| Prva real briar sa buvljaka | |
|
+5Rakija Taras Leo gstaraz Juan da Nova 9 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 05.09.13 15:36 | |
| ima tu još dobrih kvarat ure šmirglanja... samo naprijed ...kad ti vodobrusni papir bude skroz čist (sada je smeđi) i usnik crn, onda si završio; pa slijedi poliranje. | |
|
| |
Rakija Oblak dima
Broj postova : 3280 Join date : 25.03.2013 Age : 37 Lokacija : Opatija Omiljeni duhani : Oni kaj se dimiju kad ih vužgaš...
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 06.09.13 8:25 | |
| - Juan da Nova je napisao/la:
- Ljudi pomagajte! Dosta sam šmirglao sa gradijentom 800, ali nema napretka...osim što se braon boja skinula delimično. Ne znam da li je u pitanju braon farba ili oksidacija. A ostala je veoma bleda crna boja i sve se veoma teško skida.
Nema brige. sa 80 još malo poradi na onom zaobljenom prelazu. nakon toga kad prođeš sa 1000, već će se više sjajiti, pa kad završiš sa 2000 ili 2500, premažeš ga sa uljem ili kremom (bitno da je masna) i rješena stvar. Što se onog propiranja lule tiče, ne brigaj pre više. tu grešku sam i ja napravio u početku i ništa se loše nije desilo. | |
|
| |
Juan da Nova Prva lula
Broj postova : 72 Join date : 12.06.2013 Age : 33 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 06.09.13 19:04 | |
| Hvala svima na pomoći! Evo je lulica u novom ruhu...doduše ima još da se poradi, al za početak nije loše. Ovo mi je inače najšira lula koju sam pušio, prethodna je oko 30% manja, pa samim tim stavljam i proporcionalno manje duvana. par pitanja samo... 1. Nigde na google-u ili forumu nisam našao informacije o real briar...jel to bio proizvođač lula? odakle su i koliko su im cenjene lule? 2. Jel onaj metalni deo kod usnika (na prethodnoj slici) zapravo ozloglašeni metalni filter? Prethodna lula nema tako nešto... Pozdrav! | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
Broj postova : 955 Join date : 18.07.2013 Age : 52 Lokacija : Rijeka Omiljeni duhani : Oriental, Virginia, Latakia
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 06.09.13 19:24 | |
| Dobro je ispala, kakva je bila.
1. Briar je Vrijes 2. Metalni dio usnika (ono spiralno) nije filter, več skuplja kondenzat do neke mjere i smanjuje protok. (zovu ga i "Stinger") U njemu nema ništa lošega ako znaš pušiti; odnosno ako sporo pušiš i lagano vučeš, dapače, meni protok kojeg takav promjer daje je idealan. Taj metalni dio nije za one koji vole oblake dima iznad glave, jer to podrazumijeva intenzivniji način pušenja, pa nerijetko dovede do pretjeranog skupljanja kondenzata i poplavi vrat lule, a i manja rupa ne odgovara takvom načinu pušenja jer dobiš zaušnjake ... takvi pušači ga jednostavno skinu i riješe na taj način problem. | |
|
| |
kamarad igorrr Oblak dima
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 06.09.13 19:28 | |
| E sad je ljepša!!! Ako se ne varam netko je na forumu spomenuo da su to lule rađene u DDR-u ili tako nekoj ex zemlji!? Za "stinger" se slaže sa gstarazom, ja sam svoj skinuo. | |
|
| |
Taras Peče me jezik
Broj postova : 417 Join date : 10.10.2012 Age : 30 Lokacija : Serbia/Surcin Omiljeni duhani : Crni Kapetan,Larseni,Latakije...
