| Prva real briar sa buvljaka | |
|
+5Rakija Taras Leo gstaraz Juan da Nova 9 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Juan da Nova Prva lula
Broj postova : 72 Join date : 12.06.2013 Age : 33 Lokacija : Beograd
| |
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 18:16 | |
| Izgleda prilično OK. ošmirglaj lagano onu farbu unutra i vidi kako se dimi.
Cijena je ok ako nema pukotina, toliko i vrijede ovakve od prilike, a znaju se dimiti ništa lošije od Dunhilla ako imaš sreče. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 18:28 | |
| Usnik nije prljav, nego je požuteo. Samo se ispolira sa 2000+ šmirglom i sija se kao nov. |
|
| |
Juan da Nova Prva lula
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 18:59 | |
| Drago mi je da čujem to...Definitivno ću sutra da ispoliram usnik. Sad sam je napunio soli i alkoholom, očistio unutrašnjost čistačem, a površinu drveta premazao kremom, sličnoj nivei.
| |
|
| |
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 19:01 | |
| Ja ih imam dosta i sve se odlično puše, samo ju malo očisti i sašmirglaj usnik. Mene služe odlično, a vjerojatno su i prijašnje vlasnike.
Inače se usnik namaže niveom, a ne drvo, to ti je bolje ne mazat. Samo ga krpom pobriši dobro. | |
|
| |
Taras Peče me jezik
Broj postova : 417 Join date : 10.10.2012 Age : 30 Lokacija : Serbia/Surcin Omiljeni duhani : Crni Kapetan,Larseni,Latakije...
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 19:14 | |
| Izgled ume da zavara,sretno pa da podimimo jedan dan.... | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 19:30 | |
| za te pare se uvjek isplati usnik potopiš u mlaku vodu sa malo sredstva za pranje suđa, nakon toga sa čistačima i alkoholom očistiš usnik iznutra i nakon toga šmirglaš. | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 19:32 | |
| Pipa izgleda sasvim ok. Ovako izgleda dosta velika što je u svakom slučaju prednost. Sad na posao... sretno je dimio. Pogledaj starije postove, ima među starijim lulašima izvrsnih restauratora, digli su iz mrtvih puno, puno sahranjenih lula. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 20:34 | |
| Sol se koristi za izvuč "sokove" i miris iz Cake-a ili totalno nasauganom drvu, a koliko vidim ova ga nema, i ne izgleda muljasta unutra, pa bi sol mogla imati neželjene efekte na žilama drva. Mislim da taj tretman nije potreban u tvom slučaju.
Ja bi očistio usnik, napunio i zapalio, pa da vidiš na čemu si.
| |
|
| |
Juan da Nova Prva lula
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 20:40 | |
| Sad ću da izvadim sol onda. Hvala na savetima! I kremu ću da skinem sa drveta.
Nadam se i da će šmirgla da skine odvratan miris ''ubuđale'' plastike na usniku... | |
|
| |
Taras Peče me jezik
Broj postova : 417 Join date : 10.10.2012 Age : 30 Lokacija : Serbia/Surcin Omiljeni duhani : Crni Kapetan,Larseni,Latakije...
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 20:42 | |
| - Juan da Nova je napisao/la:
- Sad ću da izvadim sol onda. Hvala na savetima! I kremu ću da skinem sa drveta.
Nadam se i da će šmirgla da skine odvratan miris ''ubuđale'' plastike na usniku... Stavi i alhohola u glavu pospi preko soli.... | |
|
| |
Juan da Nova Prva lula
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 20:46 | |
| Pa malo pre je rekao gstaraz da se to ne radi na luli bez cake-a!
Nego, jel uredu malo proprati lulu direktno ispod slavine? Nigde to nisam uspeo da nađem, s obzirom da vlažnost u drvetu ne sme da bude visoka. | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 20:49 | |
- Nadam se i da će šmirgla da skine odvratan miris ''ubuđale'' plastike na usniku...
