Branislav, Sokreos, ilustrišimuš Batorić, Slajs, Rale and Polerouter like this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 14.12.20 13:26
Ide nekako?
Polerouter Peče me jezik
Broj postova : 466 Join date : 24.11.2020 Age : 50 Lokacija : Vrbovec
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 14.12.20 14:00
Marko1980 je napisao/la:
Patite!
Opa! Ti to tako svaki dan ili je neka posebna prigoda?
Slajs likes this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 14.12.20 14:16
Posebna prigoda - boca je pri kraju i treba je riješiti, nema smisla vući u 2021. To je jedno, a drugo je što sam se zainatio što mi je Meštrova lula otišla pred nosom zbog buga u PM foruma. :-( Pa kad sam već ja zavidan onima koji su dobili što su htjeli, što ne bih posijao malo zavisti i drugima, nek se nađe.
Slajs and Polerouter like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 14.12.20 14:19
bayro, Pantarei, Marko1980, Polerouter and LukasCha like this post
fra_Perica Oblak dima
Broj postova : 1553 Join date : 20.11.2011 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Tudji
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 15.12.20 12:10
Savinelli Leonardo iz Peteronove sistemke. Pije se sensation limeta kiwano.
bayro, Slajs and Polerouter like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 15.12.20 12:29
[You must be registered and logged in to see this link.] Odličan odabir lule za taj duhan! Meni je nekoliko puta ghostao lule i više ga nemam namjeru stavljati u vrijes! Mislim gotovo uopće ga više ni ne pušim...
fra_Perica Oblak dima
Broj postova : 1553 Join date : 20.11.2011 Age : 50 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Tudji
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 15.12.20 12:49
Kad lule imaju staža stvori se cake koji ne pusta gadosti u drvo. A duhan sam dobio za rođendan po sistemu ušla djeca kod Goge i pitala što imate za poklon i ona pogledala što je najskuplje i dala im. Moji na poslu se ne ljute jer svaki ovakav izlet im je draži od latakijskih miomirisa kojima ih davim.
bayro, Marko1980 and Slajs like this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 15.12.20 13:20
Za ovu pipu mi je stvarno zao sta mi je.promakla... gustaj Markane!
Marko1980 likes this post
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 16.12.20 4:08
Da, i ja sam odmah zbrojao dva i dva kad si nabrojao inicijalno koje oblike predlažeš za forumsku lulu, pa rekoh sebi, a vidiš, nekih ljudi jednostavno nije bilo na pravom mjestu u pravo vrijeme. :-( Šteta jer lula je vrhunska, ne bih nikad rekao da je išla "u proizvodnju" od 20-tak primjeraka.
Meni je pak bilo žao što sam bio propustio prethodnu (prvu i zasad jedinu) forumsku lulu, naime pridružio sam se tek kojih pola godine after the fact. Lijepa je, velika... No sad kad sam si nabavio billiardicu svoju najmiliju, ona mi je ljepša i od prošle forumske tako da mi više nije žao. A isto je veeeeelika.
Na tragu razmišljanja o tome kakva je bila prošla forumska lula (velika) i kakva je bila DMP 10-godišnjakinja (Rodezijanka, manja iznutra, ali također hunk of meat altogether), zaključio sam da je veliki osno-simetrični oblik prihvatljiv i da bi našem Meštru uvelike olakšao i ubrzalo izradu 20-tak komada, a po defaultu osiguralo da sve lule ispadnu jednake ma u milimetar, bez nekih freehand zezancija. Naprosto zato što bi mogao koristiti tokarilicu praktički skroz do završne obrade.
Naravno da su se meni osobno (i možda dobrom dijelu nas) jako svidjeli i neki drugi oblici, kao što je pijana pokerica, diplomat, trekkica... Ali znamo zašto je to nerealno. No isto tako ne bih htio lulu toliko uobičajenog oblika da već imam tri takve na stalku, a vi? Mene takva ne bi dovoljno zainteresirala za kupnju.
I zato sam predložio pokericu, jer kao prvo, ne može nitko tvrditi da je to freehand, a opet, Rodezijanku već imamo, ni bulldog ne bi bio neka veća varijacija na temu, brandy/apple/billard/pomidor sve su tu negdje u istom kvartu kao prošla forumska, stoga da bude nešto što još nemamo kao prigodnu lulu - poker. S time da jedino što sam poželio je da se širi prema gore poput Dublinice, mislim, pa mora po nečemu biti "posebna", a ni trunku ne komplicira izradu jer se i takva može istokariti.
Nadam se da će prijedlog biti prihvaćen, ćemo da vidimo...
A da bi se trebalo razmisliti o dvije različite varijante usnika (ne računajući ono filter/bez), to bi bilo fenomenalno ako je moguće, pa bismo mogli imati jednu "standardniju" i jednu chubbby verziju. Čak nagađam da bi dobar dio članstva naručio oba usnika, ja znam da ja bih. Kad bi Meštar nadmašio sam sebe i uspio dizajnom osmisliti takvu pokericu kojoj bi vizualno jednako dobro odgovarale obje vrste usnika, to bi bilo nešto nevjerojatno!
