| McClelland: Bulk 5110 Dark English Full | |
|
+8fatjoe Marin Split Antiša Davorin bayro Leo MOVESHAKER --muki-- 12 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
--muki-- Pipe maker / Moderator
Broj postova : 769 Join date : 16.06.2010 Age : 49 Lokacija : osijek, HR
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 25.03.11 10:57 | |
| hajdemo ovako... da li latakija sa vremenom, stajanjem, dobije na aromi... razmisljao sam danas bas dok sam ga pusio... mozda je ovaj duhan mlad pa nije jos sazrio ili sto li (ne razumijem se u "starenje" duhana i blendanje pa pricam napamet)...
cinjenica je da je ona prethodna tura bila malo "zesca" - kao da je imala mrvicu vise latakije u sebi jer imam osjecaj da je vise dolazila do izrazaja a opet je sve bilo lijepo zaokruzeno... ovaj je mekseg okusa, latakija se ne osjeti tako kao u prethodnoj verziji... ne smeta, naprotiv... samo razmisljam na glas zbog cega bi to moglo biti....
| |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 25.03.11 11:27 | |
| Možeš ti taj duhan pohraniti u vremensku kapsulu, neće latakija dobiti niti na aromi niti na snazi. To je kamilica i s tom (tužnom) činjenicom se što prije valja pomiriti. Ja sam svojih 196 grama prodao u ravnu Slavoniju i riješio se bijede! Da je duhan dobar ne bi se zvao "Bulk 5110 Dark English Full"! | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 25.03.11 13:28 | |
| Zemljo! OTVORI SE! |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 26.03.11 18:20 | |
| e da svima sve paše i da je sve unificirano bio bi svijet dosadno mjesto | |
|
| |
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 26.03.11 18:50 | |
| Bez Grge, njegovih eksperimenata i nas bedaka koji ga "pušimo" bi svijet bio vrlo dosadno mjesto! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 26.03.11 20:37 | |
| Ma da, Grga svako malo izleti s necim pa mu se onda stuca naveliko! Ne, u ovom slucaju se zaista nije radilo o eksperimentu, 5110 je kupljen na osnovi prijasnjih iskustava, pusim to lisce svaki dan i svaki dan me sve vise odusevljava. Bar sam dobio jos jedan dodatak nicku, dakle, sad sam Grgur Ebayski Mirotocivi Kamilicarski, samo treba pronaci adekvatni smajlic i to je to! [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 16.06.11 9:03 | |
| Grga, mi smo jučer probali Švigijev 5110 i to s onim što si ti nama poslao nema veze. Ovo je i dark i full i english. Izvrstan duhan, pristojna latakia. | |
|
| |
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 16.06.11 9:11 | |
| - Leo je napisao/la:
- Grga, mi smo jučer probali Švigijev 5110 i to s onim što si ti nama poslao nema veze. Ovo je i dark i full i english. Izvrstan duhan, pristojna latakia.
gdje je nabavljen?? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 16.06.11 9:58 | |
| - Leo je napisao/la:
- Grga, mi smo jučer probali Švigijev 5110 i to s onim što si ti nama poslao nema veze. Ovo je i dark i full i english. Izvrstan duhan, pristojna latakia.
Vrlo zanimljivo, vjerojatno se meni to ne bi svidjalo a mozda ste bili u drukcijem raspolozenju, pusili u drugim lulama, ili ste jednostavno samo - pusili 5110... Rich mi je rekao da je ovo sto je on poslao "straight from McClelland" a ja nemam razloga ne vjerovati mu. U svakom slucaju, meni je ovo sto imam izvanredno tako da... P.S. ne, necete me (opet) uvuci u raspravu o Kamilici! |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 16.06.11 10:49 | |
| Možda si pomješao vrećice ili se nekaj ovima u firmi krivo pomešalo, a sećam se i da je muki rekel da kvaliteta varira od narudžbe do narudžde. | |
|
| |
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 16.06.11 12:28 | |
| @Leo - odakle je dosao taj 5110 koji ste probali jucer???
