Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.04.21 17:50
[You must be registered and logged in to see this link.] poslije ovakvog, mogu slobodno reći elaborata, baš me je zaintrigirao Epikur. A do sada ga nisam ni pomišljao nabavljati. Čekam jednu čistu virginiu, jer mi se poslije Amphore baš svidjela. Al sam mislio baš naručiti i jednu "zaslađenu".
Marko1980 likes this post
Polerouter Peče me jezik
Broj postova : 466 Join date : 24.11.2020 Age : 50 Lokacija : Vrbovec
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 04.04.21 18:44
Scottish Mix i Glenlivet Nadurra, cuvam ga za rijetke trenutke kad se mogu opustiti.
Branislav, Marko1980, Sokreos, Rale and v.milan like this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 05.04.21 12:55
GLP Union Square uz kavu, hvala [You must be registered and logged in to see this link.]! Bit će OK kad dodam malo Latakije!
Slajs likes this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 05.04.21 13:41
Vraćaš mi ha?
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 05.04.21 17:19
Epikur + limunada*
*OK, danas sam odlučio dovršiti Epikur koji mi je dao [You must be registered and logged in to see this link.] i nakon posljednje četvrte (veće) lule, time (poželjno) dobiti neki zaokruženiji dojam o tom duhanu. Nema sumnje, i meni je ovo okusom vrlo primamljiv duhan! Jako je sladak, a opet i jako začinjast. Iznimno je vlažan, daleko više od primjerice Salty Dogsa ili 3P-a, što jako utječe na pripremu ovog duhana. Danas mi je prilično dobro gorio, ali jako usitnjen i dobro posušen. Unatoč tim, meni nedostatcima, koji se odnose na pretjeranu vlažnost i općenito potrebu za detaljnom pripremom, u mojoj knjizi postoji i još jedan.
Naime, meni ova mješavina nesumnjivo ima topping, čak sam nekoliko puta osjetio i blagu esenciju Lakeland koja je očito ili rezidualnost proizvodnog pogona ili naprosto vrlo oslabljeni dodatak. Opet, osjetim da me taj, za mene topping koji utječe na veliku slatkoću duhana, lagano grize za jezik. Zbog toga što pušim bez filtera, ne znam bi li primjena karbonskog, anulirala taj za mene dodatni nedostatak. Ne volim kad imam takvo iskustvo kod bilo koje mješavine, pa tako niti Epikura. Navedene tehničke karakteristike, dio su rituala, ali utjecaj ove mješavine na moju paletu, nikako nije uobičajen, stoga se ne bih žurio ponovno je probati. U svakom je slučaju ovaj plug nešto što bi trebalo iskusiti, ako ni zbog čega drugog, onda zbog rituala koji je potrebno imati kao uvertiru za njegovo uživanje.
Branislav, Marko1980, Sokreos and Polerouter like this post
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 05.04.21 20:50
Za forumsku lulu bit će uzeto u obzir što bude @wranjo? Slajs i Marko pišite recenzije, šteta da samo tu pišete, izgubit će se u množini! Jako lijepo pišete. Popodne Black Mallory u morti. Cola. Sada Larsen Classic Delight u Sistemki. Kamilica čaj.
ssekir75, Sokreos, Rale, Polerouter and v.milan like this post
PerB Peče me jezik
Broj postova : 469 Join date : 12.02.2021 Age : 39 Lokacija : Štafilić- Kaštela Omiljeni duhani : Još ne i već da
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 06.04.21 9:25
[You must be registered and logged in to see this link.] Capstan plavi i kava koja nije vrijedna spomena
Marko1980, Sokreos, Polerouter and v.milan like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 06.04.21 11:31
Meni ni plavi capstan nije vrijedan spomena, samo zuti 🤣
PerB likes this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 06.04.21 14:40
Peter Heinrichs Golden Sliced i espresso.
