Broj postova : 978 Join date : 03.04.2019 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 28.04.22 19:41
A do sada je svaki bio iskoristiv, ovisi koliko si kreativan 😄, ne može se jedino znati što te čeka unutra, to se pokaže kada se krene oblikovati lula. Našao sam nekog tipa iz Italije na e-bayu koji radi s klocnama pa od njega naručujem.
Polerouter and v.milan like this post
Sokreos Hladan dim
Broj postova : 978 Join date : 03.04.2019 Age : 41 Lokacija : Osijek Omiljeni duhani : Fayyum, Salty Dogs, Louisiana Broken
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 14.08.22 10:45
bayro, Branislav, babaq, Slajs, Polerouter, v.milan, Nikša and like this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 15.08.22 9:52
Bas lepa lulica, odlicno si je sredio. Dajes mi volju da se prihvatim rada, imam par lula koje cekaju svoj red.
Sokreos likes this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 16.08.22 10:17
[You must be registered and logged in to see this link.] , reci mi je li usnik pravi rog? S obzirom da je lula stara, držim da je.
Nego - krasno si ju sredio!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 16.08.22 11:19
Pravi je, izgleda fora, ali zamijenit ću usnik čim uhvatim vremena.
bayro and Vortimejovrh like this post
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 17.08.22 13:46
Iz ukrasa u funkciju
url=https://servimg.com/view/20059983/376][You must be registered and logged in to see this image.][/url]
bayro, Branislav, babaq, wranjo123, Slajs, Polerouter, v.milan and like this post
FajkaSt Prva lula
Broj postova : 31 Join date : 28.08.2022 Age : 44 Lokacija : Split
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 30.08.22 13:23
Pozdrav. Nemojte sta zamjerit, vidim da su ovde ozbiljni radovi u diru, ja sam tek u pocetnickoj fazi 😁. Bas me zanima sta mislite o ovom tipu stalka za lulu? Inspiraciju sam dobio od onih koznih, trenutno sam imao samo ovaj materijal. Radi se o "plutu". A na donjoj slici sam zalijepio mali okrugli magnetic na dno lule, jer uvjek je pri ruci limena kutijica 😁. [You must be registered and logged in to see this link.]
Branislav and Sokreos like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 30.08.22 13:34
ak lula stoji na stalku onda je dobar fora ideja
Sokreos likes this post
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 31.08.22 11:15
Pa to je [You must be registered and logged in to see this link.] naš Laki odavno patentirao, a i ja sam o tome nešto pisao u MLL [You must be registered and logged in to see this link.]
Ovo sa magnetićem - ne znam što bih rekao.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
FajkaSt Prva lula
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 31.08.22 23:27
Spomenuo sam da me inspirirao taj model od koze. Treba mi je stalak, a pri ruci sam imao samo pluto. Kad sam pluto namazo kremom textura pluta je jos vise izrazenija, meni je super 😁. Neznam zasto al me strasno zivcira kad mi se lula na stolu iskrece u stranu, volim kad stoji uspravno. Naisao sam na neke radove od Mr. Lakeman ( kozne torbice za lule i ostalo) i bas su mi super, stvarno odlicno.
bayro likes this post
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 01.09.22 9:38
Ma sve pet, hvala bogu da se piše o tome, a naš Laki je stvarno majstor, radi on odlične stvari! Poklonio mi je svojevremeno dva takva kožnata stalka (od toga jedan sa češkim alatom!) koje su na strateškim mjestima, dakle jedan uz komp i drugi uz fotelju koja je bitno strateško mjesto jer u njoj čitam!
FajkaSt likes this post
FajkaSt Prva lula
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 01.09.22 18:30
,"Strateska mjesta" 👍 😁
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 02.09.22 10:44
FajkaSt je napisao/la:
,"Strateska mjesta" 👍 😁
Naravno. Pa neću ih u šekretu držati.
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 25.09.22 23:34
Školski primjer kako se održava lula 🤔, nisu mi jasni lulaši koji se tako ophode prema svojim lulama, mora da je neki pravi kad je prekrasnu Jensenicu doveo u ovo stanje. Postao sam zbog lakše usporedbe paralelno prije i nakon...
bayro, Branislav, wranjo123, Slajs, v.milan, Nikša, Vortimejovrh and PerB like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 26.09.22 7:11
Nikad mi nije bilo jasno kako neko dođe u situaciju da ima toliko cakea u luli. Ok, ne čistiš, ali u jednom trenutku tu ne stane više duhana. I šta onda? Kako pušiš? Svaka čast na restauraciji! Vidi se da je bilo puno posla ali je rezultat sjajan. I jako lijepa lula.
