Broj postova : 350 Join date : 07.09.2023 Age : 52 Lokacija : pa tamo negdje daleko Omiljeni duhani : EMP, Nightcap, 965, Old Ironsides
Naslov: Upaljači za lule 06.07.24 17:36
Eto tražim po forumu i nema ništa o tome pa da otvorim sad temu: UPALJAČI
Gledam "upravo pušite" i vidim pogotovo svi imamo po jedan zippo upaljač pa klasične upaljače za cigarete pa upaljače sa dugim grlom za upaljivanje svečica na groblju pa one jeftine upaljače za lule koji imaju gore i maleni alat, maleni tamper i tako slično.
E sad ... dali ima netko ovaj old boy upaljač ili nešto slično, to jest kopiju toga? Jer vrijedi ovaj novac? Jer nije baš jeftina roba.
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: Upaljači za lule 06.07.24 19:16
Imam ja, ali ga slabo koristim. Ne znam koliko sada košta, ali ja sam ga kod Dreiera pred nekih 15 godina platio 110 €. OK su, ali ne vrijede tih novaca. Bolje su mi kineske kopije "Ronsona", kupiš tri komada na Ali expressu za 20 € i miran si najmanje dvije godine.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Nikša and Borut like this post
Borut Peče me jezik
Broj postova : 350 Join date : 07.09.2023 Age : 52 Lokacija : pa tamo negdje daleko Omiljeni duhani : EMP, Nightcap, 965, Old Ironsides
Naslov: Re: Upaljači za lule 06.07.24 21:12
Ronsona imam dva, kopije, crnog i srebrnog. Ali ne sjedne mi. Najviše upotrebljavam baš one pogotovo najjeftinije upaljače na dužiji paličici ali baš bi nešto drugo.
Sad su ti ovi corona old boysi najeftiniji oko 140 eura.
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Upaljači za lule 07.07.24 13:44
Borut je napisao/la:
E sad ... dali ima netko ovaj old boy upaljač ili nešto slično, to jest kopiju toga? Jer vrijedi ovaj novac? Jer nije baš jeftina roba.
Imam Kiribi Kabuto i Xikarov Pipeline. Preporučujem ti Kiribi Kabuto ili već neki drugi model od Kiribija!
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 987 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Upaljači za lule 07.07.24 13:46
Ja za paljenje lule koristim isključivo šibice, a zippo za lulu imam za eventualni "relight" u donjoj trećini lule..od Kineza ne kupujem ni rajsnedle više..
v.milan Oblak dima
Broj postova : 1404 Join date : 08.01.2021 Age : 33 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Arango Balkan Supreme, Amphora Virginia
Naslov: Re: Upaljači za lule 07.07.24 14:09
Zippo lulaški benzinski, i Zippo obični sa plinskim umetkom. Dobio sam skoro na poklon i Petersonov Oldboy style upaljač, taj mi je kućni. Za sada odličan. Palim njime kad kod kuće pušim svaki put, a punim jednom mjesečno. Dosta sam zadovoljan.
bayro, Slajs, Nikša and Borut like this post
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: Upaljači za lule 07.07.24 19:58
Milane, sad sam vidio na fotografiji da imaš novi upaljač! Odličan! To Kiribi radi za Peterson, tako da je to japanska proizvodnja! Slobodno možeš ostale zaboraviti pored njega! Jedino ti treba Zippo kad je vjetrovito.
v.milan and Borut like this post
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Upaljači za lule 07.07.24 20:14
Vidim vidim sve je to iznad 100 eur. Ali ... naplatiš kvalitetu i zadovoljan si
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Upaljači za lule 08.07.24 7:42
imam već par godina coronin old boy i prezadovoljan sam. platio sam ga 110e. bolje ti je kupit jedan takav upaljač i na miru si nego svakih par mjeseci davat po 10-20e za neke glupe upaljače koji ubrzo krepaju. velika želja mi je coronin pipemaster kojega isto svi hvale, ali morat cu pricekati neka bolja vremena.