Marko1980, Sokreos, Polerouter and PerB like this post
Sokreos Hladan dim
Broj postova : 978 Join date : 03.04.2019 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 06.04.21 14:47
Salty dogs i Earl Grey
Branislav, Marko1980, Slajs, Polerouter and PerB like this post
Polerouter Peče me jezik
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 10:01
Branislav, Marko1980, Sokreos, Rale, v.milan and PerB like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 11:28
Jel to dolomiti 311? Ja imam jednu takvu i odlicna je.
Polerouter likes this post
Marko1980 Oblak dima
Broj postova : 1590 Join date : 20.03.2019 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Carolina Red Flake w/Per, Spark Plug, JackKnife Plug
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 11:29
Prokleto odlično i izgleda.
Polerouter likes this post
Polerouter Peče me jezik
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 11:38
wranjo123 je napisao/la:
Jel to dolomiti 311? Ja imam jednu takvu i odlicna je.
Jest, to je Dolomiti 311. Preuzeo sam je od Slajsa nakon što je dotični prerasao filtere.
Marko1980 and Slajs like this post
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 13:55
DTM Patriot Flake uz kavu i ravodnjeni tonik. Hvala [You must be registered and logged in to see this link.]!
Ne znam hoću li izdržati do pola lule, potrudit ću se. Mogu reći da je ovo vrlo osebujan duhan! Ne sjećam se da sam išta slično dosad probao i zato ne praznim lulu odmah, mada mi se nimalo ne sviđa. Tehnički bez ikakve zamjerke, no okusom, zlo i naopako, kao da ono što pušim uopće nije duhan nego tko zna što. No sad kad sam već pripalio, želim malo istražiti ovo novo iskustvo jer ponavljati ga sigurno neću. Deklariran kao Virginija, no možda oni koriste neku čudnu Virginiju s kojom se još nisam susreo. Izvan cijele lepeze Virginija koje sam dosad probao. Ima li netko tko je probao Patriot Flake objašnjenje za ovo?
Slajs and Polerouter like this post
Slajs Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 14:17
Meni je uzorak dao [You must be registered and logged in to see this link.] pa sam ja malo proslijedio tebi! Da, vrlo čudna virđinijska mješavina! Nedavno mi je [You must be registered and logged in to see this link.] spomenuo da je riječ o nekoj posebnoj Virginiji: Mysore. Bude on nešto napisao kad pročita, ipak ima 250 grama tog duhana haha!
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 14:49
Full Virginia Flake i kafa.
Marko1980, Slajs, Polerouter and PerB like this post
Polerouter Peče me jezik
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 14:51
Marko1980 je napisao/la:
Ima li netko tko je probao Patriot Flake objašnjenje za ovo?
Misore Virginija sa dodatnom fermentacijom (tj. dodanim šećerom). Druagčija okusom, dosta začinjena, dolazi iz Indije. Toliko znam ali sumnjam da mogu objasniti zašto ti se ne sviđa. Meni paše.
Marko1980 and Slajs like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 14:56
Erik Stokkebye 4th Generation Afternoon Melange, voda. Prije podne Arango Balkan Supreme i cola. Dve na prvi pogled slična duhana, po izgledu i po mirisu vrlo mala razlika, ali u luli drastična. [You must be registered and logged in to see this link.] potpuno razumijem zašto ti se sviđa Balkan Supreme. Duhan izuzetno čistog okusa. Točno ono što bih očekivao (i želeo) od engleza. Jako dobar duhan. S druge strane Afternoon Melange ima (da ga želim nahvaliti rekao bih kompleksniji) neodređeniji okus. Po meni virginia je glavni krivac jer malo nadjača latakiu, ali vjerojatno bi iskusniji lulaši mogli dati precizniji odgovor. Moguće je da ima utjecaja i to što sam Balkan Supreme pušio prvo i što me je toliko oduševio pa sam previše oštar prema Stokkebyu. Moguće je i to da Afternoon Melange zahtjeva sporiju tehniku pušenja (kao što je bio slučaj sa drugim 4th generation duhanom koji sam imao ranije, gdje je okus bio dobar samo ako je bio dovoljno suh i ako se nije žurilo, inače je bio otrov).
