| Bajcanje lule | |
|
+8G.S.Patton babaq dado Horla Gillette bayro Davorin Ignoro 12 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Ignoro Gasi mi se lula
Broj postova : 169 Join date : 07.10.2018 Age : 39 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Orlik: G/S; G.L.Pease: Virginia Cream; Capstan, MB: Navy Flake
| Naslov: Bajcanje lule 18.05.19 15:56 | |
| Poštovani meštre, imam par lula koje bih probao bajcati... Prva je real briar bent pokerica kojoj je otpao lak, a inače je ko nova. Skinuo sam sve tragove prošlog bajca i laka i sad je ko nova... Drugu mi je poslao Danac William kad sam naručio jednu Stanwellicu kod njega, ona bi mogla postati super crkvenjara ako ikad nađem dugi usnik, za sada imam neki tanki ružni usnik, ali ću je dimit pa ćemo vidjeti. Uspio sam istokariti na improviziranom tokarskom stroju nekakva 2 prstena od mesinga i bakra od cijevi iz Bauhausa. Zalijepio sam ih epoksi ljepilom pa se valjda neće širiti pukotina u vratu lule... Već imam jednu koju sam sastrugao do vrijesa i dremelom napravio rustik izgled (rusticated - neznam kako bi to preveo sa eng...) pa bih ove dvije probao bajcati... Našao sam za par kuna nekakve boje za tekstil, jesu li one prikladne za bajcanje lula (na slici)? Imam pištolj na vrući zrak... Čitao sam vaš topik o izradi novih lula pa mogu slijediti upute, samo nisam siguran jesu li dobre ove boje... Hvala | |
|
| |
Davorin Pipe maker / Moderator
Broj postova : 8307 Join date : 05.02.2008 Age : 69 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 17:42 | |
| Posto je to vjerojatno naslovljeno na mene😜, red je da odgovorim Dakle... ne znam, jednostavno nisam radio s bojama za tekstil. Mogu samo predpostaviti da su anilinske, stoga bi trebale reagirati sa celulozom iz drveta. Gdje se obnavlja boja, treba dobro skinuti postojecu, i posupak ponoviti vise puta. Javi kako je uspjelo... | |
|
| |
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 17:43 | |
| Prsten izgleda sasvim ok... to si sam radio?
| |
|
| |
Ignoro Gasi mi se lula
Broj postova : 169 Join date : 07.10.2018 Age : 39 Lokacija : Split Omiljeni duhani : Orlik: G/S; G.L.Pease: Virginia Cream; Capstan, MB: Navy Flake
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 18:00 | |
| Uspio sam sam Našao sam u Bauhausa čep za bakrenu cijev, pa sam ga učvrstio na mašinu za poliranje umjesto diska i onda rezao dremelom, pa bi se prsten počeo vrtiti na poliru i dremel bi ga rezao (mašina za brus/poliranje naravno isključena iz struje)... neznam kako da objasnim ali 'uradi sam' u punom svjetlu. | |
|
| |
Ignoro Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 18:02 | |
| - Davorin je napisao/la:
- Posto je to vjerojatno naslovljeno na mene😜, red je da odgovorim
Dakle... ne znam, jednostavno nisam radio s bojama za tekstil. Mogu samo predpostaviti da su anilinske, stoga bi trebale reagirati sa celulozom iz drveta. Gdje se obnavlja boja, treba dobro skinuti postojecu, i posupak ponoviti vise puta. Javi kako je uspjelo... pokušat ću pa javit, a trebale bi biti anilinske... | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 18:06 | |
| Ignoro, zašto se uopće patiš s bojanjem? Puši je i dobiti će već boju, što od pušenja, što od držanja u ruci. Imaš čak i seriju lula "Bones" koje se i isporučuju bez bojanja, pa kasnije same potamne. Nije trolanje. _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 18:19 | |
| Bayro isto ima potpuno pravo... ako baš ne želiš neku ekstremnu nijansu i ovaj savjet vrijedi. Ali znam kako je htjeti nešto sam napraviti | |
|
| |
bayro Pipe guru / Moderator
Broj postova : 17525 Join date : 15.01.2008 Age : 68 Lokacija : više Crikvenica - manje Zagreb Omiljeni duhani : C&D Pirate Kake, Da Vinci, Commonwealth, HU Fayyum
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 18:25 | |
- Bayro isto ima potpuno pravo... ako baš ne želiš neku ekstremnu nijansu i ovaj savjet vrijedi. Ali znam kako je htjeti nešto sam napraviti
Ma naravno, poštujem. No i tako sve lule od vrijesa, a bogami i od meera potamne s vremenom, pa rek'o da se ne pati sa tim bojama, tko će ga znati kakva je đavlija kemija u tome! _________________ Bolje biti u klubu 60 plus nego ne biti! J.P.Cigarettes are an addiction, cigars are a hobby, pipes are a religion | |
|
| |
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 18:28 | |
| mora biti anilin, a recimo da bi trebao... valjda, biti ok ako je za odjeću. Da ne bude kao u vicu gdje Muji odsjekli noge i jaja, jer su traperice puštale plavu boju. | |
|
| |
Gillette Gasi mi se lula
Broj postova : 167 Join date : 16.05.2019 Age : 71 Lokacija : . Omiljeni duhani :
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 19:37 | |
| dve lule upravo bajcovane Video na jućubu. Šmirgla, bajc, šmirgla, bajc..sve dok ne dovbiješ izjednačenu površinu. (ja sam imao bajc "orah") Posle toga, ako želiš da ti se sjaji (a želiš ) Tru Oil na krpu, pa nanesi na drvo. Pusti da se malo osuši i onda glancaj. I tako sam nekoliko puta (na kraju finiširao onom glancalicom u Dremel alatki) ali namestio sam na sporu rotaciju, malo sam se plašio da previše ne zagrejem drvo, i to je to. Verovatno ima i još drugih saveta | |
|
| |
Ignoro Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 19:57 | |
| Super je goli vrijes, dolje je Orlik: Virgin koju sam ogolio, a već nakon 20ak pušenja poprima super boju... Ali ove dvije bi probao obojati pa možda i budu ok, lako ih je opet sastrugati... Boje bi trebale biti anilinske, piše 'organske boje za bojanje tekstila'. Mogao bi kontaktirati proizvođača, ali mi se ne da... | |
|
| |
Ignoro Gasi mi se lula
| |
| |
Ignoro Gasi mi se lula
| |
| |
Gillette Gasi mi se lula
Broj postova : 167 Join date : 16.05.2019 Age : 71 Lokacija : . Omiljeni duhani :
| |
| |
Ignoro Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 20:37 | |
| Taj je aromatik... | |
|
| |
Horla Hladan dim
Broj postova : 824 Join date : 24.01.2018 Age : 44 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 20:43 | |
| - Gillette je napisao/la:
- Ignoro je napisao/la:
a čime si bajcao?