| |
|
| |
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 16.06.11 18:16 | |
| Nabavio ga je Svigi sa [You must be registered and logged in to see this link.], a tko zna što je Richev afroamerikanac zeznuo u skladištu. Mirotočivi, ovo što je Svigi nabavio nema veze sa onim što je tebi poslao Rich. E sad postoje dvije opcije; ili si se ti nalokao (što je manje vjerojatno, jer si išao na poštu, pisao adrese, što ipak zahtijeva upotrebu nekoliko viših mentalnih funkcija odjednom, a to pijan ne bi mogao) ili se Richev rob u podrumu koji pakira duhane zeznuo pa ti utrpao kilu nekakve kamiličetine! Postoji i još jedna teorija, ali je maligna i spada već u teorije zavjere da se uopće bojim i napisati... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 16.06.11 18:35 | |
| Kako god, narucit cu (uskoro) opet 5110 ali ovaj put iz druge kuce pa cemo vidjeti. Ne znam kakav je 5110 koji vama odgovara ali to mi samo govori da se meni najvjerojatnije ne bi svidjao. Prema tome, ispada da je zajeb i onaj 5110 koji sam dobio dok sam bio u Kanadi a na osnovi kojeg sam kupio i ovaj koji se vama ne svidja (odredjena razlika postoji ali to je i logicno s obzirom da je onaj bio 5 godina star). U svakom slucaju, taj duhan treba biti slab i sladunjav, poput Gradskog ili Originalnog Zapca. Ukoliko vama svima odjednom odgovara i postao je "Dark i Full" mislim da je jasno koji je od ta tri "uljez". Mozda ste i od ovog koji sam ja narucio trebali probati vise od 0.1g svatko pa bi dosli do drugih zakljucaka. Ja to veselo pusim gotovo svakodnevno tako da... daj Boze da me opet isto "zajebu" kad budem narucio. |
|
| |
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 16.06.11 19:06 | |
| Zapravo liči na originalnu Žabu, samo je malčice žešći, ali niti slično onom što si prvi put nabavio. No, da ne otvaramo opet diskusiju na temu kamilice - koliko ljudi, toliko ukusa! Nama svima paše Svigijeva medicina, tebi i tvojim Esekerima kamilica i svi sretni! | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 16.06.11 20:44 | |
| ma stvarno interesantno... ali ima istine da i sve šarže istog duhana nisu iste, mogu biti i vrlo velike razlike... ovaj od juče... sasvim dobar.... i nisu nam.......... anđeli plesali po jeziku | |
|
| |
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 16.06.11 22:05 | |
| bilo kako bilo - onaj prvi koji sam probao je bio fantastican... drugi koji sam probao blazi ali isto tako odlican... svaki za sebe i sa svakim od oba bih mogao bez problema zivjeti... koji god dodje, dobro je dosao sto se mene tice... | |
|
| |
Marin Split Hladan dim
Broj postova : 935 Join date : 03.10.2011 Age : 42 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Vise i manje latakijski
| Naslov: McClelland 5110 Dark english full 27.01.13 18:58 | |
| Evo ga grga dosa je na red da ga proban Prvo da kazen, grubo je rezan, dominira crno lisce, izgledon dosta nalikuje na Frog Mortona. Miris u kesi nije bija ocekivano latakijski vec onako prozracan, cak i karamelast!? Mozda je dovoljno odstaja kod grge pa je izgubija i onu kiselost McClellandovu. Misavina je Virginie, Latakie i Orientala Pusin ga u DBP pokerici uz Belvenie, zlatna bacva, 14 godina odlezan. Vrhunski single malt. Ljudi meni je ovo fenomenalna misavina! Na tobaccoreviewsu ima njih sta su ga popljuvali, a ima i onih sta ga hvale. Iskreno cudi me da su ga popljuvali i neki sa dugim stazom i iskustvom u pusenju lule, virujen da su probali i puno bolje mjesavine i naravno da ovo nije najbolji englez medjutin ovo nikako nije bezvezna misavina, vec jako prijatna, ukusna, misiron ne nametljiva, komodno cijelodnevna misavina. Kad san ga zapalija odmah san dobija onaj nalet kiselosti popracen sa nevjerojatno hladnin dimom! aroma mu se polako razvija al nedugo nakon paljenja ta kiselost je nestala u potpunosti i osta je onaj prepoznatljiv przeni ljesnjak uz jednu vocnu notu sta uvik osijetin u orijentalima, nekom to nece bit vocka, jebg meni je i tako do kraja lule. Reka bi da je ovo najprozracniji englez kojeg san proba, dakle nema onu punocu kao vecina al bas to ga po meni cini posebnim i zanimljivin, jer mislin da upravo zbog toga nije uopce naporan okolini. Pusin ga pored zene i rekla mi je da je ok i da ne "smrdi" ko vecina latakijskih misavina. After taste mu je definitivno latakijski i zemljan, bas to zemljan, ko da mi je neko smrvija latakiju u prasinu i prosuja u usta hahaha Znan, nisan normalan al eto.. Dakle susi usta samo tako, skuplja ih poput trpkog crnog vina. Gori izvrsno, doslovno jedno paljenje! I sad vi meni recite sta tu ne valja sa ovon mjesavinon prepunon hladnog dima, ugrizu ni traga cak mu je i room note prihvatljiv. Doduse nije tako masivne punoce al zato ima nesto u toj prozracnosti! Po mom misljenju, za svaku preporuku! Ja bi mu dao ocijenu 4 od 5 | |