Hoče; operi deterdžentom za suđe, dobro isperi, dobro ošmirglaj zaljevajuči mlakom vodom, očisti sa akloholom natopljenim štapičem kanal u usniku, ispoliraj kalodontom, isperi, osuši, namaži uljem ili niveom, i spreman si za boj Ne moči lulu!!! voda je največi neprijatelj lula! | |
|
| |
Taras Peče me jezik
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 20:52 | |
| Ja cake menjam na nedelju dana,i sedmi dan skidam cake natrpam morsku so stavim malo loze,ostavim neko vreme da prenoci a usnik isto lozom sa svim...Onoj maloj nista nefali-luli-ili pak uzmi malo ubrusa pa natopi alhoholom nesto malo da skines jedino prasinu...a za usnik kako ti je volja! | |
|
| |
Taras Peče me jezik
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 20:55 | |
| - gstaraz je napisao/la:
Ne moči lulu!!! voda je največi neprijatelj lula! Voda ima kamenca,a jedno pitanje pa nek uzme malo ahohola da ocisti prasinu iznutra nece je ubit.... | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 20:59 | |
| Šta pričaš Taras ?!? kako mjenjaš Cake svakih 7 dana ???? kakve veze ima što u vodi imaš kamenca ???? ne buni čovjeka | |
|
| |
Taras Peče me jezik
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 21:06 | |
| - gstaraz je napisao/la:
- Šta pričaš Taras ?!?
kako mjenjaš Cake svakih 7 dana ???? kakve veze ima što u vodi imaš kamenca ????
ne buni čovjeka Nemam puno lula al imam mnogo duvana,nevolim kad mi postane gorko,uvek na pocetku ostavim malo duvana na dnu pa ga vadim...na mojim lulama u **pocetku**kad nisam imao poljma ostetilo mi bajc neke bele tackice su mi izlazile ko da je los vrjes/los kvalitet ili sta li vec. Ma daj nemam losu nameru ali kazem ono sto me je zadesilo... | |
|
| |
Juan da Nova Prva lula
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 21:13 | |
| au ljudi...sad mi kažate da ne perem lulu! Malo sam proprao lulu sa vodom ispod slavine... znači samo usnik može...valjda će se osušiti sve! | |
|
| |
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 21:21 | |
| Ovdje ti je kolega sekirče poprilično toga objasnio, sad ostavi lulu da se osuši i prouči ovaj post:
[url=https://www.dimlule.com/t1661-restauracija-polovnih-lula]
pročitaj i isplaniraj, ako nemaš cakea u luli, malo je pobriši sa krpicom natopljenom alkoholom (što više postotnim- brže hlapi) i to je to.
| |
|
| |
Taras Peče me jezik
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 21:30 | |
| - kamarad igorrr je napisao/la:
pročitaj i isplaniraj, ako nemaš cakea u luli, malo je pobriši sa krpicom natopljenom alkoholom (što više postotnim- brže hlapi) i to je to.
Blagodarim... | |
|
| |
Taras Peče me jezik
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 04.09.13 21:32 | |
- au ljudi...sad mi kažate da ne perem lulu! Malo sam proprao lulu sa vodom ispod slavine... znači samo usnik može...valjda će se osušiti sve!
Nije smak sveta videces ka podimis,sta i kako... | |
|
| |
Kupuss Gasi mi se lula
Broj postova : 107 Join date : 07.05.2013 Age : 48 Lokacija : Velika Gorica
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 05.09.13 8:35 | |
| zgodna, a čini mi se i dovoljno velika | |
|
| |
Juan da Nova Prva lula
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 05.09.13 12:05 | |
| Ljudi pomagajte! Dosta sam šmirglao sa gradijentom 800, ali nema napretka...osim što se braon boja skinula delimično. Ne znam da li je u pitanju braon farba ili oksidacija. A ostala je veoma bleda crna boja i sve se veoma teško skida. | |
|
| |
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 05.09.13 14:17 | |
| ...sad fino uzmi 1200 pa 1800 pa 2000 pa ako imaš 2500 i s njim pa ćeš vidjeti rezultat, na kraju premaži sa kakvim glicerinom i bit će kao nov. Sretno. | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 05.09.13 15:23 | |
| Nekad je jednostavno nepraktično i teško skinuti baš svu oksidaciju. Osobito ako je usnik tanak ili je na tom mjestu logo.
Pogleadaj kako izgleda kad se sjaji i možda te neće smetati što nije sve skinuto. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka | |
| |
|
| |
| Prva real briar sa buvljaka | |
|