Broj postova : 9 Join date : 07.01.2024 Age : 54 Lokacija : Makarska
Naslov: Usnik 08.01.24 17:55
Čini mi se lakše izradit lulu ( bez usnika, ne znam kako se to zove ) - rad u drvu, nego napravit usnik; zato, ako imate upute za izradu usnika (od poluproizvida), tu sam
Nikša likes this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Usnik 08.01.24 18:35
Lijepo ti je napisao [You must be registered and logged in to see this link.] jutros . Kupi starter kit, koji već ima usnik. Nema ništa na brzinu.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
GrⒶna Peče me jezik
Broj postova : 395 Join date : 07.01.2023 Age : 27 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McConnell Oriental i Notting Hill. Peterson MM 965, Wellauer Balkan Mixture i English Blend.
Naslov: Re: Usnik 08.01.24 18:42
Nije ti ni velika razlika u cijeni hoby block-a (komada sa usnikom već spremnim) i ne zabušenog bruyer block-a. A ako baš želiš sam bušiti, što razumijem, jer ni samom mi se ne čini zanimljivo kupovati premade, bolje kupi gotove usnike nego da sam radiš. Jer teba ti alat za to. Posebne male turpije i tako... No, ako kupiš gotov usnik, prvo cekaj da ti stigne pa šublerom još jednom izmjeri pero/tenon (dio usnika koji ulazi u lulu/drvo) pa onda kreni bušiti...
Sokreos and Nikša like this post
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Usnik 09.01.24 8:46
najjeftinija opcija su ti usnici od kuruzara [You must be registered and logged in to see this link.]
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1390 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Usnik 09.01.24 11:41
GrⒶna je napisao/la:
Nije ti ni velika razlika u cijeni hoby block-a (komada sa usnikom već spremnim) i ne zabušenog bruyer block-a. A ako baš želiš sam bušiti, što razumijem, jer ni samom mi se ne čini zanimljivo kupovati premade, bolje kupi gotove usnike nego da sam radiš. Jer teba ti alat za to. Posebne male turpije i tako... No, ako kupiš gotov usnik, prvo cekaj da ti stigne pa šublerom još jednom izmjeri pero/tenon (dio usnika koji ulazi u lulu/drvo) pa onda kreni bušiti...
Dva linka što ti je @GrⒶna spomenuo nekidan. Možda ima i nešto bolje, ali nije moj đir pa ne znam.
Broj postova : 395 Join date : 07.01.2023 Age : 27 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : McConnell Oriental i Notting Hill. Peterson MM 965, Wellauer Balkan Mixture i English Blend.
Naslov: Re: Usnik 09.01.24 14:05
Imas i ovdje...isto su oke cijene! [You must be registered and logged in to see this link.]
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1390 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.