| Davorinova ljetna kolekcija | |
|
+5imnik ssekir75 --muki-- bayro Davorin 9 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Davorinova ljetna kolekcija 06.07.10 21:22 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 06.07.10 21:28 | |
| | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 06.07.10 21:30 | |
| Prekrasne! Tvoj već prepoznatljivi shape, a opet posebne! Daj ih dofuraj sutra da se čudimo i divimo! Ova pjeskarena je - vauuuu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 06.07.10 22:03 | |
| Obadve lule su predivne.....samo meni je ovaj ring od palme malo onak....al o ukusima se ne raspravlja. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 06.07.10 22:15 | |
| Odlicno, prva pogotovo...ovu zavrsnu obradu na pjeskarenoj, najcesce koristi Lasse Skovgaard,ako je to to? Uploaded with ImageShack.us |
|
| |
--muki-- Pipe maker / Moderator
Broj postova : 769 Join date : 16.06.2010 Age : 49 Lokacija : osijek, HR
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 06.07.10 23:59 | |
| odlican rad... | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 07.07.10 0:02 | |
| druga je baba-roga pravi dimnjak | |
|
| |
Broj postova : 17526 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 07.07.10 7:33 | |
| Druga je fenomenalna! Takvu napuniš ujutro i miran si do večeri! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 07.07.10 9:27 | |
| nemam pojma kakvu obradu koristi Lasse ali da liči..... | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 07.07.10 9:31 | |
| a što se mojih lula tiče.... volim velike lule, velike lule imaju više mesa, lakše se puše, manje se griju i hrpa još drugih prednosti. Male lule su forsirali ( i forsiraju ) oni koji od velike klocne mogu napraviti 3-4 lule, pa uštede na vrijesu. Ako pogledate stare žurnale, nekoć je napopularnija lula u Engleskoj bila kanađanka, svaki intelektualac se MORAO slikat s njome, a za nju je bio potreban povelik komad vrijesa. Kako su bile krize s opskrbom ( ratovi ) počele su se pojavljivati male lule.... i na kraju danas.... velika klocna je 20-ak eura, mala 6-7... | |
|
| |
--muki-- Pipe maker / Moderator
Broj postova : 769 Join date : 16.06.2010 Age : 49 Lokacija : osijek, HR
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 07.07.10 9:44 | |
| eh da... na zalost.... a recite kako stojimo sa domacim rezervama morte... ima li sanse da ona bude kod nas u izradi i dalje zastupljena ili je to ipak teski raritet....? poz. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 07.07.10 15:35 | |
| Uf, ova pjeskarena je mrak... Jedva čekam da je "opipam" |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 07.07.10 15:56 | |
| pa morte ima... još nešto malo i budem se više orjentirao na mortu ubuduće... očito da prodaja ide, prema porukama koje dobivam iz vana, imam već troje večih dealera koji bi preuzeli prodaju mojih lula (od morte ) ubuduće. Interesantno ali nažalost s mojom godišnjom produkcijom, neizvedivo. zato sam nekoć davno imao ideju napraviti centar proizvodnje lula u Zgb, otvoren svima...... I mislio sam da bi ti se mogla svidjeti pjeskarena. Kada sam je nježno gladio, sa šmirglom naravno, vidio sam fantastičnu struktura i odlučio se na pjeskarenje. Kao što napisah, pjeskarenje vrijesa je stvarno dugotrajan i pipav postupak, ali rezultat može biti poseban.... | |
|
| |
imnik Oblak dima
Broj postova : 3189 Join date : 05.11.2009 Age : 49 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 07.07.10 20:53 | |
| Lule nsu prostor rečeno fenomenalne.... | |
|
| |
savate Peče me jezik
Broj postova : 486 Join date : 14.12.2009 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 07.07.10 20:53 | |
| da.... pijeskarena | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 08.07.10 3:45 | |
| Opet nesto predivno iz radionica nasega ... ova pjeskarena je zaista remek-djelo (mada niti prva nije nista manje lijepa). Svaka cast, po stoti puta! | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 08.07.10 9:13 | |
| Hvala društvo, ovakvi komentari samo daju vjetar u leđa.... | |
|
| |
Cinober Prva lula
Broj postova : 59 Join date : 10.02.2010 Age : 37 Lokacija : Periferija
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 08.07.10 12:57 | |
| Pravi gospodski komadi! Nemam riječi Prsteni (ili se piše prstenje ) od palme izgledaju fenomenalno. Na trenutak sam pomislio da je to omot od Bronhi bombona a ove ''nesavršenosti'' na prvoj su mi bomba. Volim kad se vidi da je ta lula izrađena od drva a ne one plastičnjače ušminkane s kilom laka na sebi (npr. kak radi Frank Axmacher) Prva za gospodu Druga za safari | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 08.07.10 13:33 | |
| još jednom hvala. Mislim da sam sada došao do jednog nivo, prilično visokoga, u izradi lula. Grubo rečeno sada više ni ja ne uočavam neke ozbiljnije greške u dizajnu ili obradi. Nezgodno je što to postaje rutina. Dakle za jesen stoji: mali jednodnevni workshop za buduće pipemakere. Stvarno ne vidim zašto i Hrvatska ne bi bila (mala) sila u proizvodnji lula. Kod nekih već vidim prve zrake posvečenosti | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 08.07.10 18:44 | |
| Jučer sam (kada sam mogao između neljudskih urlika navijača Njemačke i Španjolske) pogledao lule "u živo" i tu se nema što dodati, sve ste već napisali. No, Davorihove pipe imaju još jednu "skrivenu" kvalitetu, a to sam mu i jučer kazao - da su sve njegove lule - sviđale se one meni ili ne (iako tih koje mi se ne sviđaju ima malo, ali to je stvar ukusa) - tehnički savršene - sve se vrhunski puše, što bi rekao Ajgor, možeš ih pušiti do cakea, pa i cake! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 08.07.10 18:47 | |
| Spoj estetike i funkcionalnosti - savrsenstvo! | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 08.07.10 18:52 | |
| Upravo tako! A naš je ipak po defaultu strojar, pa su mu mnoge stvari jasnije i normalne, a koje su nama običnim smrtnicima španjolska sela! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
savate Peče me jezik
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 08.07.10 19:47 | |
| Pravo zborite dragi Uglednici, ali kao što je Ivo Gregurević, reko' Mii Begović u "Čarugi",...: "Vi ste nebrušeni dijamant",... (neću reći što je ona odgovorila) tako ja kažem, da je naš Davorin itekako izbrusio zanat, a naše malo skriveno balgo u obliku njegovih lula i lulaška elita širom svijeta počela je odkrivati!!! | |
|
| |
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 08.07.10 20:13 | |
| Istina! A tebe nije bilo Ugledniče! A da samo znaš kakva elita kupuje njegove lule! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
savate Peče me jezik
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija 08.07.10 20:33 | |
| Ante Gotovac?? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Davorinova ljetna kolekcija | |
| |
|