Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: pusenje raznih vrsta duvana zavisno od lule 17.09.20 9:50
Slažem se s bayrom... istina, imam toliko lula, da ako i neka uhvati "duha" ima vremena da je napusti prije nove upotrebe ali potpuno podržavam i one koji imaju lulu za svaku vrst duhana... prijatelji u Americi, skoro isključivo kupuju morte radi Engleza/ Latakijskih mješavina. Dapače tvrde da su latakije puno bolje iz morte... što može imati istine. Kad radim tamnu morta lulu, u radionici je miris latakije
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: pusenje raznih vrsta duvana zavisno od lule 17.09.20 12:38
To definitivno stoji! Latakijski duhani imaju sasvim drugi ukus (okus) iz tamne morte, nego iz vrijesa. Meer je opet priča za sebe.
No, svatko prema svom guštu!
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: pusenje raznih vrsta duvana zavisno od lule 17.09.20 12:58
A je li vama bolji okus latakije iz morte ili vrijesa? Naime, osobno mortu još nisam probao, ali mi je općenito gotovo sve bolje iz meera nego iz vrijesa.
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
Naslov: Re: pusenje raznih vrsta duvana zavisno od lule 17.09.20 13:31
Meni je pak obrnuto, skoro sve mi je bolje od meera. Morta je dosta neutralna, dok dobar vrijes doda jos neki poseban okus. Meer mi kao oslabi okus, a to mi u vecini slucajeva ne odgovara. Sto se tice teme, pusim nearomatike tako da nemam posebne lule. Jedino jake perique blendove pusim iz manjih lula, ali ne osjetim ghost.
Slajs Oblak dima
Broj postova : 1240 Join date : 02.08.2020 Age : 37 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : HU Director's Cut, Pfeifendepot No. 004 – Blonder Hans, Solani 656 Aged Burley Flake
Naslov: Re: pusenje raznih vrsta duvana zavisno od lule 17.09.20 13:52
wranjo123 je napisao/la:
Meer mi kao oslabi okus, a to mi u vecini slucajeva ne odgovara.
Stvarno zanimljivo! Meni je u meeru u principu svaki duhan "čišći" i jasnije osjetim aromu. Zanimljivo kako imamo pa i posve različita iskustva!
No, ja dobrim dijelom koristim i filter, s iznimkom engleskih mješavina koje često pušim bez filtera! Opet, duhan mi je redovito ukusniji u meeru i kad ne koristim filter.
Leo Oblak dima
Broj postova : 3091 Join date : 17.09.2010 Age : 31 Lokacija : Agram Omiljeni duhani : Presbyterian, Artisan's Blend i Amphora Regular
Naslov: Re: pusenje raznih vrsta duvana zavisno od lule 17.09.20 18:51
Ovo je kompleksna tema. Pokušao sam s posvećivanjem lula samo jednoj vrsti duhana, no to nosi i svoje nedostatke. Tako se dogodi da slučajno zapalim latakiju u virdžinijskoj luli i eto iznenađenja kao stvorena za latakije, a bila je posvećena virdžiniji. Treba svaku probati na sve pa vidjeti što kojoj luli odgovara. S oduhovljenim (ghost) lulama nemam problema, baš je i ugodan spoj ponekad. U meeru se sve bolje osjeti i nijanse i okusi duhana. Morta ima svoj karakterističan okus. Kuruznjače mi zaslade svaki duhan i posebno ih volim za burley i virdžinije.
bayro and Slajs like this post
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
Naslov: Re: pusenje raznih vrsta duvana zavisno od lule 17.09.20 23:08
[You must be registered and logged in to see this link.], ovo sa cobicama stoji. Zaslade svaki duhan.
_________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti![You must be registered and logged in to see this image.] J.P.
Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
Naslov: Re: pusenje raznih vrsta duvana zavisno od lule 17.09.20 23:21
kao i masline
Rale Prva lula
Broj postova : 63 Join date : 28.08.2020 Age : 58 Lokacija : Kragujevac, Srbija Omiljeni duhani : Peterson My Mixture 965, Black Mallory
Naslov: Re: pusenje raznih vrsta duvana zavisno od lule 18.09.20 9:20
Možda nije mesto za ovo pitanje, ako nije neka admin izbriše, ali me interesuje kakva su iskustva sa grčkim duvanima? Planiram da skoknem do Soluna uskoro pa me zanima nešto od ovih duvana [You must be registered and logged in to see this link.] npr ovaj mi se čini zanimljiv [You must be registered and logged in to see this link.] a ni ovaj mi nije loš rekao bih [You must be registered and logged in to see this link.]
Sponsored content
Naslov: Re: pusenje raznih vrsta duvana zavisno od lule