Majka je napisao/la:
Za ovu pipu mi je stvarno zao sta mi je.promakla... gustaj Markane!
ilustrišimuš Batorić and Slajs like this post
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 16.12.20 5:51
Marko1980 je napisao/la:
Da, i ja sam odmah zbrojao dva i dva kad si nabrojao inicijalno koje oblike predlažeš za forumsku lulu, pa rekoh sebi, a vidiš, nekih ljudi jednostavno nije bilo na pravom mjestu u pravo vrijeme. :-( Šteta jer lula je vrhunska, ne bih nikad rekao da je išla "u proizvodnju" od 20-tak primjeraka.
Meni je pak bilo žao što sam bio propustio prethodnu (prvu i zasad jedinu) forumsku lulu, naime pridružio sam se tek kojih pola godine after the fact. Lijepa je, velika... No sad kad sam si nabavio billiardicu svoju najmiliju, ona mi je ljepša i od prošle forumske tako da mi više nije žao. A isto je veeeeelika.
Na tragu razmišljanja o tome kakva je bila prošla forumska lula (velika) i kakva je bila DMP 10-godišnjakinja (Rodezijanka, manja iznutra, ali također hunk of meat altogether), zaključio sam da je veliki osno-simetrični oblik prihvatljiv i da bi našem Meštru uvelike olakšao i ubrzalo izradu 20-tak komada, a po defaultu osiguralo da sve lule ispadnu jednake ma u milimetar, bez nekih freehand zezancija. Naprosto zato što bi mogao koristiti tokarilicu praktički skroz do završne obrade.
Naravno da su se meni osobno (i možda dobrom dijelu nas) jako svidjeli i neki drugi oblici, kao što je pijana pokerica, diplomat, trekkica... Ali znamo zašto je to nerealno. No isto tako ne bih htio lulu toliko uobičajenog oblika da već imam tri takve na stalku, a vi? Mene takva ne bi dovoljno zainteresirala za kupnju.
I zato sam predložio pokericu, jer kao prvo, ne može nitko tvrditi da je to freehand, a opet, Rodezijanku već imamo, ni bulldog ne bi bio neka veća varijacija na temu, brandy/apple/billard/pomidor sve su tu negdje u istom kvartu kao prošla forumska, stoga da bude nešto što još nemamo kao prigodnu lulu - poker. S time da jedino što sam poželio je da se širi prema gore poput Dublinice, mislim, pa mora po nečemu biti "posebna", a ni trunku ne komplicira izradu jer se i takva može istokariti.
Nadam se da će prijedlog biti prihvaćen, ćemo da vidimo...
A da bi se trebalo razmisliti o dvije različite varijante usnika (ne računajući ono filter/bez), to bi bilo fenomenalno ako je moguće, pa bismo mogli imati jednu "standardniju" i jednu chubbby verziju. Čak nagađam da bi dobar dio članstva naručio oba usnika, ja znam da ja bih. Kad bi Meštar nadmašio sam sebe i uspio dizajnom osmisliti takvu pokericu kojoj bi vizualno jednako dobro odgovarale obje vrste usnika, to bi bilo nešto nevjerojatno!
Ma dobro, ali šta si upravo pušio... i pio.
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 16.12.20 5:57
Pa s obzirom na to koja je ura bila, budi siguran da ništa dobro. :-) Glavobolja me probudila oko jedan i nakon toga ništa više od spavanja.
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 16.12.20 8:15
Orlik, kafa
Branislav likes this post
Pantarei Gasi mi se lula
Broj postova : 281 Join date : 22.09.2017 Age : 41 Lokacija : Šibenik Omiljeni duhani : Artisan's blend, Frog Morton, FVF
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 16.12.20 12:11
Test drive nove meerice sa Hu Makhuwa [You must be registered and logged in to see this link.]
Marko1980, Slajs, Rale and Polerouter like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17528 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 16.12.20 12:35
HU Fayyum iz DAP. I Earl Grey, naravno.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Pantarei Gasi mi se lula
Broj postova : 281 Join date : 22.09.2017 Age : 41 Lokacija : Šibenik Omiljeni duhani : Artisan's blend, Frog Morton, FVF
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 16.12.20 12:44
bayro je napisao/la:
HU Fayyum iz DAP. I Earl Grey, naravno.
Kraljevska kombinacija
bayro likes this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 16.12.20 13:02
Orlik Golden Sliced i espresso (columbia)
Rale likes this post
Polerouter Peče me jezik
Broj postova : 466 Join date : 24.11.2020 Age : 50 Lokacija : Vrbovec
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 16.12.20 16:40
HU Fayyum, kava
bayro, Marko1980 and Slajs like this post
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 16.12.20 19:18
Nutty cut i juha.
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 17.12.20 8:36
Hal o' the wynd, kafa
bayro, Marko1980 and Polerouter like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17528 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 17.12.20 10:28
Ja ću do "Lidla" und zürick, a već je spreman Artisan's blend i voda se kuha u samovaru!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion