| Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) | |
|
+6oliohardi bayro Davorin leonhardy dado G.S.Patton 10 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 01.07.18 10:43 | |
| U zbirci eseja o lulašenju koju čitam naišao sam na metodu punjenja lule nazvanu "metoda zračnog džepa" ilti "Air Pocket Method". Štos se u tome da se lula puni odjednom (ne u tri koraka, kao što propisuje klasična / početnička metoda), it ona način da se "zgužva" gruda duhana i ugura u žarnicu tako da sjedi u njoj kao čep, no ne ugura se do dna, nego se ostavi prostor između duhana i dna žarnice, iliti "zračni džep" (otuda, očito, i naziv metode). Predonst metode je u tome da duhan ravnomjerije gori, duhan na dnu žarnice ne skuplja svu onu gadost od katrana i kondenzata koji se cijedi, a pomaže i kod lula kod kojeg spoj žarnice i "dimovoda" nije izrađen pravilno, točnije, kada je žarnica probušena previsoko, pa duhan na dnu ne može do kraja sagorijeti. Probao sam par puta tako napuniti nekoliko lula i iskustvo je pozitivno. Duhan ravnomjerije gori, okus duhana je u principu postojan kroz sve faze gorenja, lula koja je prije grgljala više ne grglja, puši se bez ostatka, ostaje samo pepel na dnu. Maleni nedostatak je u tome što ne napunivši lulu u potpunosti, vrijeme pušenja postaje nešto kraće... Naravno, tom metodom se pune lule s velikom žarnicom, no, na svu sreću, moje su skoro sve takve Zanima me cijenjeno mišljenje veleštovanog lulopušačkog pučanstva na našem forumu o gore navedenom... | |
|
| |
dado Oblak dima
Broj postova : 1048 Join date : 05.01.2017 Age : 57 Lokacija : Zagreb, VK, Landshut Omiljeni duhani : Arango BS, clan! Pure Latakia!
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 01.07.18 11:07 | |
| Ja isto tako šimpu ulul i stvarno sve stoji štos reko! Jedino kad pušim tuđi duhan punim triput iz razloga, što ti reče, stane više duhana! 😄😇 | |
|
| |
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 01.07.18 16:18 | |
| ..kad sam negdje gdje bas nemam vremana fino se zabavljati s "pravilnim" punjenjem kao sinoc na nekoj lokalnoj fešti pa sjedeći sa društvom u bircu "aberzihen" napunim lulu i marnem pivo... sasvim pristojno gori sa svim nijansama duhanskog opusa u zraku.. | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 01.07.18 17:50 | |
| nisam probao, ja sam tradicionalist, ali ima neke logike... istina logiku imaju i reverse calabash i cavallier... | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 01.07.18 18:48 | |
| Teoretski, a držim i praktično, ima smisla, ali ja sam također tradicionalist po tom pitanju i punim lulu više-manje automatski, pa sad starog psa nove trikove učiti... No vjerujem da stvar drži vodu. Isprobati ću kad se vratim na more, na terasi s pogledom na Krk u miru! Govorim o ovom pogledu! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
oliohardi Oblak dima
Broj postova : 1829 Join date : 02.05.2017 Age : 63 Lokacija : Šabac Omiljeni duhani : Gawith Hoggart&Co#20 Latakia mixture,Deecons Dawnfall,Dunhill BB1938 ,C&D Da Vinci,Nightcup,London mixture
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 01.07.18 20:14 | |
| Dado ,ispravno razmisljas.Sve zavisi od toga ciji je duvan. | |
|
| |
Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 01.07.18 21:13 | |
| Ja sam probao i svidjelo mi se. Ja inače punim tako da zagrabim lulom iz vrećice pa onda natiskam i tak sve dok ne bude puna. Kad sam probao ovo sa air pocket, onda sam vidio da kada dodjes skoro do kraja, onda se ''uruši'' taj donji sloj. Zatim sam naručio metalne mrežice na Ebayu (koje idu u staklene lula radi pušenja drugih biljaka) i probao staviti mrežicu na dno. Petljavo je, ali rezultat je odličan. Sav duhan ostaje izdignut iznad dna, slina i vlaga ostaju na dnu a sav duhan izgori putpuno suh, kakav je gore na vrhu takav je i na dnu. _________________ PRAVILA FORUMA // DIY ORMARIĆ ZA LULE // Lakeman Outdoors & Moto - dadost je napisao/la:
- ''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
- Horla je napisao/la:
- Vise sam naklonjen vresu i morti. Kruska samo za rakiju...
| |
|
| |
leonhardy Oblak dima
Broj postova : 1112 Join date : 15.06.2016 Age : 56 Lokacija : Istra Omiljeni duhani : dostupni..