|
| |
fatjoe Peče me jezik
Broj postova : 492 Join date : 30.11.2011 Age : 44 Lokacija : Rijeka
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 08.02.13 16:14 | |
| Evo da se i ja nadovežem na temu "kamilice" dakle potpuno djelim mišljenje sa Marinovom recenzijom ovog duhana samo bi izuzeo opise voča i smrvljene latakiske prašine u ustima,meni je osobno ovo odličan duhan i mislim da sam u mogučnosti i nabavljat 5110 da bi se lako mogao navuč .Nisam neki pisac rencenzija više sam sklon djeljenju na sviđa mi se i nesviđa mi se uglavnom bilo kako bilo ovo je odličan duhan,eto to je to | |
|
| |
Matko Oblak dima
Broj postova : 1398 Join date : 10.11.2011 Age : 41 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Hard reset
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 25.02.13 18:35 | |
| grga, meni je ovo vrlo dobar blend. nije kompliciran, zahtjevan... lagan je i lipo gori. odlično mi je lega nakon kasnog ručka. znam da se mnogima nije svidio zbog svoje "slabosti", no to je ono što ovaj duhan pruža - razbibrigu. ne gleda nam se uvik "Kum" trilogija (bar prva dva ), ne čita nam se uvik "Ana Karenjina"... nekad nam baš prija "Rocky" i "Alan Ford". | |
|
| |
Lodir Peče me jezik
Broj postova : 377 Join date : 26.11.2011 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : SAV Special Tobacco, CD Three Friars, ORL Golden Sliced, McB Virginia N°1, PTR Irish Oak
| Naslov: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 08.03.13 23:45 | |
| Onda ima neki casing sigurno, vjerojatno je bio preintenzivan tada, a sad se smirio kad je odlezao godinu. Meni je ovo 5. lula danas tak da sam malo razmrdan sto se okusa tice ali mi se cini punog okusa sa virginiom i latakijom na vrhu jezika te ukusnim slatko-gorkastim orijentalom blize grlu kad ga se "potegne". Room note nije zadimljen kao sto bude od stanislawa nego prostor ostaje vrlo prihvatljiv sa (meni) ugodnom aromom. Dim je mekan, ali blag, ne grize jezik, ne susi grlo i pase mi sto je nikotinski blag (pogotovo nakon dosta nikotina danas). Ja nemam bas iskustva sa Zapcima, pusio sam klasicnog mortona ali nisam varijacije. Gori dobro sad kad se razgorio i nemam nekih problema bez obzira na lulu. Ne pijem nista ali mislim da bi mi uz caj sjeo fantasticno kao zacin caju. Ukratko - premjesteno sa PKPL teme! | |
|
| |
Antiša Oblak dima
Broj postova : 1760 Join date : 23.06.2008 Age : 39 Lokacija : Sofija Omiljeni duhani : ST Balkan Latakia, Billy Budd
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 30.03.13 0:30 | |
| Tebi za ljubav, Grga, odvojio sam si za jednu lulu kamilice prije nego što sam otpremio PKPL. Zapalio sam danas poslije ručka bez predrasuda, nadajući se da će mi se duhan možda i svidjeti ovaj put (tako pristupam svakom duhanu, uvijek se veselim da ću naći nešto novo što mi odgovara). Na žalost, razočaranje. Ne znam ja o kojem vi punom okusu pričate, ali toga tu nema. S vremena na vrijeme se ukaže malo latakije, a ostatak vremena topli dim. Ne bih mogao nazvati ovaj duhan ni jednodimenzionalnim jer nema te dimenzije. Nije to do jačine, pušim ja i slabije duhane koji imaju pun okus i odlični su. Ne nalazim tu baš ništa vrijedno pažnje. English Oriental Supreme od Stokkebye-a mi je bio dosadan, ali imao je okus - dosadan. Ovo nema ni toga. Žao mi je, Grgure, imao sam najbolju namjeru. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 27.02.14 19:41 | |
| Aaaaaa... bem ti dan kad sam ovaj duhan strpao u lulu... Sladak do bola, smrdi za podemoniti, kao da san zagrizo komad sapunice, i taj neki podmukli smrad po koznoj galanteriji. Room nota je takva da je zena umalo i mene i lule lansirala kroz balkon (stvarno bogati smrdi za pohizditi... cijelu vecer je dnevni smrdio, a i ujutro se osjetilo) I hrčci su se posakrivali u kučice Iz prve je zagadio lulu. Plus mu je da koj god duhan da zapalis poslije njega, izgledat ce kao najbolja delicija na ovoj planeti, pa cak i cherry uglavnom, ovo očito nikako nije duhan za moju kuču. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 27.02.14 19:53 | |
| ovo je najbolji dokaz koliko su ukusi razliciti, s tim da ti nisi pusio cisti 5110, nego aromatiziran par mjeseci drvcetom iz FM Cellara. |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 27.02.14 20:06 | |
| ...ti hebem drvce iz FM Cellara | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full 27.02.14 20:10 | |
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: McClelland: Bulk 5110 Dark English Full | |
| |