirani užas!" No, prevario sam se... To je ready rubbed cavendish sa virginijom kao bazom i periqueom kao začinom. Iako ga sam prizvođač karakterizira kao blagi duhan, nije uopće blagi, otprilike ista priča kao i sa Dunhillovim "Ultra mildom". Aromatik je, to definitivno, no nije "zamoran" puši se odlično od prvog do zadnjeg dima i osjeća se "retrogusto" nekog voća - zelene jabuke, barem meni... Naravno, kao i svi cavendish duhani osjeća se i lagani miris i aroma meda i suhih smokava... I za ilustraciju, jučer navečer, nakon svih latakia i 965-ica koje smo izdimili, šetajući Bubija ( the psa, ne našeg Antu) sam ga pušio i osjetila se kompletna aroma, a što se i danas tijekom jutra potvrdilo. Ako ste željni dobrog "muškog" moćnog aromatika - evo ga - za svaku preporuku. Room note - čista desetka Opća ocjena nakon dva pušenja i sekiracije cijelo jutro; 9,75/10 Bravo Fubar na dobrom izboru. Limenku ti vraćam!
Zadnja promjena: bayro; 11.07.08 22:29; ukupno mijenjano 1 put.
Vortimejovrh, GrⒶna and Gredičar like this post
Gost Gost
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 11.07.08 14:53
Izbor je bio metodom 'pokušaja i pogodaka' - ključna riječ u traženju je bila 'pristojni aromatik'.
Ha čuj, ako uspiješ za ovih tjedan dana sve zdimiti, nek je sa srećom. Ima se još drugih duhana, nije kriza. ;o))
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17527 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 11.07.08 22:27
Neću, Fubar, šalim se...Možda još jednu lulu - onako za gušt i da provjerim svoju pisaniju!
Gost Gost
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 25.03.10 10:32
Ne izostavimo i prekrasan, bogat miris pasiranog paradajza kad se otvori konzerva )
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 25.03.10 11:55
To je standard kod tih duhana. I svi Richevi duhani kad se otvore mirišu na kečap. Kasnije se to izgubi.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Gost Gost
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 25.03.10 11:58
Ja sam jos friski lulas pa ne znam... Danas sam uzeo prvi takav i taj duhan pa sam se iznenadio. Popusio sam prvu lulu i mogu reci da nisam detektirao nikakvu aromu. Nadam se da ce s vremenom biti bolje...
Gost Gost
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 25.03.10 21:17
Gdje ga ima za nabaviti?
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 25.03.10 21:23
Imaš ga kod Goge, a ako ga tamo slučajno nema, ima ga u Masarykovoj u onim I-novinama ili preko puta u Robertu kod one bezobrazne babe koja je vječno na mobitelu. Cijena je bila 100 grama 110 ili 120 kuna, pa ti vidi. Meni je to odlična medicina, kako sam u recenziji i napisao!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Gost Gost
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 26.03.10 10:49
bayro je napisao/la:
Meni je to odlična medicina, kako sam u recenziji i napisao!
Ako se ovako nastavi s tom aromom koju izgleda jedino ja ne osjetim (zena bi rekla da su mi okusni pupoljci na jeziku spaljeni feferonama a i zgleda da ni nos bas ne radi uprkos velicini) saljem ti tu medicinu pa drmaj...
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 26.03.10 10:54
Može! No, prije toga, daj još jednu šansu tom duhanu!
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 26.03.10 11:01
ma to ti zavisi o puno faktora....od vrijemena, raspoloženja, godišnjeg doba.... Kada sam nabavio Billy Bud od Richa, prvo mi se zamjerio i to jako..... par mjeseci kasnije, za vrijeme vrućina i na terasi u Kostreni bio mi je odičan i samo sam njega dimio..... kao što kaže bayro, daj još jednu šansu.... možda će ti za koji mjesec biti dobar, a ako ne... Zna se kamo ga treba dostaviti
Gost Gost
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 15.04.10 22:55
takodjer bi dodao da duhan ima i aromu cokolade, ali ne dok se pusi, samo kad ga se pomirisi... zadnja dva dana ga pusikam malo vise i stvarno je dobar,,, kupio ga kod goge u frankopanskoj koja kaze da ga vise nece uvoziti...
Gost Gost
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 03.05.10 19:34
dovrsio sam kutiju od 100grama i mogu reci da mi je ovo fenomenalan aromatik koji cu sigurno ponovno kupiti...
