| Hilson lule od bakelita | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Hilson lule od bakelita 11.02.10 12:10 | |
| Dakle nešto staro i specifično. Prije brilonskih lula, Belgijski proizvođać Hilson, je radio lule od bakelita. pravo tehnološko čudo u to vrijeme. (bakelit je jedan od prvih umjetnih - plastičnih materijala ) Ipak umetak je bio od Turskog merschauma..... interesantan dio povijesti lulaštva..... Naravno tvrka je radila i lule od vrijesa, da ne bude zabune Bakelite pipe | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita 11.02.10 13:47 | |
| Ja imam jednu Hilsonicu, benticu od vrijesa i pusi se odlicno, prva restaurirana! |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita 11.02.10 16:38 | |
| Kolika im je bila trajnost? | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita 11.02.10 16:46 | |
| Hilsonice (vrijesuše) su odlične pipe! Ništa njima ne fali! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
imnik Oblak dima
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita 11.02.10 18:51 | |
| Ma sto se tice vrijesa to je i ocekivati, no taj eksperiment sa bakelitom? Izgleda kao neka prolazna moda ili gresim? Da li je neko imao iskustva sa tim plastikanerom? | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita 11.02.10 23:47 | |
| Meni se osobno te bakelitne pipe ne sviđaju, ali su odraz jednog vremena i treba na to tako gledati. Danas smo imali priliku vidjeti u klubu usnik na jednoj Davorinovoj luli od bakelita i izgleda ne dobro, nego odlično! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita 11.02.10 23:56 | |
| heh, usnik... bar ti bayro znas na sta se misli. usnik je nesto drugo, kolko ja znam UGLAVNOM se pravio i pravi od vestackih materijala (izuzimam skupe komade od slonovace,cilibara i tako kojecega) a to mi lici na gumenu lutku - nije kao "original" | |
|
| |
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita 12.02.10 0:02 | |
| Znam ja dobro na što misliš. Naravno da danas nikom normalnom ne bi palo napamet pušiti bakelitnu lulu, kao niti indijanski kalumet ili neku lulu od kamena ili stakla. Sve su to jednom bile lule koje su se pušile, uostalom kao i zemljane lule (clay pipes). Danas su materijali vrijes, meerschaum i morta koji su se pokazali kao odlični i položili "test vremena". Dobro, tu je i maslina, ali je pitanje kakva joj je budućnost. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita 12.02.10 0:06 | |
| zaboravio si one kineze sa metalnom zarnicom i srafom unutra | |
|
| |
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita 12.02.10 0:12 | |
| Da. I getribu sam zaboravio! Kako mi je samo to promaklo! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita 12.02.10 19:20 | |
| - imnik je napisao/la:
- Ma sto se tice vrijesa to je i ocekivati, no taj eksperiment sa bakelitom? Izgleda kao neka prolazna moda ili gresim? Da li je neko imao iskustva sa tim plastikanerom?
Mislim da nitko kod nas neme takva iskustva, ni ja takođe i vjeruj uopće mi nije žao Ukratko plastika se pojavljuje s vremena na vrijeme, kako se pojavi neki novi materijal proba se naći zamjena za drvo.... do sada ( na sreću ) neuspješno. | |
|
| |
imnik Oblak dima
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita 12.02.10 23:25 | |
| Interesovalo me da li je neko nesto cuo o tom cudu. Srecom postoje divni materijali poput vrijesa, meera, morte i masline (vreme ce za nju pokazati. imam jednu i za sada licno sam poprilinci zadovoljan kako se pusi). | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Hilson lule od bakelita | |
| |
|
| |
| Hilson lule od bakelita | |
|