Sokreos likes this post
Branislav Oblak dima
Broj postova : 1243 Join date : 01.02.2014 Age : 36 Lokacija : Srbija,Nis Omiljeni duhani : Escudo, Elizabethan Mixture, Orlik Golden Sliced
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 26.09.22 9:00
Prelepa lula, sad je spremna za nove avanture
Sokreos likes this post
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 26.09.22 9:11
Odličan posao Sokreos!
Sve što su naposali moji vrli prethodnici stoji, uz jednu malu digresiju i potpitanje u svezi i glede prstenova; imam nekoliko Petersonki i Stanwellica i držim ih u redu, no ti nesretni prstenovi na svima tako "apšisaju" i useru se bez moje intervencije, ( čak i kada stoje na stalku!) tako da ne znam u čemu je tajna. Ako me netko može prosvijetliti bio bih mu jako haran!
Sokreos likes this post
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 26.09.22 10:04
Normalno je da se na srebru, mesingu i sl. materijalima vremenom pojavi patina, pogotovo ako duži period stoji, ali taj problem polirka lako rješava. Kad koristim lulu imam nekakvu naviku konstantno je "maziti" prstima, pa usput ne dozvoljavam da se pojave kojekakvi slojevi koji bi nastali stajanjem i ne korištenjem lule u vitrini, stalku i sl. Imam jednu Balandisovu devil anse sa mesinganim prstenom, kad je duže ne koristim, potamni i matira, a kad je svježe ispoliram prsten "pozlati".
Usporedio bi slučaj sa vulkanitnim usnicima koji vremenom neizbježno oksidiraju i relativno lako se opet dovedu u red.
bayro and Nikša like this post
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 26.09.22 11:33
Slažem se prijatelju [You must be registered and logged in to see this link.], svaka ti je na mjestu, no recimo, prsteni kod lula našeg Meštra su uvijek sjajni, pušio ja češće lulu ili ne. A ovo sa Petersonkama i Stanwellicama je očaj jedan. Vjerojatno ima neke veze i sa sastavom tog prstena i oksidacijom, ali svaki put kad sam kod u njegovoj "ordinaciji" on ih sve riješi polirkom i siju se kao pasja muda , no nakon tjedan dana, ista pjesma.
Sokreos likes this post
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 26.09.22 11:45
Ma da, ovisi o materijalu od čega je. Srebrnina tipa novčići, escajg, nakit i sl. redovno vremenom gubi sjaj i nakuplja patinu koja je i poželjna na mnogim kolekcionarskim predmetima, a ako se održava, tj. redovno (čak i ručno) polira, ono se lako drži uredno i sjajno.
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 26.09.22 12:16
v.milan je napisao/la:
Nikad mi nije bilo jasno kako neko dođe u situaciju da ima toliko cakea u luli. Ok, ne čistiš, ali u jednom trenutku tu ne stane više duhana. I šta onda? Kako pušiš? Svaka čast na restauraciji! Vidi se da je bilo puno posla ali je rezultat sjajan. I jako lijepa lula.
Milane, mislim da je odgovor tu prilično jasan! Taj koji je pušio ili već više njih (čitaj kreten/kreteni), nisu bili hobisti, kao što smo to mi danas i to po redu stvari i zapravo neizbježno. To su ljudi koji su onda pušili lule, kao što to danas puše cigarete, dakle bez pameti. Današnji lulaš, dakle hobist, koji puši i cigarete, naprosto neće imati takav pristup! Znam da među nama ima onih koji puše te parilice ili kako ja kažem MP3 playere i onih koji puše cigarete; oni stoga što su i hobisti, imaju posve drugačiji pristup lulama. Prema svemu navedenom, mislim da je danas vrlo teško pronaći nekoga tko puši lule, a da mu lula bude u ovom stanju! Zasigurno ih ima, ali mislim da je to posve zanemarivo!
P.S. Što se tiče oksidiranog srebra, njega i preferiram! Daje karakter i rustikalnost luli! Na ovima novije proizvodnje koje imam, a da imaju srebrni prsten, gotovo uopće nema oksidacije: šteta što se mene tiče, zato i jesu bez karaktera.
v.milan likes this post
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 04.12.22 17:15
bayro, Branislav, v.milan, Nikša, Vortimejovrh and PerB like this post
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 04.12.22 19:01
Koji grain! Jako lijepa lula. Svaka čast!
Sokreos Hladan dim
Naslov: Re: Prvi pokušaj i ostali radovi 05.12.22 15:41
Evo konačan rezultat 😆, na zahtjev jednog našeg novijeg člana foruma.