milo Oblak dima
Broj postova : 1413 Join date : 02.04.2010 Age : 47 Lokacija : POSTOJNA-Slovenija Omiljeni duhani : MB HH Dark Fired, Dan tabak Salty dogs, GH Ennerdale flake
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 20.10.11 14:42
Kupi i nakon nekih 30 grama još uvijek nije mi sjeo. Malo promišljam dal ga dam mom susjedu koji voli cavendish duhane ili ga držim još nekoliko časa u ladlici. Onda se sjetim da ga miješam sa Dunhill MM965 u razmerju 70 g Glenn i 30g MM965. Ostavio sam ga 14 dana da odleži i sada imam odličan duhan(sladak ko bonbon ) sa latakijom
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 21.11.11 18:59
Nisan moga odolit i kupija san limenku od 100 grama ovog odlicnog duhana. Ljudi moji nakon prvog dima aroma i miris me tako neodoljivo podsjetia na one kemijske olovke u bojama sta mirisu hahahah!?!? To mi je bila prva asocijacija U svakom slucaju osjecan neko sumsko voce , neki chery mozda neznan nisan siguran, onako malo ljutkasto slatko. Nisan fan aromatika tj. bolje receno aromatika sa vanilijom i kad cujen rijec aromatik sitin se te glupe vanilije (sorry svima koji je vole) ali ovo ce mi definitivno prominit misljenje o aromaticnim duhanima. Ima ih i dobrih! ovi je ocito jedan od dobrih. Hvala svima na recenzijama o ovom duhanu, stoji sve od rici do rici sta ste pisali!
Simba Gasi mi se lula
Broj postova : 175 Join date : 07.03.2012 Age : 124 Lokacija : nigdjezemska
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 21.08.12 17:44
x
Zadnja promjena: Simba; 30.05.14 9:51; ukupno mijenjano 1 put.
fićo Peče me jezik
Broj postova : 372 Join date : 29.07.2013 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Irish Flake, 4N BHT, MM965 ,Ashton Artisans blend,glen piper,McB Danac
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 09.08.13 9:36
Odličan duhan ujutro uz kavu...još kad žena ustvrdi da soba ugodno miriši...definitivno duhan kada se ide u goste
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 09.08.13 12:14
Potpisujem sve pozitivno o ovom duhanu, izvrstan okus i retrogusto zelene jabuke a meni pomalo nesto vuce na papar, dobio limenku staru par godina I odusevljen. Neznam s koji duhanom usporediti. Ulazi u favorite!
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 07.11.13 18:00
Samo jedan kratak osvrt na ovu misancu... Ima san doma spremljeno mozda nekih desetak-petnaest grama ovog duvana, naravno misavina je bila presuha, jer je nisan nesto posebno pakira vec ostavija u originalnoj kantici, dakle nesto vise od godinu ipo dana da lezi suha ka barut, a s obzirom da je aromatik nebi trebala ni "starit" nesto posebno. Medjutin iznenadija san se nakon sta san rehidrira ovi duvan. Niti malo nije izgubila na okusu i sta je najzanimljivije nije izgubila niti malo one prvobitne arome zelenih jabuka i nekog treceg suhog voca, stvarno san se ugodno iznenadija. Meni se cak i na pocetku cinila kao jako dobra virginijska misavina sa malin dodatkon citrusne arome i boga mi nije se ni malo prominila, ocito dokaz da je napravljena po zanatu i da su koristeni vrhunski listovi u ovoj misanci. Moze govorit ko sta oce ali ovo je stvarno dobar blend i jos dostupan na nasem trzistu!
Dodatak: Rehidrira san ga satima na nacin da san ga stavija u posudu i prekrija mokron krpon koju san smocija vrucon vodon, a moze i sugoman ili cak i papir neki stavljaju i uopce se nisan optereciva sta to nije destilirana voda. Odlicno se vratija u zivot, sad je savrsene vlaznosti i gori bezprijekorno.
Gost Gost
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 18.01.14 10:35
Jako fin i ukusan duhan, potpisujem i ja upravo dok ga pušim!
Gost Gost
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 06.12.15 2:15
Jel zna netko ima li igdje ovog duhana u lijepoj našoj?
jaky1 Gasi mi se lula
Broj postova : 196 Join date : 23.09.2014 Age : 56 Lokacija : zagreb Omiljeni duhani : MB Navy flake,Ashton C. Gentleman,HU Joschi`s Oriental Sunrise
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 06.12.15 4:40
Vidio sam ga kod Goge na polici prije kojih 10-ak dana...
Sarmageddon Oblak dima
Broj postova : 1287 Join date : 06.01.2014 Age : 50 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 06.12.15 7:52
obzirom da je roberto kao uvoznik propao, tako se srozala i skoro cijela ponuda duhana u lijepoj nasoj.. sad je postao mc baren vanilija i stanwell melange "vrh" koji se nudi.. mcconnellov orijental koji mi je bio ok nisam vidio vec mjesecima
nightsmoke Prva lula
Broj postova : 94 Join date : 05.11.2015 Age : 35 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 06.12.15 9:44
Oriental imaš u Havani... Bar je bilo prošlu subotu...
picipl Hladan dim
Broj postova : 679 Join date : 27.03.2013 Age : 64 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: McConnell: Glen Piper 06.12.15 11:58
Slažem se s recenzijom, meni je taj duhan fin, puna aroma, gusti dim, nekakav voćni šmek, te ga želim ponovno nabaviti, bayrov: 'muški moćni aromatik' ga najbolje opisuje