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 01.07.18 22:59 | |
| ..dugo vec razmisljam nabavit te mrežice ili meršaum granulat..dosad to nisam koristio..al budem | |
|
| |
foksieloy Oblak dima
Broj postova : 3252 Join date : 06.03.2013 Age : 39 Lokacija : Križevci, Hrvatska Omiljeni duhani : Balkan Sasieni, Drama Reserve, Christmass Cheer, HH Vintage Syrian, Symphony, Plumcake
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 01.07.18 23:30 | |
| Ja sam naručio paket, i već mi duže vrijeme sad stoji u kutiji, nisam još isprobao. Možda je vrijeme. | |
|
| |
G.S.Patton Oblak dima
Broj postova : 2189 Join date : 22.04.2010 Age : 56 Lokacija : Tamo gdje je sve po mom...
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 02.07.18 13:44 | |
| Drago mi je da sam vam dao svima poticaj | |
|
| |
Lakeman Administrator
Broj postova : 2219 Join date : 31.01.2017 Age : 44 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : Haribo, Toblerone, Kandit
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 02.07.18 14:00 | |
| Probao sam ja i ove kuglice od mreže. Gore je uleknuće gdje sjedne fino duhan. _________________ PRAVILA FORUMA // DIY ORMARIĆ ZA LULE // Lakeman Outdoors & Moto - dadost je napisao/la:
- ''Staviš Captain Black u teglu i muhu. Ako ona krepa, baci ili koristi protiv muha, komaraca i ostale gamadi!''
- Horla je napisao/la:
| |
|
| |
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 02.07.18 15:00 | |
| I nema okus na metal? Donesi ako imaš koju viška na druženje, da probam. Meer granulat je odlična stvar, no o tome je već puno pisano na forumu. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
wranjo123 Oblak dima
Broj postova : 2077 Join date : 23.08.2016 Age : 36 Lokacija : Zagreb Omiljeni duhani : sg brown sugar flake, glp meridian
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 02.07.18 22:16 | |
| Popusio lulu na ovu metodu i ok je. podsjeća me na pušenje flakea | |
|
| |
Lakeman Administrator
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 02.07.18 23:43 | |
| - bayro je napisao/la:
- I nema okus na metal? Donesi ako imaš koju viška na druženje, da probam.
Meer granulat je odlična stvar, no o tome je već puno pisano na forumu. Nema. Budem. _________________ PRAVILA FORUMA // DIY ORMARIĆ ZA LULE // Lakeman Outdoors & Moto - dadost je napisao/la:
- Horla je napisao/la:
| |
|
| |
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 03.07.18 16:43 | |
| Hvala! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
Gillette Gasi mi se lula
Broj postova : 167 Join date : 16.05.2019 Age : 71 Lokacija : . Omiljeni duhani :
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) 17.05.19 22:01 | |
| Dobio sam par ovih kuglica od mreže, ali nešto nisam uspeo da ih uguram u lulu. Tojest, jesam, ali plitko, pa odustadoh. A ove silver screen koristim od skoro i super su. asd prvi put probah i onu neku gumenu navlaku za usnik, čisto da probam o čemu se tu radi. Očekivao sam da će guma da ima ukus neki, ali C! Rekao bih da je malo udobnije (ja držim lulu u ustima skoro sve vreme dok pušim), fino se zagrize zubima, jedino što su vilice malo više razmaknute pa me malo bole mišići na slepoočnicama.. Sve u svemu, utisak je malo "sportski". E da, što se tiče punjenja, ja sam odmah napustio metodu 3punjenja, već kao što neko pomenu gore, zagrabim lulom iz posude gde mi je duvan, to prvo punjenje sabijem lagano i onda još par puta tako ponovim, pa na kraju nabijem sve malo jače i to je to. Tako mi je urednije i da li sam umislio ili ne, ali često posle prvog/drugog paljenja više nemam potrebe da pripaljujem (okej ja i vučem češće) i sveukupno pušenje sa takvim punjenjem potraje oko pola sata. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) | |
| |
|
| |
| Punjenje lule metodom "zračnog džepa" (Air Pocket) | |
|