Probao sam ovaj bajc i nisam zadovoljan bio. Mnogo je nekako bio lepljiv. | |
|
| |
Horla Hladan dim
Broj postova : 824 Join date : 24.01.2018 Age : 44 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 20:47 | |
| Prsten za lule je baš lep. | |
|
| |
Ignoro Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 20:51 | |
| - Horla je napisao/la:
- Prsten za lule je baš lep.
hvala, a široka je lula (24mm) pa ne mogu usnik nać valjda će se ukazati jednom | |
|
| |
dado Oblak dima
Broj postova : 1048 Join date : 05.01.2017 Age : 57 Lokacija : Zagreb, VK, Landshut Omiljeni duhani : Arango BS, clan! Pure Latakia!
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 21:09 | |
| Ma ja sam par starih lula pravo “oprao” pa su sad bez boje i po malo tamne. Baš su mi fora! | |
|
| |
Gillette Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Bajcanje lule 18.05.19 22:20 | |
| - Horla je napisao/la:
- Prsten za lule je baš lep.
i meni se dopada. Lično, mislim da je upravo prsten jedna čitava nova priča, nedovoljno dizajnerski eksploatisana (ili bar ja nešto nisam video mnogo varijanti i ekesperimenata) Voleo bih da vidim neku modernu lulu, sa srebrnim prstenom kroz koji ide poseban, tirkizno plavi tanki, svetleći u mraku (epoxy + glowing powder), nešto npr ovako..ifju nou uorajmin.. | |
|
| |
babaq Oblak dima
Broj postova : 3052 Join date : 23.01.2016 Age : 52 Lokacija : Makarska Omiljeni duhani : Orlik golden sliced, Solani burley flake, Rattray's HOTW, GLP Odyssey
| Naslov: Re: Bajcanje lule 19.05.19 8:29 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: Bajcanje lule 19.05.19 10:54 | |
| pošto se lula zagrijava... stvarno, ne šalim se , bajc mora biti što jednostavniji i bez dodataka za impregnaciju. Ali ako baš hoćeš nabaviti prave bajcove za drva, profesionalne, onda se obrati na http://juricek.hr/index.htmlimaju sve vrste bajceva za drva, na vodenoj i alkoholnoj bazi, u malim vrećicama, koje se razmute. i vrlo su pristojni s cijenama. Mislim da šalju i poštom, svojevremeno je netko pisao da je naručio tako. | |
|
| |
Ignoro Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Bajcanje lule 19.05.19 14:34 | |
| - babaq je napisao/la:
- PITURA, evo ti link Ignoro
Super je link, ali poštarina je 12€, pa je malo preozbiljno ... Prodaju i usnike, ali nema dugi debeli 9mm... Probat ću sa ovima za tekstil pa ćemo vidjeti... Svakako hvala
Zadnja promjena: Ignoro; 19.05.19 14:41; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Ignoro Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Bajcanje lule 19.05.19 14:36 | |
- pošto se lula zagrijava... stvarno, ne šalim se , bajc mora biti što jednostavniji i bez dodataka za impregnaciju. Ali ako baš hoćeš nabaviti prave bajcove za drva, profesionalne, onda se obrati na
http://juricek.hr/index.html imaju sve vrste bajceva za drva, na vodenoj i alkoholnoj bazi, u malim vrećicama, koje se razmute. i vrlo su pristojni s cijenama. Mislim da šalju i poštom, svojevremeno je netko pisao da je naručio tako. Možda budem išao do Zg nekad skoro pa ću proć preko toga dućana. Sjetio sam se jednoga mjesta u ST šta prodaje hobi stvari i neki repromaterijal, pa možda tamo bude, pogledat ću ovih dana... Hvala na inf... | |
|
| |
Gillette Gasi mi se lula
| Naslov: Re: Bajcanje lule 19.05.19 14:57 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Bajcanje lule | |
| |
|
| |
| Bajcanje lule | |
|