Borut likes this post
FrancoRi Gasi mi se lula
Broj postova : 268 Join date : 09.01.2024 Age : 38 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Mac Barren OC, Navy Flake, amphora no2. Peterson 3 y.o. virginia mixture, holmer knudsen's
Naslov: Re: Upaljači za lule 14.07.24 21:34
[You must be registered and logged in to see this link.] Ovo je moja ekipa. Ljubicasti je s kioska iz trsta 3€. Puni se i ovaj plamenik je pomican. Drugi je sa danishpipes isto oko 3€. Ovaj kockarski je s kioska, ne sjecam se cijene i ovaj plavi je DM za 1 €
bayro, Nikša and Borut like this post
PurgerVž Hladan dim
Broj postova : 987 Join date : 01.09.2022 Age : 43 Lokacija : Varaždin Omiljeni duhani : Ashton Artisan's blend, Robert McConnell Oriental, St. Bruno, plavi Capstan, Amphora Virginia blend, HH Pure Virginia, Peterson Flake, MB mixture Scottish blend, HH Old dark fired, Peterson De Luxe Navy Rolls
Naslov: Re: Upaljači za lule 14.07.24 21:38
Ma glavno je da služe svrsi.. 😁[You must be registered and logged in to see this link.]
v.milan, Nikša, Borut and FrancoRi like this post
FrancoRi Gasi mi se lula
Broj postova : 268 Join date : 09.01.2024 Age : 38 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Mac Barren OC, Navy Flake, amphora no2. Peterson 3 y.o. virginia mixture, holmer knudsen's
Naslov: Re: Upaljači za lule 14.07.24 21:39
Odlicna kutija za sibice!!
PurgerVž and Borut like this post
PurgerVž Hladan dim
Naslov: Re: Upaljači za lule 14.07.24 21:40
Kupljena u Tediju za 6 kn.. 😆
Nikša, Borut and FrancoRi like this post
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Upaljači za lule 15.07.24 7:56
Meni osobno sibice ne dolaze u obzir jer bi jih previse potrosio. Barem 15 na lulu. Probao sam i previse puta moram pripaljivat.
I to je i znak da ne pusim jos lule na pravi nacin.
v.milan, Nikša and PurgerVž like this post
FrancoRi Gasi mi se lula
Naslov: Re: Upaljači za lule 15.07.24 8:23
Meni se lula pogasi jednom do dvaput i to ako se zapricam ili zacitam pa zaboravim povuc. Ali sibice su mi nespretne. Ovi dugacki za 1 € su mi super. I punjivi su. U skoroj buducnosti mozda eventualno zippo za lulu. Cisto jer imam vec nekoliko zippoa obicnih pa nek bude i taj
bayro, Sokreos, v.milan and Nikša like this post
Borut Peče me jezik
Naslov: Re: Upaljači za lule 15.07.24 9:16
Kod mene zavisi. Ima puno vjetra i lulu pišim vani kada je malo vjetra ili ništa. A kada je ono malo vjetra onda imam onaj zippo za lulu. Benzin za zippo evaporira vrlo brzo, to je taj minus zippota.
Inače da ... imam i ja iste kao ti.
Ali ... moram da zadovoljim dušu i kupim i jednog onog odl boysa, kada bude prilika
FrancoRi likes this post
PurgerVž Hladan dim
Naslov: Re: Upaljači za lule 15.07.24 10:55
Zippo za lulu sam kupio oko zadnjeg Božića preko američkog SmokingPipesa, sa svim davanjima (carina+dostava) izašlo me nekih 30ak eura što je jeftinije nego bilo gdje po europskim online shopovima. Punim ga u prosjeku svakih 7 dana i sasvim je funkcionalan.
Sokreos, v.milan, Nikša, Borut and FrancoRi like this post