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 15:36
Hvala na hintovima, totalno makes sense! Što se tiče slatkoće, osim što se itekako osjeti, ne bih joj pripisao ni zasluge ni krivicu za to što je duhan toliko drugačiji od svega što sam dosad probao. Bitno da ne grize, jer sama po sebi mi ne smeta. Možda bi se wranji svjedjela. No ostaje taj faktor totalno neiskušene vrste Virginije koje me nije oduševila. No drago mi je da sam i to probao. Nisam je zdimio do kraja, bila je konzistentna kroz prvu trećinu, a onda sam ispraznio lulu i primijetio da je ostavila prilično vlage za samo trećinu popušene lule, a i s obzirom na to da sama prezentacija duhana uopće nije bila vlažna da bi je prethodno trebalo sušiti. Ali no big deal.
Uglavnom sad sam na C&D Drams of Kadath (hvala [You must be registered and logged in to see this link.]!) koji je vrlo zanimljiv, da ne kažem psihodeličan doživljaj nakon Union Squarea i Patriot Flakea. Definitivno ne za svaki dan, ali za pohvaliti trud blendera jer kad gledaš što je sve popisano da ima u njemu, očekivao sam zapravo miš-maš razočaranje u smislu da je nemoguće napraviti dobar blend s toliko različitih sastojaka. No prevario sam se, skroz je nekako poseban i sve ima svoje mjesto u njemu. Sastojci nisu stopljeni u monotoniju, ali niti se ikoji od njih nadmeće za više pažnje nad svima drugima. Svi se nekako civilizirao izmjenjuju u svom doprinosu. Zanimljivo iskustvo.
EDIT: Evo pri kraju lule osjetim i lagani nic hit, što mi se ne dešava često. Možda da ipak doručkujem. ;-)
Polerouter je napisao/la:
Marko1980 je napisao/la:
Ima li netko tko je probao Patriot Flake objašnjenje za ovo?
Misore Virginija sa dodatnom fermentacijom (tj. dodanim šećerom). Druagčija okusom, dosta začinjena, dolazi iz Indije. Toliko znam ali sumnjam da mogu objasniti zašto ti se ne sviđa. Meni paše.
Slajs, Polerouter and v.milan like this post
wranjo123 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 18:23
Nedavno sam zdimio cijelu limenku patriot flakea i dobar mi je duhan, nisam primjetio nikakvu aromu ili visak vlage kod pusenja.
bayro, Marko1980 and Polerouter like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17528 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 18:35
Old Ironsides iz DAP i Schweppes. Meni su svi ti American History duhani odlični; uz Old Ironsides koji mi je na prvom mjestu i Liberty i Independence i Patriot; jednostavne, moćne mješavine bez puno filozofiranja. Jedno mi Midnight Ride nije legao jer ima Periquea, no to bi Wranji odgovaralo!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
paludamentum Oblak dima
Broj postova : 1008 Join date : 15.04.2015 Age : 32 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : 965-ica, Solani Aged Burley, plavi Capstan
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 18:55
hahah moj bajro jedini pravi perik je bio onaj kojeg je svigi fermentirao
inace ja na zadnjim flakeovima solanijevog aged burleya
bayro and Marko1980 like this post
Marko1980 Oblak dima
Naslov: Re: UPRAVO PUŠITE.....I PIJETE :) 07.04.21 20:08
Što sam te pročitao, :-) imao sam taj osjećaj da će ti leći s obzirom na naše razilaženje oko BBF.
wranjo123 je napisao/la:
Nedavno sam zdimio cijelu limenku patriot flakea i dobar mi je duhan, nisam primjetio nikakvu aromu ili visak vlage kod pusenja.