[You must be registered and logged in to see this image.]" />
A RICH FLAVOURED BLEND OF FINE & DARK VIRGINIA TOBACCOS WITH A TOUCH OF LUISIANA PERIQUE FOR ADDED ZEST Ovo je jedan od onih Dunhillovih dragulja koji je dosao nesto kasnije (nakon prestanka proizvodnje Murray's and Sons-a) i imam dojam da mu se ne pridaje status legende (kao npr. 965-ici i Nightcapu), ipak, moj dojam je da kad se radi o mjesavini virginije i periquea koja itekako zasluzuje sve epitete onih najomiljenijih. Ime mu ne moze biti engleskije nego je a i, zanemarivisi standardnu spotanciju, grafika na limenci je sasvim u skladu -- pretpostavljam da tako izgleda radni stol nekog starog engleskog morskog vuka
Najprije, tin note (ono sto zapljusne iz limenke po otvaranju) je vrlo ugodan. Najvise se osjeti virginija i to ona koja nosi zemljane, dublje okuse - podsjeca me na miris kruha uz nju dolazi i perique koji je ovdje kao lagano dodani zacin.
Duhan je besprijekorno rezan, cak nije niti prevlazan odmah po otvaranju. Nakon nekoliko lula primjetio sam da je dobro malo jace sabiti ga jer kod vise lufta zna gorjeti poprilicno vruce.
Od prvog dima virginia i perique idu zajedno - okus je srednje jak - ne osjecam nikakve dodane arome. Rekao bih da je virginija dosta blizu onom okusu cigarete, nema ugriza i dim je hladan (ako se postuje ono sto sam gore naveo). Nekoliko puta sam pustio da se lula ugasi cisto zato da bi do kraja uzivao u okusu koji se perfektno drzi do odredjene temperature - ponovno NE PUSTATI DA POSTANE VRUCE. Pred kraj se javlja jedan grublji okus - dosta suh ali tu bi trebalo samo blaze vuci. Ovaj duhan svakako ostavlja zamjetljiv nikotinski kick ali nista cega bi se trebalo bojati - pogotovo nakon jela.
Za kraj preporucam svima koji vole virginiju u malo tamnijem, zagasitijem okusu - perique je ovdje ''igrac s klupe''
Ocjena 4/5