''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
Horla je napisao/la:
Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Vlaženje suhog duhana 28.11.17 17:18
pa ovisno koliko dobro vlaže, ako mogu ovlažiti limenku suhog duhana bi ih vadio, a ako vlaže samo gornji sloj onda bi ih ostavljao.
Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
Naslov: Re: Vlaženje suhog duhana 28.11.17 17:44
eto gore vidis na mojim fotkama. 100 grama jako suhog duhana. Rasirim u posudu, stavim humidifajere na pluteni cep da ne budu u dodiru sa duhanom. Prije toga ih potopim pola sata u destiliranu vodu da se natope. I preko noci budu ok navlazeni. Ove zadnje sa fotke sam morao 2x po 24h. I onda vratim u teglu ili limenku...
''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
Horla je napisao/la:
Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
Gillette Gasi mi se lula
Broj postova : 167 Join date : 16.05.2019 Age : 71 Lokacija : . Omiljeni duhani :
Naslov: Re: Vlaženje suhog duhana 17.05.19 0:38
Ja..(da prostite) pljujnem u duvan i - voila ! Šalim se hehe (mada..hm.. ) Čitam sve odreda, super ideje, krejzines, ni ja ne volim kad je duvan kao iz herbarijuma, ali ja sam početnik jao jao..šimpu več dve godine (ili već ima tri? ko će ga znati, vreme leti.. ) i zanima me svašta, evo baš večeras naručih neku Latakiu prvi put da probam tu famoznu Latakiu i neki C&D Pirate kake (uhapsiće me poštar lično kad bude video konzervu !) hm..odoh u off, možda je bolje da se predstavim tamo negde gore levo..
Rale likes this post
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
Naslov: Re: Vlaženje suhog duhana 17.05.19 16:10
Odlican izbor
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
Naslov: Re: Vlaženje suhog duhana 12.11.20 9:00
Znao sam ih vlažiti peglom, u kupaonici, vlažnim ručnikom preko staklene zdjele (bez dodirivanja duhana, naravno)... E sad, nadahnut onim ogromnim walk-in humidorima u zračnim lukama, gdje bih si tu i tamo kupio par dobrih cigara, odlučio sam iskoristiti ovlaživač zraka, kojeg sam kupio za sinove. Osim što pomaže kod respiratornih problema u zimskim danima, isti jako dobro i ravnomjerno, ovlaži duhan. S obzirom da nemam dodatnu prostoriju, kojoj bih mogao ograničiti pristup, pa da se postigne relativna vlažnost zraka u prostoriji, iskoristio sam blagovaonički stol, dok je supruga na poslu, dica u vrtiću, a ja radim od doma. Vlažna maglica pada direktno na duhan (nije idealno). Za ovu moju skromnu kolekciju sa slika niže, potrošit ću otprilike 3L destilirane vode. Toliko mnogo, jer ne ide sve direktno u duhan, dosta toga ostane u zraku. Sljedeći pothvat će mi biti izrada vlastitog zidnog humidora, ali o tom-po tom.
bayro, Rale and Nikša like this post
Rale Prva lula
Broj postova : 63 Join date : 28.08.2020 Age : 58 Lokacija : Kragujevac, Srbija Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Black Mallory
Naslov: Re: Vlaženje suhog duhana 12.11.20 9:14
E ovo imam i ja dobro si mi dao ideju, moram da probam!
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: Vlaženje suhog duhana 12.11.20 10:03
Place mi se kad vidim mcclelande
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
Naslov: Re: Vlaženje suhog duhana 12.11.20 12:10
P.S. pazite što vam je još u prostoriji u kojoj vlažite na ovaj način. Žvačem jedan te isti Petit Beurre već pola sata.
bayro, Rale and Nikša like this post
Nikša Oblak dima
Broj postova : 1390 Join date : 07.02.2021 Age : 51 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Mein Tabak No. 2, Peterson 3 Year's Virginia mix, ,Hal O' The Wynd, Amphora Special Reserve No 2.
Naslov: Re: Vlaženje suhog duhana 17.05.24 11:10
Desamp je napisao/la:
Pre desatak dana sam isprobao metodu sa parčetom crepa 3x4cm i debljine oko 1cm, malo mu obrusio ivice da ne cepa kesu, otkuvao u vodi desetak minuta (dezinfekcija, našao sam crep u dvorištu) i kada se ohladio spakovao ga u kesu Amphore (ostalo oko 1/3, kupljena još početkom 11. meseca). Nakon 5-6 dana duvan se dobro ovlažio pa ga sada čak moram malo prosušiti. Inače jedna cigla-opeka standarnog formata može da upije oko 1,5l vode.
Pošto sam škrt i zločest, prije broda sam našao par komada kupa po susjedstvu, ostatak onog nevremena prošlo ljeto, očistio, prokuhao, odnio s sobom na brod, za mene dobro radi. Isprobao sam na par duhana. Kvaliteta vode kao takve nije neki problem, nema klora, brod proizvodi svoju.