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 07.09.13 0:44 | |
| Vele majstore moj...vadi taj adapter,bolje je!!!
| |
|
| |
Juan da Nova Prva lula
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 07.09.13 19:12 | |
| I ja sam načuo nešto za DDR...znači Real Briar nije firma već samo garancija da je lula od vrijesa?! Inače odlična ideja je da se izvadi stinger. Izvadio sam stinger na staroj dedinoj lulu i sad opet može da se puši! U pitanju je Bruyere Garantie, jel i to nešto slično kao Real Briar? | |
|
| |
Broj postova : 2437 Join date : 14.06.2013 Age : 53 Lokacija : Sveta Nedelja Omiljeni duhani : sve što gori.... bez plamena
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 07.09.13 20:09 | |
| Pozdravljam avatar! Da nije više onaj mislilac što mu iz gu*ice raste lula... To sa "real briar" mi još nije jasno, čini se da su ga koristili i talijanske "no name" firme. U svakom slučaju bitno je da se dobro puši i da kolekcija raste... Uživaj... | |
|
| |
gstaraz Hladan dim
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 07.09.13 20:18 | |
| Imam jednu klasičnu od Lorenza "Real Briar" ...negdije početak osamdesetih, možda ranije, iz Italije, tako da ne vjerujem da je vezano sa DDR... znat će majstori pretpostavljam nešto više o tome ? | |
|
| |
Juan da Nova Prva lula
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 07.09.13 20:30 | |
| - kamarad igorrr je napisao/la:
- Pozdravljam avatar! Da nije više onaj mislilac što mu iz gu*ice raste lula...
. Da da mislim da sam oborio forumski rekord bez avatara - gstaraz je napisao/la:
- Imam jednu klasičnu od Lorenza "Real Briar" ...negdije početak osamdesetih, možda ranije, iz Italije, tako da ne vjerujem da je vezano sa DDR...
znat će majstori pretpostavljam nešto više o tome ? Ova bruyere garantie je kupljena negde u Dalmaciji krajem 70tih ili početkom 80tih...Bitno da nije plastika, viđao sam neke lule sa plastikom iznutra A u Italiji mi je čovek u antikvarnici tražio 20 EUR za real briar! | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 07.09.13 21:01 | |
| 1) real briar je oznaka da je lula od vresa. uglavnom se stavlja na lule nižeg kvaliteta, a taj niži kvalitet se ogleda u pokojoj krpljenoj rupi, lošem finišu, pobego kanal prilikom bušenja... nekada su ih pravili uglavnom u istočnom bloku, ddr, čssr, ap irusi i poljaci. uglavnom albanski vres, koji uopšte nije za potcenjivanje. 95% lula u bivšoj nam zajedničkoj državi bile su upravo ove, koje si mogao da kupiš na svakom drugom kiosku. nisu na ceni, ali tu ima komada koji se vrhunski puše, i ne treba ih nikako izbegavati!!! 2) izbacite to metalno djubre, ne treba vam 3) nisu lule baš toliko nežne da im jedno "kupanje" dodje glave. mnogo prljavih lula sam sredjivao pranjem od mlakom vodom i bogu fala ništa im nije. samo treba ostaviti da se dobro osuši. naravno, ne treba lule potaati u vodu da stoje, samo pod slavinu i obriši posle 4) ova real briar nije loše sređena. samo treba dosta strpljenja i nema problema 5) mani italiju, preskupa je | |
|
| |
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 07.09.13 21:25 | |
| Stara garda!!! Sekirče, dugo te nema? | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
Broj postova : 3060 Join date : 07.11.2009 Age : 48 Lokacija : Bela Crkva - Banat Omiljeni duhani : McB Plumcake, McB Scottish, CD Mississippi Mud, ST Balkan Latakia, BN Classic, WOL Classic
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 07.09.13 21:41 | |
| nema me... raspust, pripreme za školu, traganje za karabinom i ptikom po netu, sirija... ako mi veruješ, od 18.9 prvi put sam sad zapalio lulu. | |
|
| |
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 07.09.13 21:48 | |
| Drago mi je da si opet sa nama.... sad smo total OT ali nećemo više.. | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 07.09.13 22:10 | |
| ma tu sam ja, ali nemam vremena eto od pola jula sedi mi pred kompom jedna BC, jedan wilmer, jedan današnji oldenkott i jedan hardcastle. svi sa buvljaka i cekaju reparaciju. a ka' će neznamo... | |
|
| |
Juan da Nova Prva lula
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 08.09.13 11:00 | |
| - ssekir75 je napisao/la:
- ma tu sam ja, ali nemam vremena :)eto od pola jula sedi mi pred kompom jedna BC, jedan wilmer, jedan današnji oldenkott i jedan hardcastle. svi sa buvljaka i cekaju reparaciju. a ka' će neznamo...
Vreme je da se i ja prošetam do tog starog buvljaka u Banatu... jel radi svake nedelje, samo prepodne? I kolike su cene otprilike, da znam kako da se cenkam! | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 08.09.13 12:07 | |
| cene variraju od 50dinara pa do 50 evra. zavisi ko je cigi kako napunio glavu i koliko mu je hitno za pare. ja sam polovinom jula tu bc lulu kupio baš u pančevu (svrnuo posle moto skupa). platio sam je 400 din. lula traži malo reamovanja i čišćenje usnika koji je sav žut koliko je oksidirao. vilmer je plaćen 800din (vredi i mnogo više), hardcastle 300, a juče u beloj crkvi oldenkott 400 (ciganka tražila weiferta, a to je ipak malo previše). u niš na buvljak real briar plaćen 100 din, a samo glava francuske "terminus " lule plaćena je 50 din (šteta što nije cela jer ima specifičan sistem hladjenja i čišćenja dima) buvljak u pančevu "radi" svake nedelje prepodne. najbolje da odeš ujutru što ranije, jer u pančevu živi par naših drugara koji opleve sve što vredi i da znaš, reč je o tzv. starom buvljaku, koji se proteže od železničke stanice "strelište" do hipodroma. čisto da ne odeš na novi, kineski buvljak, pa da pešačiš par km u tips&tricks (valjda beše... ) imaš moj tekst o kupovini lula na buvljaku. prouči pa srećna trgovina | |
|
| |
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 08.09.13 13:14 | |
| Temeljito, nema šta!!! | |
|
| |
Taras Peče me jezik
Broj postova : 417 Join date : 10.10.2012 Age : 30 Lokacija : Serbia/Surcin Omiljeni duhani : Crni Kapetan,Larseni,Latakije...
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 08.09.13 13:31 | |
| Iz zezanja u ozbiljnost,nema sta...samo tako | |
|
| |
Juan da Nova Prva lula
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 08.09.13 15:23 | |
| Detaljno sam pročitao uputstvo za buvljak. Nekako mi je čudno čega sve ima u Pančevu u poređenju sa novobeogradskom budžom...Samo još treba da se izveštam u cenkanju, još ako uhvatim polovnu petersonku:)
| |
|
| |
Taras Peče me jezik
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 08.09.13 15:31 | |
| Pa da pitamo posto je svet... | |
|
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 08.09.13 22:37 | |
| - kamarad igorrr je napisao/la:
- Temeljito, nema šta!!!
iza hipodroma je kasarna u kojoj sam sluzio vojsku sa druge strane kasarne je naselje streliste, gde je zivela moja nesudjena saputnica. njena smrt me je sasvim vezala za pancevo, pa ga poznajem bolje nego moj rodni nis. peterson connemara u tiptop stanju + solingenov tamper = 400 din. belocrkvanska pijaca nikad ne reci nikad... p.s. evo tih lula koje cekaju sredjivanje: levo willmer, oldenkott, bc bretaull, u sredini "terminus", desno neka old house (dobio sam je i valja je srediti iako je u losem stanju), real briar, hardcastle | |
|
| |
| |
| |
ssekir75 Oblak dima
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka 09.09.13 15:20 | |
| polako, ide zima pa ćemo majstorisati... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Prva real briar sa buvljaka | |
| |
|
| |
| Prva real briar sa buvljaka | |
|